3/31/2012

Kort

Här kommer ännu ett kort som jag gjorde på träffen i Ö-vik. Det här vann jag första pris med efter en utmaning som gick ut på att bara använda materialet som vi fick i ett kit.

20120331-174741.jpg

Vår igen

Då var ordningen återställd! Våren har letat sig tillbaka, för ett litet tag iallafall :)


20120331-164420.jpg

Jahapp...

Nej, nej, neeeeej!! Det är fasen inte sant... Igår började det snöa ordentligt. Jag trodde att det skulle försvinna tills idag, men nejnej...bilen hade ett tjockt pansar av snö och is. -5 grader. Hoppas att det försvinner under dagen så jag kan åka hem från jobbet, i lugn och ro, med det normala blodtrycket i behåll!

20120331-075246.jpg

3/30/2012

Glossybox

Idag när vi kom hem från lekstunden på drakborgen, så låg glossybox i brevlådan! Massa smågrejer som jag kommer att få användning för.
Det var en olja till torrt hår, duschkräm, handkräm, bodylotion, ekologiskt godis och ett fruktigt läppbalsam som luktar gott! Ska bli spännande att pröva dessa!

20120330-172645.jpg

Drakborgen igen

Idag har jag och Max varit på drakborgen och härjat, med Carro och Cornelia. 5 timmar med lunchande, fikande och lite glass, medan barnen lekte loss.
Tänker passa på att dela ut lite "dagens ris" medans jag är fast i ämnet.
Tycker att det är synd att allt är så dyrt där. En varm smörgås för 70 kr, alla "roliga" grejer kostar pengar, och då betalar man ändå 120 kr i inträde per barn. Maten är helt värdelös där, uppvärmd färdigmat, och den kostar massor. Man har ju inget annat val än att äta den om man ska vara där länge. Smart uträknat egentligen...men barnen älskar stället och som förälder kan man luta sig tillbaka och ha uppsikt över hela hallen.

Som dom här bilarna. Kostar 10 kr åket och går några varv innan pengen är förbrukad...men barnen älskar dessa, och föräldrarna springer mellan och växlar till tior hela tiden.

20120330-171827.jpg

3/29/2012

Nostalgi

Idag har jag och Max varit ute och handlat med min mamma. Vi handlade mest nyttogrejer som shampoo, tvätt och diskmedel och lite sådana saker. Max ville ha marshmallows och det fick han av snälla mormor.

Till kvällsfika gjorde vi varm oboy och klippte ner lite marshisar, något som han aldrig har ätit förut. Det var ju lite spännande att få godisar i fikat, så han åt upp allt rätt snabbt.

Lite nostalgi då det var lääängesedan jag drack varm choklad med sådana i :)



20120329-205014.jpg

kort

Ja, eftersom jag inte hittbatteriladdaren till kameran så kan jag ju inte visa påskpyssel "del 1". Så tröttsamt när man inte kan hitta grejer som man brukar ha på samma ställe jämt! Jag och Max ska ju även ut i skogen idag och där hade jag tänkt knäppa massa kort...men jag får väl nöja mig med mobilkameran så länge.

Eftersom jag inte kan visa påskpysslet så visar jag ett kort istället. Ännu ett "bebiskort".

3/28/2012

Missnöjd...

Jag ska nog börja dela ut "dagens ris" lite då och då! varför bara sitta och vara missnöjd, när man kan klaga offentligt liksom? Ge ett litet "heads up" till andra ;)

Jag som var sååå nöjd med mitt nya iPhone case...i ungefär två dagar. Sedan insåg jag att mitt Ica och visa kort hade blivit avmagnetiserade av låset på plånboken :( så dåligt!! Jag trodde verkligen att dom som tillverkade detta hade räknat ut vad som händer om man sätter magneter vid korten. Och i min enfald så trodde jag att magneten var så svag att det inte skulle påverka, för jag menar det säger väl sig självt? Men inte då... Så ni får jag ge mig ut på jakt igen :( helst ett vitt eller rött denna gång. Apples case kostar ju 800-900 kr och så gärna vill jag inte ha en. Det får ju trots allt bara plats med två-tre kort...
Jag har fått beställa nya kort, och det är väl smidigt och tar 3-5 dagar, men man kan ju inte använda de avmagnetiserade korten under den tiden!
Så passa er för iPhone case med magnetlås på kortsidan!

