5/25/2011

Gaaaah!

For all of you that can't read swedish! I've been able to get Google translate for my blog. Unfortunatly it won't seem to translate the whole page...but you can copy my text and paste it in the square to the right and it should translate for you =) It may seem a little weird with the translation but that how it goes if google translate it directly from swedish to english ;P (...I wonder how many times I can mention the word "translate/translation" before someone hits me with something hard? ;)

Här har jag haft ett färdigt kort att visa i flera dagar men blogspot har inte fungerat alls för mej! Jag har inte kunnat logga in utan har bara blivit skjutsad till startsidan heeela tiden. Grymt frustrerande, men idag gav jag mig fasen på att det skulle fungera och titt! Det funkar! =D



Jag har iallafall gjort ett kort efter en beställning. Jag använde en söt Tilda och målade henne med distresser; walnut stain, vintage photo, tattered rose, weathered wood, black soot och faded jeans.


Blommorna kommer från Prima och Wild orchid crafts. Jag har använt både pearl maker och gloss-gel. Glossen ger nästan samma effekt som pearl maker men blir inte riktigt lika höga som PM. Dessutom så finns gloss-gel i transparant så det ser lite ut som vattendroppar =) Perfekt till blommor och blader.


Papper är från Pion Design och tillverkaren är en av mina nya favoriter! Samma stuk som maja design nästan. Det är ljuva färger vilket passar mig som handen i handsken ;)


De nedersta hörnen är utstansade med Nellie Snellens corner dies. 

Ha en riktigt fin dag!!

Kram
Malin

5/20/2011

Barnvagn


Hittade en supersöt barnvagnsmall som jag bara var tvungen att göra! Jag har en kollega på jobbet som snart ska bli pappa för första gången så jag tänkte att den här vagnen passar bättre än ett kort ;)

Det bästa var att den är inte alls svär att göra! Kanske lite trixigt med att limma ihop bakstycket med sidorna men det gick även om mina fingrar var fulla av lim :P

To all my englishreading friends! Where do I find a webpage translator!? HELP!!

Mönstrade papper är från Pion Design. Använt lite pearl maker och spets.






Blommor från Wild orchid och Prima.





Ha en mysig helg!!!


Kram
Malin

5/16/2011

Till en vän

 
Jag har gjort en liten ask och smycken till en kollega som fyller år på jobbet.

Förra helgen så var jag på mässa i Gävle och där inhandlades en massa fina papper och ljuvliga blommor. Till denna ask har jag använt Pion designs papper och Primas söta blommor =)

I'm working on getting Google translate to my blog for all you readers that does'nt understand swedish. Have patience! I'll figure this out in a moment ;P

Här ser ni lite närbilder på det söta papperet! Fjärilen är utskuren från en av Bo Bunnys mönstrade papper.


Stansade kanterna med Martha Stewarts punch och satt en söt spets ovanpå.


Insidan av locket.


Örhängen och armband.




Idag är jag hemma och är sjuk =( Sitter lätt framåtböjd då jag har ooont i magen. Ringde vårdcentralen och dom gissar på magkatarr så jag har varit på apoteket och köpt medicin. Får se om det hjälper =) annars har jag en teori om att det kan vara blindtarmen som jäklas igen :S Den har gått sönder en gång men "kapslade" in sig själv och gick ner med hjälp av antibiotika...Jaja, den som lever får se vad det är för fel på mig ;P

Ha en mysig måndag!

Kram
Malin

5/08/2011

Sweet pea

 
Nu har jag äääntligen hunnit göra klart ett kort som har legat ett tag =) Det är Sweet Pea's stämpel. Jag vet inte riktigt vad den heter men fin är den iallafall!

I've finally managed to make a card! It's a Sweet pea stamp. I don't know the name of it but isn't it gorgeous!

She's coloured with distress inks; forrest moss, peeled paint, tattered rose, vintage photo, black soot, walnut stain, weathered wood and tea dye.


 Hörnen är utstansade med Nellie Snellens corner die. Datumstämpeln är från inkido.

  


 

 Igår var jag på scrap- och stämpelmässan i Gävle! Hittade en massa fint där, bland annat Pion Designs underbara papper. Till det här kortet har jag använt både P.D och Maja design.

Yesterday I went to the scrap- and stampevent in gävle. I found a lot of things there, like Pion Designs lovely papers. On this card I've used both P.D and Maja Design.

Ha en mysig söndag!!

Have a nice sunday!

5/03/2011

Tack alla goa snälla!! =)

Tack alla goa snälla för era kommentarer =) Jag blir så glad över uppmuntrande ord, speciellt eftersom det var ett tufft beslut! Det känns lite lättare! 

Bara därför så ska jag lägga upp ännu en tavla som jag har målat åt min lillasyster. 
 Den här föreställer Emelie och hennes pojkvän Niklas. Bilden är tagen på en av deras första dejter och i slutet på april firade dom 2 år. Jag har alltså fått ett kort av henne som jag gjort om i photoshop. Efter det har jag suttit med blyertspenna och skissat upp på ett stort papper (45x55cm) och till sist målat med svart akrylfärg.

Thank you all for your sweet comments =) I'm so happy to see that you understand my difficult decision and it feels easier for me.

Today I'm going to show you another of my paintings that I made for my little sister.
It's a painting of Emelie and her boyfriend Niklas. She gave me a pitcure of them both. It is from one of their first dates and they celebrated 2 years in april =)
I took the pitcure and remade it in photoshop. After that I took a pencil and started to draw on a big paper (45x55cm) and finally coloured it with black acrylic paint.



Ha en härlig kväll!

Have a nice evening!
Kram/Hugs
Malin