2/29/2012

Mary Kay

Jag har beställt en fuktgörande kräm från Mary Kay. Gillar den verkligen!! Har har den förut, men så tog den slut och jag fick en annan i julklapp. Har använt den i två dagar nu och har inte varit torr alls. Jag kan ha lite torr hy på kinderna, speciellt vintertid. Inte så mycket, men nog för att reta gallfeber på mig när jag ska dutta på pudret. Sen är det ju stort plus i kanten att Mary Kay arbetar för kvinnor med cancer, kvinnor som varit utsatta för våld i hemmet och är emot djurförsök.

Little big planet

För er som missa min nya vardagsblogg...ni hittar den HÄR =)

Det har varit lite stiltje på pysselfronten =( Har ingen inspiration alls, men den kommer väl så småningom...
Sjukdomarna har avlöst varandra härhemma och nu är jag riktigt less på sjukdagar kan jag lova. Idag har jag både magont och nästan ryggskott. Det känns som att minsta felvridning så smäller det :-/ Jag kan inte böja mig, inte lyfta saker...inte ens nysa! Det gör så förbaskat ont...

Men nog med gnäll! Idag ska jag visa en gubbe som jag virkade till Daniel i julklapp. Har inte visat den tidigare så nu är väl ett bra tillfället?

Den är från TVspelet Little Big Planet.



Har jag sagt att jag äääälskar mitt nya objektiv till systemkameran? JAG ÄLSKAR DET!!

Ha en fin onsdag!
Kram
Malin

Skånska

Allvarligt alltså, skånska dialekten är en dialekt som får mig att kallsvettas. Inget fel på klanget eller så, men jag hör inte vad som sägs!! Och när jag inte hör vad folk säger så anstränger jag mig hårdast i världen...och då blir jag hysterisk och förstår ännu mindre av vad som sägs.

Samma sak med pizzabagare. Jag vägrar ringa och beställa för jag hör inte vad dom säger. Andra hör säkert jättebra, men jag är inställd på att inte förstå och då går det åt helsicke.

Igårkväll ringde en försäljare, naturligtvis skånsk, och ville sälja böcker (tror jag att det var). Det värsta är när man lyfter på luren, svarar och försäljaren börjar läsa från ett papper "Hej jag heter blabla och ringer från blabla, du har vavrit kund hos oss tidigare och nu har vi ett erbjudande som kostar blabla......." 10 minuter senare "......det enda du behöver betala är 119 kr i porto".
Man hinner ju inte att få en syl i vädret! Och jag är alldeles för artig/dum-snäll för att lägga på. Tänk er då när det ringer en skåning och rabblar upp samma grejer! Jag får liksom en black out. Min blick blir dimmig och försvinner någonstans i fjärran när jag försöker mitt yttersta för att begripa vad som sägs.

Sen så räcker det ju inte med att säga 'Nej tack', för det tar dom inte som ett svar. En gång hamnade jag i världens diskussion med en försäljare (dock inte skånsk) av Kråkeböckerna. Han menade att jag var en dålig mamma som inte ville köpa dom fantastiska, utbildande barnböckerna till min ettårige son (det var ju 4 år sedan). Jag förklarade snällt att jag hade nog med böcker och ville inte betala 149(!) kr i porto för en ryggsäck och en bok. Jag tycker inte att det är gratis om man ska betala så mycket i porto, och dessutom binda sig till en prenumeration i minst 6 månader á 299 kr/mån. No way. Det slutade faktiskt med att jag skrattade och lade på luren. Försäljaren där var jättearg och sa rakt ut att jag inte ville utbilda mitt barn på ett bra sätt.

Ja se försäljare...Hade han åtminstonde varit skånsk så hade jag kunnat låtsas vara halvdöv eller nåt.

Little big planet

För er som missa min nya vardagsblogg...ni hittar den HÄR =)

Det har varit lite stiltje på pysselfronten =( Har ingen inspiration alls, men den kommer väl så småningom...
Sjukdomarna har avlöst varandra härhemma och nu är jag riktigt less på sjukdagar kan jag lova. Idag har jag både magont och nästan ryggskott. Det känns som att minsta felvridning så smäller det :-/ Jag kan inte böja mig, inte lyfta saker...inte ens nysa! Det gör så förbaskat ont...