A BIG NONO!!



20120327-112454.jpg

Pastelligt

Här kommer ett pastelligt kort till en nyfödd bebis.

3/27/2012

Underbara papper

Dessa underbara papper vann jag i Ö-vik. Dom kort att passa perfekt till påskpyssel!
Torsdag och fredag är jag och Max lediga, så vi ska klämma in lite påskpyssel där det finns tid.

20120327-111203.jpg

Kort

Här kommer ett av korten som jag gjorde på pysselträffen i Ö-vik. Jag har många vänner och bekanta som ska få barn, så jag har gjort det lite extra pluffisigt.

 

Pysselträff

Först, en rolig nyhet! Min vardagsblog har blivit uppflyttad till "bloggar vi gillar" hos Amelia :D Så nu ligger jag näst längst upp där och har över 100 besökare per dag! Så otroligt roligt!!
Ni hittar den här:


I helgen så var jag på pysselträff i Ö-vik.Mycket trevligt!!
Jag hann med att göra 4 kort och två av dessa vann jag första pris med! =D
Jag vann stämplar och papper från Papermaze och en snöflingepunch från Martha Stewart! Det är lycka det =D
Den där punchen har jag försökt få tag på men den har alltid varit slut...men nu har jag en! =)

Här är de två "vinnarkorten"

Det här kortet var från Kort-kitet som vi fick att tävla med. Man fick bara använda grejer och papper från det, plus stansar och motiv då ;)



Det andra var efter en skiss.



Det var allt för denna gång =)

Ha en fin tisdag!
Kram
Malin

Pysselträff

Först, en rolig nyhet! Min vardagsblog har blivit uppflyttad till "bloggar vi gillar" hos Amelia :D Så nu ligger jag näst längst upp där och har över 100 besökare per dag! Så otroligt roligt!!
Ni hittar den här:


I helgen så var jag på pysselträff i Ö-vik.Mycket trevligt!!
Jag hann med att göra 4 kort och två av dessa vann jag första pris med! =D
Jag vann stämplar och papper från Papermaze och en snöflingepunch från Martha Stewart! Det är lycka det =D
Den där punchen har jag försökt få tag på men den har alltid varit slut...men nu har jag en! =)

Här är de två "vinnarkorten"

Det här kortet var från Kort-kitet som vi fick att tävla med. Man fick bara använda grejer och papper från det, plus stansar och motiv då ;)



Det andra var efter en skiss.



Det var allt för denna gång =)

Ha en fin tisdag!
Kram
Malin

3/26/2012

Övningskörning

Det ska börjas i tid. Max fick köra lite bil igår! Han fick köra fram och tillbaka på vår lilla gata och var så stolt! Han fick ju sitta i Daniels knä och styra ;)





20120326-151954.jpg

Jag vann igen!

Jamen jag vann ju igen!! Igår for jag hem tidigare från Ö-vik. Mina vänner stannade kvar så jag gjorde ett kort på morgonen som jag lämnade in, innan jag for hem.
Vid 16 ringde Helena och gratulerade mig till första pris i den utmaningen :) jag fick en massa fina prickiga papper och tre stämplar från Papermaze.



