7/31/2012

Glossybox

Igår damp nya Glossybox ner i brevlådan! Det är som lilla julafton varje gång, och hittills är det nog bara en produkt som jag inte har använt i alla boxar! (det var en knallröd läppenna)


Denna gång fick jag:


Skinplan Vitamin C Boost (för huden, fullsize) 545 kr


Alessandro Fotkräm (30 ml) pris 139 kr/100 ml


BrilliantSmile tandkräm (fullsize) 149kr


Anatomicals ansiktsmask (fullsize) 39kr


Alessandro Nagellack (fullsize) 119kr


Allt detta för blygsamma 139kr!! Närmare 900 kr i produktvärde! Fantastiska box!!!


Klicka HÄR för att starta prenumerationen! =D


20120731-153600.jpg

20120731-153615.jpg

Bröllopstavla

Här är tavlan som jag gjorde till Jennie och Jonas (som gifte sig förra veckan). Fantastiskt bröllop!


Den är gjord med hjälp av en canvastavla, vit färg, lera, modelleringslera, stämplar och massa andra färger.




Hjärtanen är gjorda av fimolera



7/30/2012

Bröllopskort

Här är bröllopskortet som jag gjorde till Jennie och Jonas.




7/29/2012

Bröllop

Först och främst, ett STORT tack till Jennie och Jonas för en fantastisk dag! Allt var perfekt!!
Bruden och brudgummen åkte HD från kyrkan till festen. MCn var så söt att jag fick ont i hjärtat. Festen var otroligt rolig med många tal och underhållning. En av deras nära vänner hade tagit dit Takida som en överraskning. Det var högt uppskattat av  alla som var där, bröllopsgäster och personalen på Resturang Grankotten.


20120729-011210.jpg

Tårtor

Ojoj, jag har inte hunnit uppdatera på ett litet tag. Det har varit fullt upp sedan i tisdags! Jag har inte suttit stilla en sekund känns det som. I onsdags bakade jag hela dagen (och skrev kontrakt på huset!), torsdags fyllde jag år och då var det främmande och fika hela dagen. I förrgår var vi och såg småstadsliv (fantastisk föreställning) och igår vi varit på bröllop.  Jag har även fått tillbaka en inflammation i min vänsteraxel, så nu blir det lite vila ett par dagar.


Jag fick fantastiska presenter på födelsedagen!! Mer bilder kommer senare :)


Här kommer iallafall ett par bilder på tårtorna jag bakade (från grunden. allt var hemmagjort, förutom sugarpasten som jag köpte)


Första tårtan var det dumlefluff i. Sugarpaste som lock och blommor. Det var min första tårta med sugarpaste och sånt, så jag har lite att öva på! Så lätt var det inte ;)



Den andra blev en klassisk gräddtårta med jordgubbar. Fyllning blev jordgubbsfluff och marsankräm.



Jag hann även med att baka lite kakor och bullar...inte så konstigt att jag har fel i axeln kanske...




Det kommer fler bilder från föreställningen, bröllopet (där för övrigt Takida var och spelade) och lite bröllopspresenter.

7/26/2012

Födelsedag och husköp

Gårdagen var hektisk! Jag bakade konstant från det att jag klev upp, till 17 då vi for och skrev kontrakt på huset! Så nu är det mer eller mindre klart med husköpet! Det ska besiktas först, men jag tror (och hoppas) att det inte blir några större problem. När vi kom hem från mäklarhuset så fortsatte jag bakningen, ända till kl 23.30.
Idag ska tårtorna garneras och kl 13 kommer gästerna...jag fyller år idag...tjugiotretton år...


Får se om tårtorna blir fina så jag kan lägga ut bilder på dem sedan!

Här är iallafall två tavlor som jag håller på med. Dessa är till bröllop nu i sommar. Det ska på lite fina ord men sen är dom klar...vi får se hur det ser ut i slutändan :)


Ha en fin dag!


20120726-080728.jpg

7/24/2012

Husköp!!!?