Men nog med gnäll! Idag ska jag visa en gubbe som jag virkade till Daniel i julklapp. Har inte visat den tidigare så nu är väl ett bra tillfället?

Den är från TVspelet Little Big Planet.



Har jag sagt att jag äääälskar mitt nya objektiv till systemkameran? JAG ÄLSKAR DET!!

Ha en fin onsdag!
Kram
Malin

2/28/2012

Barncancerfonden

Nu har jag tagit mig i kragen och satt ut alla mina kort (som jag har hemma på lager) på den här sidan http://majamelonsgrejer.blogspot.com/

Där säljer jag kort till förmån för barncancerfonden. Läs mer på sidan.

 

Jahapp...

Tack för den här tiden. Du har varit en pärla, fungerat felfritt och fått oss att lukta gott i många år.
Jag kommer att sakna ditt ljud! Speciellt dom  sista månaderna när det lät som att du skulle explodera...Alla kartongbitar jag fick trycka fast mellan dig och bänken för att du inte skulle hoppa iväg, ut över tvättstugegolvet.
Idag gav du upp helt och hållet! Jag hörde en smäll och när jag kom in fanns det inte en kartongbit i världen som kunde stoppa dig. Du hade hoppat ut en halvmeter och inte ens jag kunde hålla fast. I ren panik drog jag ut din kabel och då släppte trumman. Pang, sa det...

Jag är i alla fall glad att du skonade mina favoritkläder som fick sig en sista tur. Kändes lite speciellt sådär.

Med en tår i ögonvrån säger jag farväl till min älskade tvättmaskin...Torktumlaren  kommer inte att vara densamma utan dig, och inte jag heller.

2/27/2012

Lapplisa

Jag kan inte låta bli att förundras över yrket lapplisa. Vad heter det om det är en man förresten? Lapplasse?
Vilket otacksamt yrke! Visst, vissa lappisar lappar så fort dom går tillfälle medans andra väntar lite extra.

Här i stan finns det fortfarande automater som inte tar kort. Hur ofta har man småpengar på sig liksom?
Oftast så får man springa och ta ut pengar, försöka växla och sedan lägga i för parkeringstiden. Värsta projektet för att parkera...

Nu har jag en Volvo C30, miljöbil, så jag har parkeringstillstånd att stå gratis. Fantastiskt vad pengar jag har tjänat på det då jag jobbar mitt i stan. Det har dock inte hindrat mig från att få en böter, men det var sambons fel och han fick ta lappen!

Åter till lappisarna...idag när jag gick till bilen så var det en äldre man som hade blivit lappad. Lapplassen stod och förklarade varför han hade fått den osv, men herren gav sig inte! Han var skogstokig och krävde att få slippa.
Nu hörde jag vad lapplassen sa, och enligt honom hade hans bil stått i ett par timmar!! Men det brydde sig inte herren om minsann. Jag hörde fula ord medans lassen bara stod och tog emot med ett trevligt leende på läpparna. Det eldade upp tokfarbrorn ännu mer. Farbrorn tog med sig sin bot, hoppade in i bilen, fortfarande svärandes och gestikulerade som en proffs-dirigent.

Dom kan inte ha det lätt!! Men samtidigt, det måste ju vara ett händelserikt arbete! Får vara ute och röra på sig, möta trevliga människor, skogstokiga farbröder och annat vansinne.

Tavla

Här är en tavla som jag målade till min lillasyster. Det ska föreställa henne och sambon på deras årsdag. Detta är det första kortet som dom fastnade på tillsammans :) Tavlan är målad med svart akrylfärg på ett tjockt canvastyg ca 50x70 cm.



