1/31/2010

Bra-att-ha kort

Nu har det slutat snöa!! Men istället är det -20 grader här...Med andra ord, perfekt pysselväder =D Jag och Max ska snart åka iväg till Alnö och hälsa på mina föräldrar och min morfar, men först tänkte jag visa ett kort som jag gjort idag.



Mönstrat papper från Basic Grey och Melissa Frances. Motivet är Magnolia.


På den här bilden ser man bättre att i vänstra hörnet längst upp sitter en guldswirl som jag har inhandlat på pandoru. Fjärilen är också inhandlad därifrån. Den satt på ett ark med 40 andra fjärilar i olika storlekar.

Ha en riktigt härlig söndag!

1/29/2010

Hjärtekort igen =)

Ja, det blev ett hjärtekort igen. Detta kort gjorde jag med material från Handarbeta.


Kika in på Just magnolia där det är alla hjärtans dag-tema på korten denna gång =)

Det blir ganska lite pysslat nu ett par dagar...anledningen är att vi är insnöade! På 2 dygn har det kommit nästan 4 dm snö och det öser ner fortfarande =( Jag och Max har varit ute och skottat...och skottat och skottat! i nästan 3 timmar höll jag på innan Max blev för trött och ville in. Och då var det ändå 1/4 kvar av uppfarten :S Jäkla snö!!!
Max har fått vara hemma från dagis eftersom vi inte kommer någonvart i det här vädret och efter gårdagens skottning så vill inte mina händer sammarbeta riktigt. Jag har den trevliga åkomman karpaltunnelsyndrom i båda händerna som förhoppningsvis ska opereras inom tre månader =) Jag har inte fått någon tid än, men eftersom det stog tre månader i brevet från sjukhuset så kan man ju alltid hoppas att det blir snart!
Frågan är bara hur i hela friden ska jag klara mig utan att få måla motiv i 2 veckor? Ja, jag får nog anställa en scrapassistent att måla åt mig haha =D

Ha en härlig fredag!!

1/27/2010

Jag blev utmanad...

Nu ska jag visa något som jag sääääällan gör. Och med sällan menar jag 1 gång om året! den här gången utmanade Fia på Handarbeta mig.

Utmaningen var att jag skulle göra en LO. Det skulle vara minst två kort, en rubrik, journaling, blommor och andra dekorationer...
Jag hade flera bilder som alternativ så jag började skriva ut ett par stycken och dom första 3 kom ut snyggt och prydligt...sedan blev resten gröna! Så det blev de första naturligtvis ;P

Ja...här är den:


Valde kort på Max när han har på sig pappas skor och vägrar byta till sina egna.

Nu dröjer det förmodligen ett par år till nästa LO när ångesten har släppt lite ;P jag är alldeles för snål och för lat att hålla på med sånt! Kort är små, man får färglägga motiv och är allmänt mysigt =)

Kika in i Handarbetas blogg imorgon och kolla på mitt andra alla hjärtans dag kort =)

Ha en härlig onsdag!!
(här är vi totalt insnöade så Max får vara hemma från dagis imorgon)

1/26/2010

Alla hjärtans dag - kort


Alla hjärtans dag börjar närma sig nu så jag tänkte visa ett hjärtekort som jag har gjort idag på förmiddagen.
Jag är inte speciellt "hjärtig" (alltså vi brukar inte göra något speciellt) av mig och just den här dagen brukar jag glömma bort och kommer på det ett par dagar efteråt. Men när man håller på med kortmakeri så går det inte att missa denna dag! ;)



Bakgrundspapperet är Melissa Frances. Det under motivet är en gammal spillbil som jag har stämplat "love" på med magnetstämplar =)

Ha en härlig tisdag!

1/24/2010

Kort

Jag har ju köpt en sån söt magnoliastämpel! Tilda med cykel, och naturligtvis ska den invigas.
Jag har gjort kortet efter en skiss hos Just Magnolia.