Huset vi budade på är nog snart vårat!!! :D mäklaren ringde idag och meddelade detta. Imorgon ska vi skriva lite papper och sen ska det besiktas. Så håll tummarna för att allt går som det ska! :) huset är borttaget från hemnet så jag kan inte visa hur det ser ut, men det är stort och bra! 240kvm boende och barnvänligt område.

7/23/2012

Soppa

Dagens middag blev en krämig champinjonsoppa. Max åt upp hela portionen, så det var ju ett gott betyg.

Efter det åkte vi på norra berget så Max fick härja av sig lite.

Imorgon blir det storstädning. Onsdag är bakdag och på torsdag fyller jag tjugotretton år. Jisses...



20120723-213512.jpg

20120723-213525.jpg

20120723-213534.jpg

20120723-213545.jpg

Ljus med tändstickor

Ibland kan det vara bra att ha saker att ge bort, på lager! Jag brukar ha lite grejer i bakfickan ifall om man blir bortbjuden med kort varsel. Oftast hinner jag att göra något men ibland inte.


Här har jag gjort två vanliga ljus och en tändsticksask lite finare. Det är ju inte så roligt att ge bort bara två vita smala ljus och en solstickans ask liksom ;) Så jag pimpade konceptet lite, gjorde det mer speciellt med ett par mönstrade papper, hampasnöre och vintagebilder.


 





7/22/2012

Invasion

Vi har 4 igelkottbebisar på baksidan!! Jag tror jag smälter. Först såg jag två, sen kom det två till. Dom håller på att bädda i buskarna. Helt orädda oxå! Jag satt mig ner på huk och då kom en av dem tultandes mot mig, men vända då Max oxå skulle sätta sig ner.




20120722-170439.jpg

7/21/2012

Tälta

Daniel köpte ett tält i förrgår. Idag satt vi upp det i trädgården och Max har redan gjort sig hemmastadd. "här ska jag bo"...jojo ;)

20120721-164929.jpg

20120721-164940.jpg

Winwin!

Jag är med i Ingvild Bolmes otroliga utlottning av Primaprodukter. Tänk att få vinna allt detta!! En dröm för pysslare!
Passa även på att kika på hennes makalösa layouter (albumblad med dekorationer och text).



Korsar fingrarna och hoppas på det bästa!! =)

7/20/2012

Sol å bad

Årets första bad är avklarat! Maja skulle naturligtvis oxå följa med. Hon var först i vattnet och jagade de små vågorna som hon själv skapade där hon gick. Max tyckte att det var lite kallt, men badade ändå.

Idag har vi varit på en nyöppnad liten inredningsbutik. Hem fina hem heter den. Allt gick i shabby, Så det var väääldigt mycket vitt. Skulle nog tippa på att 98% av allt. Men mycket fina grejer. Får nog ta en till sväng när lönen kommer!



20120720-183314.jpg

20120720-183331.jpg

7/19/2012

Tårtbakning...eller cupcakes?

Nu har jag lagt en liten beställning på lite grejer från tårtdecor! Jag är lite lat, och har läst att det är svårt att göra egen sugarpaste, så jag köpte färdig. Hoppas bara att min beställning kommer innan torsdag då jag fyller år. Det hade ju varit trevligt att få till några söta minimuffins med fina blommor och sånt på. Eller en tårta med blommor och blader på!


Jasminbusken på tomten håller på att ta knäcken på oss alla. Den luktar jättegott, men just nu luktar den alldeles för mycket. Även fast dörrar och fönster är stängda så kommer den som en käftsmäll. Man blir alldeles matt. Syrénträdet (lingustersyrén) har nästan blommat klar och det luktar ganska gott. Hela trädet surrar av en miljon humlor och bin, utan att överdriva (surrandet alltså...antalet kan vara en liten överdrift). Men det är vackert att titta på!




Chocolate cheese cake

Vad passar bättre på sommaren än en svalkande cheese cake när man får främmande?
Just den här är en stor favorit här hemma. Speciellt för mig som är chokladholist. Den är fantastiskt god, och vill man så kan man ju göra glass av den istället!