 

 

Smink

Jag har fått allergier sedan vattkopporna, som jag fick vid 18års ålder. Jag tål vissa sminksorter, andra inte så bra. Lite tråkigt bär man har hittat något snyggt och så börjar ögonen rinna efter 1 timme. Nu köpte jag lite nytt, och till min stora lycka så tål jag dom hur bra som helst!! Känns fantastiskt att kunna jobba ett helt pass och känna sig pigg och fräsch, utan att behöva tvätta av sig det efter 3-4 timmar!



20120227-083500.jpg

2/26/2012

Våfflor och annat

Idag gjorde vi en tripp till hovberget, som ligger på Alnö. Jag tackar min lyckliga stjärna för vägen som man kan köra en bra bit upp för berget. Hade inte den funnits, hade jag förmodligen dött halvvägs...Och naturligtvis glömde vi snowracern hemma, men Max traskade på ändå, utan minsta gnäll! Som sagt, det är ju ett berg så det går ju uppför heeela tiden. Men hemåt gick det snabbare!

Längst upp på toppen finns det en liten stuga, som har öppet mellan 10-14 på helgerna. Det gräddas våfflor, kokas korv, säljs bullar, kaffe och annat gott. Eftersom jag "passar min vikt" åt jag en korv, medans resten åt goooda våflor med sylt och en massa grädde.

Max och systers sambo, Niklas lekte krig hela vägen upp och ner. Fanns nog inte ett enda djur inom en radie av 2 mil, som dom lät och levde rövare. Men mysigt var det! Fast min mamma har ALLTID bråttom. Hon låg nog minst 30 meter före hela tiden...




Dagsformen

Dags att göra sig i ordning för dagens utflykt. Som det ser ut nu, blir det en tripp till hovbergsstugan! Den ligger en bra bit in i skogen och uppför ett mindre berg. På helger serveras det våfflor där så tar krafterna slut så kan jg i allafall se ljuset i slutet av tunneln.

Dagsformen är väl inte den bästa, men med lite smink kanske man känner sig piggare ;)

2/25/2012

Ansiktsmålning

Rättelse från förra inlägget. Det var barncancerfondens dag i veckan...idag var det eldsjälar som hade dragit ihop ett trevligt arrangemang i stan. Dem hade gömt blåa små stolar i gallerian (typ 40? butiker) som man skulle hitta.

Jag, Max och min mamma for in och letade rumporna av oss. Vi hittade alla! Men vann inget...däremot vann min lillasyster. Vi donerade pengar och myste på i två timmar. Om man donerade pengar fick barnen dessutom ansiktsmålning så Max hoppade upp i stolen och krävde att få bli spindelmannen!

En liten rolig scen som utspelades alldeles innan, var när en liten tjej på ca 2 år, skulle få sitt ansikte målat.
- Vad vill du bli? frågade sminkösen. "En prinsessa" svarade flickan. "Jahaaa? Men kanske du vill ha en fjäril i ansiktet då, för det är svårt att göra en prinsessa". "Nej, jag SKA vara en prinsessa". Vi det här laget hade hennes pappa tagit upp en ok med djur i som han pekade och gav förslag. "Ja då vill jag vara en val" sa flickan. Sminkösen började skratta och sa att det var lite svårt med en val, fanns det inget annat djur?. Jorå hon hade ett till djur som hon kunde tänka sig...en elefant!
Jag kunde inte låta bli att skratta där vi stod i kön. Till slut bestämde sig flickan för att bli en tiger, så sminkösen skyndade sig innan hon ändrade sig till något svårare.

Här är spindelmannen iallafall!









Själv hade jag en sådan tur att jag hittade en kofta, en tröja och ett par leggings (medan vi sprang igenom alla butiker i jakt på stolarna).

Barncancerfondens dag

Ni missar väl inte att det är barncancerfondens dag idag? Skänk en tjuga istället för att köpa lördagsgodis! :)

2/24/2012

Den långa dagen...