Tyvärr så är den knäppt i kvällsljus = sken av en lampa, så färgerna är inte rättvisa. det blev så ljust allt...ljust och alldeles för mycket färg. Jag lägger eventuellt upp en ny bild imorgon så jag slipper tandgnissling över det ;P




Papper är från Melissa Frances och Maja design

Ha en fortsatt mysig söndagskväll!

Award

Jag har fått en gullig och rolig award av sötaste Essmo!
Och eftersom jag har en sprillans ny blogg här, så måste jag ju bli bättre på att blogga om de awarder jag får =D

Med utmärkelsen följer att jag ska:
* kopiera awarden till min blogg
* länka till personen som gett mig awarden
* berätta sju intressanta fakta om mig själv
* Välj sju andra bloggar att ge awarden till
* länka till deras bloggar
* lämna en kommentar i deras blogg med information om att du gett dem en award.


Så nu följer 7 intressanta/konstig fakta om mig:

1. Jag har en fobi mot svarta tavlor och andra lergrejer som får nackhåret att resa sig på mig.
2. Jag knäcker fingrarna
3. Jag gillar inte lovikavantar för det gnisslar så fruktansvärt när man biter på dom...ändå kan jag inte låta bli...
4. Jag kan inte lägga nycklar på bordet.
5. Trycker någon min näsa uppåt på skoj (som grisnäsa) så måste jag trycka ner den igen.
6. När jag blir stressad så gnolar jag på en sång som vi lärde oss i ettan på lågstadiet...den kommer av sig själv bara :S
7. Jag kan inte baka, laga mat eller gräva i jord om jag inte får tvätta händerna med en minuts mellanrum...gillar inte känslan av att dom känns kladdiga/smutsiga. Men att distressa och söla på med pyssel går hur bra som helst! ;P

Om ni fortfarande vågar prata med mig efter det här så ska ni veta att jag är ganska normal egentligen! Det är sånadär små egenheter man har som knappt syns ;P MEN kommer ni springande med en svart tavla så blir det en JudoChop!

Jag ger denna award vidare till:

Sinikka
Petra
Camilla
Veronica
Kerstin
Mia
Sandra

1/23/2010

Canvastavla

Sonen har ju börjat på en annan avdelning på dagis nu! Förut gick han på småbarn och nu är det en avd. för större barn.
Jag bor granne med ett dagis, men eftersom dagiset som Max går på är världens bästa så åker jag 2 mil om dagen för att han ska få den bästa omsorgen! Jag vet ju detta eftersom jag jobbade där själv i över 2 år. Fantastisk personal!! Pedagogiska och goa flickor allihopa.

Det blev lite svårt när jag ville göra en present till de "gamla" fröknarna. Eftersom Max har gått där sedan han fyllde ett så har man ju gett bort det mesta inom "fixa-present-själv" kategorin ;P Det har varit kort, chokladkakor, askar med godis i, ljus och tändsticksaskar... Men till slut kom jag på en bra grej. En tavla men lite söta ord på om just pedagoger.
Det står typ Ni som tar han om vårt barn...och tröstar...hjälper oss med utveckling...Tack ;P



Här kommer lite detaljbilder:




Nästan allt material finns att köpa hos Handarbeta =D

Appropå Handarbeta! Hur många ska gå på Handarbetas träff i Stockholm, slutet på mars?!
Jag ska naturligtvis ner och härja med Fia och DT flickorna så jag hoppas att vi ses där =)!

Ha en mysig lördag!

1/22/2010

Mitt pysselrum

Idag städade jag lite så jag tänkte passa på att knäppa lite kort på hur mitt rum ser ut, för er som är intresserade ;P

Jag fick ett ryck en dag och for iväg på en målarbutik och köpte knallrosa färg! Istället för att måla hela rummet fick det bli en fondvägg i färgen.


Väggen mittemot är datahörnan och där gjorde jag lite blommor i samma färg som fondväggen.

Verktygstavlan är inhandlad från Biltema och målad i samma färger som rummet.

Nästan all förvaring är inhandlad på IKEA.