20120326-083434.jpg

3/25/2012

Vinst

Fyyy fasen för att ställa fram klockan!! Igår kämpade vi tappert, med 100(100+ någonting) pysslare, från kl 9.30-23.30.
Jag har ont i varenda led, men det var det värt :) Och jag vann första utmaningen!! Fick en punch i pris (snöflingestans...som man stansar ut motiv ur papper med). Till min stora lycka så var det en punch som jag har velat ha i några år, men som alltid har varit slut i butikerna. Det är en Martha Stewart så det är ju ett bra märke! *lycka*

20120325-173440.jpg

Hotellfrukost

Hotellfrukost är det bästa! Det känns lite som julafton, vid buffén. Jag tog en tallrik blåbärsyoghurt, en franska med salami och ost, en hårdbrödsmörgås med sill på och så hittade jag, till min lycka, saffransbullar! Lite efterrätt på frukosten liksom ;)



20120325-173230.jpg

3/24/2012

Matmat

Det blev mat på olearys idag. Hamburgare med blue cheese, fantastiskt god!



20120324-171031.jpg

Framme!

Då var jag framme i Ö-vik! Fantastisk natur på vägen upp. Norrland är underbart!



20120324-092348.jpg

3/23/2012

Dagens mat

Kan varmt rekommendera denna panering till fisk!
Man river 100g parmesanost och blandar det med 1 dl mjöl och lite peppar. Doppar fiskfiléerna i uppvispat ägg och steker i lite olja. Fantastiskt gott!



20120323-202520.jpg

Ö-vik

Imorgon bär det av mot Ö-vik! Har packfeber redan nu. Mycket pyssel som ska med!! Det är scrapträff med över 100 personer anmälda. Ska bli så roligt och avslappnande att bara sitta på rumpan i 1 1/2 dag och skapa fritt. Äta vad man vill, när man vill...total anarki ;)
Kommer att bli lite foton och uppdateringar därifrån för er som är intresserade.

Jag och 2 väninnor samåker upp, och ska bo på hotell. Hotellfrukosten ser jag fram emot! Finns ju så mycket gott att välja på.

3/22/2012

Foton

Här kommer en massa foton från dagen på drakborgen. Det blev pannkakslunch och 5 timmars intensivt härjande.

För er som inte et vad drakborgen är så kan jag berätta att det är ett lekställe för barn. Det finns små gokarts, hoppborg, rutschkanor, lego, en ENORM klätterborg med nät och olika gångar, ett cafè, godisrum, små bobbycars...ja i princip allt!

Kan ju berätta att det blev ett jäääklarns liv när vi skulle åka hem. Någon (inte jag) skrek hela vägen hem och en bra stund efter vi kommit innanför dörren...Menmen, har barn roligt så har dom. Det enda man kan göra är att försöka få dom att förstå varför man måste åka hem och äta mat. Men det finns, enligt Max, ingen bra anledning till varför man måste åka hem. Även fast han stukade foten ordentligt, i början, och sprang haltandes resten av tiden där... Nu ligger han på soffan och sörplar oboy med värk i foten och båda benen.




Nyklippt, dagen till ära.









Här blev unge herren less på mitt fotande, så jag lade ner kameran och gav upp.


Drakborgen

Som sagt, det blev ju drakborgen istället för en utflykt. Tur det då det blåser upp till storm ute! Just nu härjar Max värre än en sjörövare och han börjar bli lätt plommonlila i ansiktet. Det blir nog pannkakslunch här idag! Komet lite snyggare bilder senare. Den här är tagen med mobilen...inte så jätteroligt kvalité kanske men jag gillar att den är tagen mitt i ett ryck :)





20120322-125459.jpg

Kuddar och lampor

Jag ville göra vår i vardagsrummet, så jag for iväg och köpte ett par meter tyg. Tanken var att jag skulle sy kuddar, som matchade den gröna mattan. När jag var klar, och hade en massa tyg över, så tog jag och klädde lamporna med samma tyg.





 

Limmade fast tyget i lampan med panduros panokott lim.



Jag strök på lim runt kanterna och vek in tyget. Det fastnade lätt.






Max har iallafall ändrat sig angående utflykten...han vill hellre åka på drakborgen, så det blir väl som han vill ;) det är lite kyligt ute, så kanske lika bra.

3/21/2012

Tack och godnatt!