Åååå gud! Vilken dag... Daniel tog och meddelade att han skulle bort med jobbet i två dagar...jag missuppfattade och hörde "fredag och lördag", men i verkligheten sa han "torsdag och fredag". Jag tror han ljuger! Jag hörde fasen rätt!
Iallafall så innebar detta att jag skulle få lämna Max på dagis kl.06.30!!! Max har aldrig varit på dagis så tidigt.
Detta i sin tur, innebar att jag var tvungen att få Max i säng kl 20. Det gick bra och min väckarklocka ringde 05.10. Max vaknade 05.45! Det blev en mysig morgon i lugn takt :)
Jag började kl 7 så jag hann bra precis.

Nu är det ju fredagskväll! Jag känner mig som en tjurig femåringen som måste hålla mig vaken för att få ut det mesta av kvällen och dessutom så ska jag bort en sväng nu snart. Men jag är ju sååå trött!!

Imorgon är det fullspäckat schema med olika aktiviteter. Ska ta med mig kameran så att ni får lite bildbevis.

En gåva

Det här kortet gjorde jag på beställning. Det var till en man som fyllde 40 och önskade sig att alla skulle sätta in pengar på barncancerfonden istället för en present <3 Fantastiskt! Så jag ville göra det lite mer speciellt. Därför gjorde jag ett matchande kuvert till kortet :)

 







 

2/23/2012

Max shoppar

Max har haft en stor spargris där han samlat alla småpengar som kommit innanför dörren. Han har länsat våra plånböcker och mormor och morfars plånböcker.
Nu hade han fått ihop 280 kr så igår lovade jag att han fick köpa vad han ville.
Glad i hågen stoppade han ner alla småslantar i en påse som han höll krampaktigt i, hela vägen till toys'R us.

20120223-124008.jpg

Väl inne så sprang han omkring och letade en radiostyrd bil. Han hittade en snygg polisbil som han blev blixtförälskad i.
Han småsprang till kassan, langade upp påsen och halvskrek "-jag ska ha batterier oxå!!"
Stackars killen bakom disken fick uppdraget att räkna alla enkronor. Han fick räkna om både en och två gånger för att vara säker.
Max fick tillbaka 55 kr som han stoppade ner i sparbössan igen.

Naturligtvis var Max tvungen att slå in bilen till ett paket.  Kändes väl kanske mer speciellt så? Och så skulle han ha den nya tröjan på sig, dagen till ära ;)





Glad!

Idag är det min "vägningsdag". Varje torsdag sedan den 5e januari har jag vägt mig enligt viktväktarnas program.

Lyckan var fullkomlig idag när jag, med den obligatoriska ångesten, försiktigt smög upp på vågen som visade -10 kg! "bara 14 kg kvar till min målvikt!!

När jag förde in vikten i VV's kostprogram så stod det "grattis! du har nått din 10%...någonting?, så passa på att fira lite extra". Fira lite extra? Haha, just "fira lite extra" var orden som stjälpte min viktnedgång förra gången...och alla andra gånger jag har försökt. Kanske jag tar en extra köttbulle till middagen ikväll...

 

 

2/22/2012

Inzpira

Idag kom det nya numret av Inzpira. En "pysseltidning" fullsmockad med inspiration och snygga grejet!
Jag hade en sådan tur att jag vann en helårsprenumeration på tidningen, som kommet ut varannan månad. Måste bara förlänga den när det tar slut!!




20120222-171337.jpg

Snösnösnö

Snön vräker ner här. Visst är det väl vackert och så men när man bor i hus, sedan 8 år tillbaka, så är det bara roligt dom första snöflingorna tills man inser att det inte tänker sluta dom närmaste 10 timmarna.
Då sprids paniken över hur mycket som förmodligen måste skottas bort! Plogbilen åker förbi och drar upp en meterhög snövall med isklumpar och blötsnö...helst händer det på morgonkvisten precis när man kliver utanför dörren och ska borsta/skotta av bilen. Det allra bästa är när jag är inparkerad av sambon så att jag blir tvungen att sopa av och skrapa hans bil också.