Fast det här gamla linneskåpet har förmodligen stått här sedan huset byggdes. det väger bly och är svårt att flytta, så jag hakade av dörrarna och lät det bli en förvaring för lite större grejer =)


Här är några av alla kort som jag har fått. Dom sitter uppe på en av väggarna som inspiration och sprider glädje!

Det var alltså mitt pysselrum =) Det konstiga är att hur mycket jag än städar, så ser det fortfarande galet stökigt ut!

Ha en härlig fredag!

1/21/2010

Och en favorit i repris

Den här magnolian, känner jag på mig, kommer att bli en favorit!
Den här gången så gjorde jag ett helorange kort. Eftersom det är persikor hon håller i så passade det bra. (Helena, du får blunda eftersom det är gult/orangefärgat haha =)



Papperna är från Magnolia, Sassafrass och Majadesign. Textstämpeln är nyligen inköpt och kommer nog att användas flitigt ;P

Missa inte mitt inlägg i Handarbetas blogg imorgon! Det är något som jag inte brukar göra i vanliga fall, men blev rätt nöjd med =)

Ha en härlig torsdag!!

1/20/2010

En till magnolia


Jag köpte ju på mig lite magnolior så här kommer ett till kort. Jag gillar verkligen stuket som är på dessa som är lite nyare! inte så breda ansikten...lite sötare...fast inte sådär sockersöta utan alldeles lagom ;)

Det här kortet gjorde jag till Max dagisfröknar. Storkillen har ju börjat på en större avdelning nu så givetvis måste fröknarna få sig ett minne från oss! Vill ni se resultatet av "minnet" så får ni kika in i Handarbetas blogg på fredag! Eller komma in här senare på fredagen ;)


De mönstrade papperna är från melissa frances, tårtpapperet har jag fått av snälla Helena för länge sedan och blommorna är från Prima. Pearlmakern och distresserna har det kladdats hejvilt med.

Jag hann inte att planera varken upplägget eller dekorationen eftersom jag gjorde kortet under förmiddagen...men det funkar ändå =)

Ha en härlig onsdag!

1/19/2010

Magnoliakort


En av mina favoritmagnolior! Tilda med persikor är det väl egentligen men jag ville att det skulle var plommon den här gången ;P
Det är en vän som har beställt ett grattiskort med lite guldiga inslag så klänningen blev målad med distressfärgen Vintage photo. Till resten har jag använt tombows.
Hörnswirlarna är av guld och är inköpta på panduro. Även papperet bakom motivet är från panduro och det är vitt med guldrankor på. Papperet i botten är från magnolia.




Nu ska jag sätta mig med Max framför teven och bläddra igenom min nya fina Magnolia Ink Magazine som kom ut i butikerna idag!! *lycka*



Ha en riktigt mysig tisdag!

1/15/2010

Jag hinner!!

Jag snubblade in på Sketch saturdays sida och hittade en sån söt skiss...kunde inte motstå att slänga ihop ett kort såhär i sista sekunden ;P

Eftersom jag har fotat nu på kvällen så blev inte kvalitén den bästa...lite annorlunda färger osv. Men wattahell! Huvudsaken jag hinner vara med =)

Såhär blev kortet iallafall:


Här är en liten närbild på det söta hÄnglarparet:


Ha en riktigt mysig helg!


Whiff of Joy


Jag tror det är den första gången som jag använder ett WoJ motiv på ett kort! Iallafall med den här söta tjejen.

Idag är det -16 och snöar...huvvaligen, perfekt pysselväder med andra ord ;P



Jag har rotat fram papper ur gömmorna. Den här gången hittade jag BGs Wisteriakollektion. Jag är världsmästare på att köpa nya papper och "glömma" bort de gamla som ligger... Igår satt jag och kikade igenom mina papper och det är ju jättemycket fint där! Men som sagt, det glöms snabbt nar man får hem nya leksaker ;)

Ha en härlig helg!!

