7/27/2011

Semester?

Nu är jag inne på min 3e dags semester! Visst är det härligt men än så länge har jag inte hunnit varva ner och känt efter. Det blir lite "panik" nu när jag vet att jag är ledig 4 veckor framåt. Jag vill hinna så mycket som möjligt och den första semesterdagen började med shopping på IKEA. Tur att jag bor 5 minuter därifrån ;P

Jag köpte snyggt tyg, tre stora kuddar och tre vita lampskärmar (59kr st).

Sen började vansinnet ;P



När kuddarna var klar så gjorde jag matchande lampskärmar. Använde mig av dubbelhäftande tejp och Quick glue från panduro (som är helt fantastiskt!)


Klippte till så det blev en centimeter tyg kvar från varje håll. Det vek jag över kanten så det blev lite snyggt =)


Lampa nr.1


och lampa nr.2


lampa nr.3 är inte påbörjad än men det är det randiga tyget som ska få sitta på den.

Det är snygga gröna detaljer på båda tygerna som inte syns så väl på foto...

Lite roligt med kuddar som matchar lamporna faktiskt =) Och så behändigt! det var inte alls svårt att klä in dom!

Ha en fin kväll!

Kram
Malin

7/24/2011

Tankarna hos Norge


Jag kan inte finna ord för det fruktansvärda som har inträffat i Norge.

Det är overkligt...

Mina tankar går till offren och deras anhöriga samt en nation i sorg.


 
 

7/22/2011

Snart semester!

Nu jobbar jag idag och helgen, men sen går jag på 4 veckors semester!! Det ser jag fram emot...Mycket! 
Ska bli så skönt att få spendera all tid åt familjen och små projekt här hemma =)

Den här veckan fyllde min goda vän Helena år!
Jag gjorde ett såntdär vikkort (kommer inte ihåg vad den heter)


Använde en av mina favoritmagnolior "Tilda med många hjärtan" och färglade den med Walnut stain, vintage photo, tattered rose, black soot, faded jeans, weathered wood och victorian velvet. På hjärtanen lade jag en massa stickles.


Jag har använt Pion Designs underbara papper.



Nu ska jag göra mig redo för kvällspasset på jobbet =)

Ha en fin dag (och helg) alla!!

Kram
Malin

7/12/2011

Nytt kort

Ojoj vad jag har sovit sen i söndags :S
Var på Sonisphere och sov inte på hela lördagen, ett par timmar under natten och sen vaken till söndag kl 16. Efter det sov jag i  nästan 18 timmar! Och efter det så jobbade jag natt och kom hem vid 8 imorse så under dagen har jag sovit en hel del. Nu känner jag mig sådär konstigt sömndrucken och törstig ;P


Förra veckan påbörjade jag ett nytt kort som jag lyckades göra klart härom dagen. Det är ännu ett beställningskort till en flicka som fyller ett år.
Bilderna ser lite bleka ut eftersom det är dåligt dagsljus. Vi har haft åska, hagel och spöregn här halva dagen :S det har varit så illa att haglet har slagit sönder altantak och annat. Regnet orsakade stora översvämmningar runt om hela sundsvall och jag har hört både polis och brandbilar om vartannat...huvvaligen =/


Här är en av mina favoritmagnolior och hon är färglagt med färgerna tattered rose, vintage photo, walnut stain, weathered wood, black soot och victorian velvet.


Mönstrade papper är från panduro och Maja design.

Ha en riktigt fin kväll!

Kram
Malin

7/07/2011

Nytt kort!

Här kommer ett kort som jag gjorde färdigt idag =) 


Det är till en liten Tilde som fyller ett år. Min lillasyster beställde kortet av mig med orden "rosa ska det vara" ;P

Kanske inte syns så väl på bilden men hela kortet blev gammelrosa.

Tildan är målad med distress inks; tattered rose, victorian velvet, vintage photo, walnut stain, weathered wood och black soot. Kronan och "marken" har stickles på sig (frosted lace)


Papper är från Poin Design. Alfabetet är Sissix "Hop Scotch".


Ha en fin dag!!

Kram
Malin

7/05/2011

Det bästa!

Jag och Max dagisfröknar för som en liten dagbok med händelser för Max. I samråd med en logoped föreslog denna, för att försöka få upp Max intresse för böcker och att prata, så skulle vi göra en bok om bara honom. En bok som han tar med sig mellan dagis och hemmet och berättar om vad han har gjort osv. Det här är även ett bra knep för att få barn, som inte gärna pratar, att prata mer.

Max har varit "dålig" på att vilja prata med andra. Här hemma har han gått på som en kulspruta, men på dagis och andra ställen är (snarare var) han tyst. Nu när vi har kört på med boken ett tag så har det lossnat ordentligt! Han pratar med allt och alla och fullkomligt älskar sin bok.

Eftersom jag är en scrapskadad mamma så kunde jag ju inte bara låta boken vara...Den ska vara fin! Ett minne han kan spara resten av livet och titta tillbaka på när han blir äldre. 
Man kan kalla det en enklare version av en BOM (boken om mig). Dagis klistrar in ett foto eller en teckning varje dag och jag gör detsamma. Tillsammans med Max så skriver vi ner, i korta meningar, vad som händer på bilden.

Då boken spenderar en massa tid i ryggsäcken och silts upp ett par gånger om dagen så var det lönlöst att sätta blommor eller sånt på. Det fick duga med maja designs söta sommarpapper och ett fint kort på vilden =)


Så här kan det ser ut inuti boken:


eller


Det är ett privilegium att få uppdatering med bilder från dagis varje dag, kan jag lova =) Även om han kanske inte behöver boken efter sommaren så kommer i allafall jag att fortsätta med den!

Ha en fin dag!

Kram
Malin

7/04/2011

Sommar

Förra veckan var det ett par dagar som var otroligt varma. En dag var det så varmt så termometern visade 30 grader inomhus! Den dagen packade jag och Max ner badkläderna och drog iväg till stranden =) 
Både jag och Max använder solskyddsfaktor +50 eftersom vi har galet känslig hud. max får iallafall lite färg men inte jag...Jag missade en fläck på foten och tror ni inte att jag brände mig illa där! ;P

När vi kom hem igen så visade termometern 42 grader! (alltså som var mest i solen) Det var fortfarande 30 grader inne så vi packade in oss i vardagsrummet och slog på ACn. Efter 1½ timme var det 23 grader där =)

På pysselfronten står det ganska stilla. Jag har två kort på gång, varav ett nästan är klart. Det kommer nog imorgon...
En annan rolig grej är att mitt "glasskort" vann en utmaning hos Svensk Scrapbooking, så jag kommer att få en helårsprenumeration på Inzpira magazine =D

Till helgen ska jag åka på Sonisphere med jobbet! Det ser jag fram emot massor =D Jag missar iofs Helloween på gatufesten här i stan, men wattahell, jag får ju se Slipknot igen! Och dessutom ska In Flames, Arch enemy och Mustasch spela där!! Weeeee!!! =D

Om 3 veckor går jag på min semester!! Det ska bli galet härligt!!

Ha en fin dag alla!!

Kram
Malin