Nu tar jag och knoppar in för kvällen! Är så trött och har en hemsk huvudvärk. Jag går ju på pepsi max-avvänjning så huvudvärk är väl en del av det antar jag.

Hittade dock nya Nemi på affären idag!! (Nemi skulle ha kunnat vara en biografi om mig...vi är alldeles för lika till sättet.) Det är lycka!! Så nu blir det Nemi tills jag slocknar.

Imorgon har jag och Max planerat en liten utflykt med varm oboy och smörgåsar, så vi håller tummarna för finväder! :)



20120321-195034.jpg

Vår!!

Nu har jag bevis på att våren äntligen har kommit hit! :)



20120321-174129.jpg

Kort

Jag visar ett kort till såhär på morgonkvisten innan jobbet börjar. Det här gjorde jag till en liten tjej som fyllde år.



20120321-073954.jpg

3/20/2012

Kort

Här är ett kort som jag gjorde till en liten nyfödd flicka.

Dagens planer...

God morgon!
Har sovit som en kråka inatt...Gick och lade mig vid 21(!), vaknade vid 3 - helt utvilad, så jag tog med mig kudden och hasade iväg till soffan. Tog och läste aftonobladet, expressen och sundsvalls tidning i mobilen. På något vis somnade jag medan jag läste ST och vaknade igen vid 7, sittandes med mobilen i handen. Nu har jag ont i rygg, nacke och huvud.

Idag ska jag till vårdcentralen och lämna en massa blodprover. Ska även vittja postlådan då mitt nya VISAkort förhoppningsvis dimper ner. Det gamla gick sönder förra veckan...Man blir ju totalt strandad utan pengar på en helg då bankerna har stängt! Nu är ju vi två som har inkomst så det var ju inte katastrof, men ändå!

Nej, det är väl bäst att man hoppar i duschen...vill ju inte komma till doktorn med skitiga öron, ifall att dom vill kika i dom...

3/19/2012

Linas matkasse!

Weeehooo! Alldeles nyss knackade på dörren...Det var inte postkodslotteriet (eftersom jag inte är medlem där, men huvvaligen vad bitter jag skulle bli om grannarna vann något...kanske man skulle ha gått med där ändå?...nej jag är för snål...). Det var budet som kommer varje vecka med Linas matkasse!! Underbart! Till mitt stora förtret så får jag väl inte längre äta gurka och röd paprika, så naturligtvis var dessa med. Men jag har någonstans hört att man kan skala bort gurkskalet och då går det bra?? Någon som vet?

Jaja, ikväll blir det iallafall färsk ravioli med frästa champinjoner...och något annat fräsigt som jag inte kommer ihåg.
Max tjur-somnade på soffan alldeles nyss. Han krävde att få två smörgåsar eftersom mjöölken var slut (hur nu två sådana kan kompensera för ett glas med mjölk?). Han klämde i sig den ena och sedan somnade han. Maja åt upp den andra.

Lite nytt iallafall =)

Kommer ni ihåg att jag skrev "Nu får det vara nog med sjukdomar"? Sjukdomarna bestämde sig för att det inte var nog och skickade mig på akuten, natten mot onsdag. Eftersom jag alltid är rädd att besvära (och gärna har ont i fred) så smög jag ut (eller vaddå smög...jag kravlade mig ) ur huset på natten och körde till sjukhuset. 04.30 hade jag fått nog. Jag hade kraftiga magsmärtor som inte avtog så något fel måste det ju vara liksom ;)
Jorå, det visade sig vara gallsten! hurrahurra...Så nu har jag fått sådana oxå! Life is peachy...
Gallstenarna var för små för att operera bort just nu, men får jag smärtor igen, tillsammans med feber, så tar dom bort det.

Över till något roligare. Vi på stampartic gjorde projekt till Maja Designs artikel nr.2 Skärgårdsliv.
Jag gjorde en She ART tavla (på ordentlig nybörjarnivå, men någon gång ska ju vara den första ;)








Ha en fin måndag!!
Kram
Malin