1/13/2010

Till värdinnan


Vi blev bjudna på en riktigt fin middag till en av Daniels kunder.
Vi fick till förrätt en fräsch sallad med toast och renröra. Till middag blev det oxfilé med smördegsinbakad potatis och västerbottensost. Till efterrätt egengjord hallonsorbét med en goood kola/choklad kaka. Vilken brakmiddag! Som att vara på nobelfest kanske =)

Jag gjorde ett flaskkort till värdinnan ett par timmar innan vi skulle åka. Sedan fick jag sitta med kortet i mitt knä hela vägen eftersom pearlmakern var det sista som åkte på (5 minuter innan) ;P


Papperet är ett julpapper från Magnolia, men det syntes inte så jag använde det.

Ha en härlig onsdag!

1/11/2010

Datakrångel =(

Det hände något med datorn i helgen och först nu har den blivit fixad av en händig sambo! Men det behövdes ett antal program och lite annat jox för att få till det...Huvva vilket databeroende man har egentligen!? Jag har ju internet i min iphone, men det är inte samma sak. Det tar längre tid och att skriva meddelanden eller sånt tar för evigt...

Iallafall så har jag gjort ett nytt DTalster för Handarbeta!



Motivet, från hÄnglar, är färglagt med distresser och tombows.


papper från maja design, Primas blommor, minirosor och pearlmaker. Nästan allt finns i handarbetas shop =)

Imorgonkväll kommer ett nytt inlägg! Eftersom datorn fungerar igen så lägger jag upp det så fort det är klart!

1/07/2010

Grattiskort

Igår var jag på pysselträff hos Eva. Jättemysigt!! Ett kort hann jag att få klart innan vi packade ihop och for hem =)





Jag har använt magnolias söta papper och motivet, från hÄnglar, är färglagt med distresser och tombows.

Idag är det - 24 grader kallt ute *brrrr*. Perfekt pysselväder! Imorgon gör jag ett inlägg i Handarbetas blogg så kika in där då! =D

Kram
Malin

1/05/2010

Årets första kort

Då var årets första kort äntligen klart! =D
Det är ett beställningskort till en kvinna, vars dotter fyller 40. Lite roligt det där att människor som jag inte känner har börjat ringa och fråga om jag kan göra kort åt dom.
Som vanligt blev det en hÄngelstämpel ;) Jag gillar verkligen dessa och tycker att dom passar till de flesta kort. Om jag vore miljonär så skulle jag köpa alla deras stämplar!



Jag blev lite missnöjd med färgläggningen av tröjan...Max ville visa något precis när jag hade börjat måla och sedan torkade det allt för snabbt innan jag han att fortsätta.


Jag har ju även en favorit bland papperstillverkarna och det är Maja Design. Ljuvliga papper som inte är så mycket mönstrade, utan precis i min smak =)
Jag har målat motivet med Tombowpennor och distresser. Blommorna är från Prima och textstämpeln är från Stämpelboden har jag för mej.

Imorgon ska jag och Helena på en liten pysselträff hemma hos Eva! Det ska bli fantastiskt mysigt att komma hemifrån och få umgås med andra pysselintresserade!!

Ha en härlig...är det trettondagsafton?

1/04/2010

Och därför...

...ska man låsa till pysselrummet!


Hade det inte varit för klantmamman så hade jag haft ett kort att visa idag! Motivet nästan helt färdigt och då glömmer jag att låsa till mitt pysselrum! Ibland är Max snabb... ;P

Ha en härlig måndag!

1/01/2010

Ny blogg kanske?

Jag har en tanke med den nya bloggen. Att försöka separera vardagen från mitt pysslande, så detta ska bli en ren och skär pysselblogg! Jag ska fortfarande ha kvar den gamla och uppdatera med diverse upptåg där naturligtvis. Men på något sätt så känns det bättre med en av varje annars grötar jag ihop det alltför mycket!

Ni pysslare som följer gamla bloggen! Det finns en liten bloggföljar grej längst ner till höger i bloggen här om ni vill fortsätta följa =)

Idag är det den 1a januari 2010 (om någon har missat) så vad passar väl egentligen bättre med en sprillans ny blogg och en Top Tio lista 2009?

Här kommer 10 alster som jag blev nöjd med under förra året utan speciell ordning:





Det var mitt första "pyssel"inlägg för 2010! Ha en riktigt härlig helg!