20120222-120740.jpg

2/21/2012

Snabbis

Jisses vilken respons jag fick på mitt tidigare inlägg om min nya "icke pyssel" blogg =D Jag har fått både mail och fina kommentarer som gör mig alldeles varm i hjärtat! 
Min nya blogg är en rejäl "avlastningsblogg" där jag skriver om det mesta och uppdaterar ett par gånger om dagen. För er som inte har en aning om vad jag svamlar i så hittar ni min nya blogg här:


Den här bloggen är fortfarande kvar, naturligtvis! Här ska ju allt pyssel läggas upp ;)

Över till kortet jag har gjort efter Scrapgalens utmaning i CC'n. Den är gjord efter Lillblommans söta skiss =)



Ha en mysig tisdag!!

KRam
Malin

Snabbis

Jisses vilken respons jag fick på mitt tidigare inlägg om min nya "icke pyssel" blogg =D Jag har fått både mail och fina kommentarer som gör mig alldeles varm i hjärtat! 
Min nya blogg är en rejäl "avlastningsblogg" där jag skriver om det mesta och uppdaterar ett par gånger om dagen. För er som inte har en aning om vad jag svamlar i så hittar ni min nya blogg här:


Den här bloggen är fortfarande kvar, naturligtvis! Här ska ju allt pyssel läggas upp ;)

Över till kortet jag har gjort efter Scrapgalens utmaning i CC'n. Den är gjord efter Lillblommans söta skiss =)



Ha en mysig tisdag!!

KRam
Malin

Shopping

Jag och Max är lediga idag så vi for iväg ner till Birsta köpcenter och handlade lite.
Max gillar inte att springa i butiker så jag började med att erbjuda den lille herren McDonalds. 40 minuter senare (= ett happymeal plus morötter) så var Max nöjd och positivt inställd till att fara runt i klädbutiker.

Började med Cubus...hittade inte så mycket där. Eller ja, det fanns massor där, men när jag är inställd på vad jag ska ha då ser jag inte skogen för alla träd.

Sedan drog vi vidare till Indiska. Guldgruvan!! Massa snygga plagg på tok-rea. Hittade en snygg klänning för 50(!)kr. Det känns ju nästan som man har vunnit den när den ursprungligen har kostat 599 kr.
Hittade även lite kläder bland nyheter. En mörkgrå kjol, en snygg blus med blommor och en tröja med lite "paisleyinspirerat" mönster som går bra till kjolen.

Max började tjura på lite efter 40 minuter på Indiska. Han ville ju oxå handla kläder, så vi gick till H&M där han hittade en orange tröja med superhjältar på. Stoltaste killen i stan fick ta med den till kassan, betala och gå därifrån med en egen liten påse.

Köpte även ett vitt nagellack som stärker naglarna och gör spetsen vitare plus en ögonskuggspensel.

Nöjda och glada sitter vi nu i soffan och myser innan det blir dags för middagen.

Har jag nämnt att jag och Max förmodligen är halv-albinos? Vi är så bleka!! Ingen av oss tål solen speciellt bra heller...


Gårdagens middag blev torsk på grönsaksbädd med saffransås och färska sparrisar...med potatis naturligtvis :)


 

Smyckesask

Min lillasyster gillar smycken. Stooora smycken. Så när hon fyllde år klädde jag in en smyckeslåda (köpt på panduro i kartong) och satte igång i smyckesverkstaden. Gillar skarpt att panduro har färdiga lådor som man kan mål, klä in eller decoupage...(era?) fritt som man vill.









 

Choklad i mängder

Vaknade alldeles kallsvettig ur en dröm/mardröm i morse. Choklad har alltid varit min fiende n 1. Jag har kunnat äta minst en 100g om dagen (å vad konstigt att jag har gått upp i vikt!). Nu när jag försöker få bort alla chokladkakor som har satt sig som en bomullskrans kring midjan, så är det allra värsta att gå och handla när man ser alla snyggt uppställda godishyllor vid kassorna. Naturligtvis strategiskt utställda för att barn ska kunna bli hysteriska precis innan varorna ska packas upp på rullbandet.

Jag tycker det är sååå jäkla fult gjort alltså!! Oftast så kanske man handlar efter jobbet när barnen blivit upplockade från förskolan. Alla är smått hungriga, irriterade och trötta...och så ska man passera godishyllorna som tornar upp sig i horisonten. Choklad i långa rader, påsar med diverse lockande innehåll, glass... Nä fy bubblan.

Som tur är så har ju jag en snäll son som sällan får utbrott över godishyllorna. Annat är det med mig...jag bara måste få åt mig den där chokladkakan som ligger så fint och bara ropar på mig! Ibland har det gått på ren rutin att jag har sträckt ut handen och greppat en kaka i farten, utan att varar sugen eller så. Vansinne!

Vår lilla lokala Icabutik 8som tyvärr slog igen för ett par år sedan) tog saken i egna händer och arrangerade om så att godishyllorna inte stog i närheten av kassorna. Mycket fint gjort måste jag säga! Redan där halverades min sockerkonsumtion.

Nu har jag nästan tappat 10 kg och inte ätit choklad på länge. Jag har tappat det där chokladsuget på obestämd framtid. Men inatt drömde jag att jag satt med världens största kinderägg och kunde-inte-sluta-äta!!! Vaknade kallsvettig med en smak av choklad på tungan...Chokladsuget slog mig som en boxarhandske i magen!

Nej nu är det dags för lite frukost...en franskabulle med skinka. Det smakar nästan likadant som choklad...eheee *gråter*

 

2/20/2012

Mat

Idag kom Linas matkasse! Världens bästa matkasse för trötta mammor som inte har energin att planera en veckas mat plus inköp ;) till middag blir det saffranstorsk med sparris och potatis!



20120220-174431.jpg

Måndag

Så var det måndag igen! Idag ska jag jobba, vilket känns otroligt skönt efter en veckas frånvaro. Jag är alldeles för rastlös nu...har en massa energi som måste ut någonstans.

Ikväll kommer även denna veckas leverans av Linas matkasse!! *lycka* Ska bli så spännande att se vilka maträtter som  blir denna vecka.

Avslutar inlägget med en bild av världens snyggaste snögubbe

2/19/2012

Jisses...

Alltså Ikea kan konsten att köra slut på en helt och hållet. Sängen jag satt ihop var det värsta jag har satt ihop! Och då har jag satt ihop många jävliga grejer från ikea. Tog över 4 timmar, mer än 200 skruva, låsanordningar och annat vansinne som skulle sättas fast...för att inte tala om alla plankor! Ibland tog det 20 minuter bara till att klura ut vilken av plankorna som skulle på rätt plats. Varför inte bara märka varje planka med A,B,C osv..?

Max blev iallafall nöjd. Han sprang runt och halvskrev "vad glad jag är" hela kvällen. Det bästa av allt var att han sov i den i natt!!! Jag vaknade konstigt utvilad och pigg. Det var längesedan.



 

2/18/2012

Gamla - nya juldekorationer

Jag är världsmästare på att trycka in alla juldekorationer på olika ställen där de oftast ligger och blir bortglömda, år efter år. Nu tänkte jag ändra på det så jag började i en litenliten skala med ett äpple från en julgrupp.


Jag har vit hobbyfärg (spray) från biltema som jag grundar hela äpplet med




Det torkar ganska snabbt. Efter det tar jag en till grundfärg, i det här fallet blev det en rosa-aktig akrylfärg.




Jag har en krackileringsfärg som jag använder till mycket. Man målar på ett lager och efter ett tag stelnar det och spricker. Ser lite föråldrat ut sådär.




Eftersom jag valde en rosa färg under så skiner det lite igenom när färgen spricker. Det beror alldeles på vad den ska användas till. egentligen borde jag kanske tagit en grön eftersom den passade bra i vit/gröna krukan med grön växt i...


När det har torkat så är det bara att sätta på någon fin dekoration (eller låta den vara som den är). Jag valde ett hampasnöre och en liten fjäril.



Nu ska jag ta och gräva fram lite andra juldekorationer och se om jag kan fixa till lite mer grejer ;)