Cirka 12 bitar


Botten:


250 g double chocolate chip cookies


75 g rumsvarmt smör


Fyllning:


400 g cream cheese (Philadelphia eller liknande färskost)


1 burk créme fraiche, 34 % fett


0,5 dl starkt, ljummet kaffe


200 g mörk choklad


2 ägg


0,75 dl strösocker


Botten: Klä botten av en form med löstagbar kant, cirka 22 cm i diameter, med bakplåtspapper. Smörj formens kant.


Kör kakorna till smulor i en matberedare. Tillsätt smöret och kör snabbt ihop till en deg. Tryck ut smulorna tunt i formen och ordentligt upp på kanterna. Låt stå kallt i kylen medan du förbereder fyllningen.


Fyllning: Rör cream cheese och créme fraiche smidigt tillsammans. Rör ner kaffet lite i taget i färskostblandningen.


Bryt chokladen i mindre bitar, smält den försiktigt i mikron eller över vattenbad och rör ner i färskostblandningen.


Vispa upp äggen lätt tillsammans med sockret och blanda ner lite i taget i smeten. Rör ihop till en jämn smet och häll den i formen.


Grädda i nedre delen av ugnen i 175°C i cirka 35 minuter. Cheesecaken ska fortfarande vara lite lös i mitten, men stelnar i kylen. Låt svalna och förvara den sedan inplastad i kylen.

7/18/2012

Bröllopskort i bokformat

Här är ett bröllopskort som jag gjorde förra sommaren. Jag tror inte att jag har visat det än, så jag gör det nu.


Jag har gjort kortet i form av en bok.



Ryggsidan av kortet



Insidan där det finns plats för både hälsningar och lyckönskningar.



Baksidan



Och framsidan


7/17/2012

Familjeträff

Idag har vi träffat min mammas kusin och min tremänning. Mycket trevligt och vi pratade i ett par timmar.
Efter det så for vi till spikarna och hälsade på bekanta. Fantastiskt läge med nybyggt hus alldeles bredvid havet. Maja var med och helt exalterad över att få komma ut tydligen. Hon markerade revir, försökte hoppa från en brygga (jag hindrade henne) och for runt som en unghund.



20120717-190528.jpg

20120717-190536.jpg

7/16/2012

Budgivning

Idag var vi och kikade på ännu ett hus. Det är välskött till tusen av ett äldre par. Inuti var det lite heltäckningsmattor och annat fräsigt som måste bytas om man nu flyttar dit, men det är ju en mindre del jämfört om huset skulle ha varit slitet. Vi blev så till oss över huset, och läget, att vi lade ett bud innan vi gick hem! Nu är det bara att hoppas på att ingen får för sig att buda över...


Efter det for vi till stan och åt mat. Efterrätten blev en glass i hamnen. Max sprang och härjade med Emli och Willy hela tiden. Han kommer att somna gott inatt ;)
Själv har jag spillt upp ett glas rödvin - Gnarly head, så det blir nog sova gott för mig sedan oxå!


20120716-213107.jpg

Bilder från gårdagen

Ja, igår var vi ju upp till en stuga i Lögdö vildmark. Vi körde lite fel, så det blev en tripp på 2,5 timmar...Daniel trodde att det var en annan sjö (det finns typ 20 små sjöar där), så vi åkte nog runt och förbi 3-4 st och maxfarten på grusvägarna där ligger på 30-50 km/h. Hem gick det betydligt fortare, ca 1 timme.


Max somnade ovaggad i bilen efter ett par minuter och Maja likaså.


Lyckliga Maja som nyss dreglat ner Kents ben...



Stendöva Koffi




Fantastisk utsikt och alldeles knäpptyst



Maja var nog bergsget i sitt förra liv. Hon klättrade och for runt som en köttbulle.



Korvgrillning med farmor och farfar.



Lite sämre kvalité på dessa bilder från mobilen...


Maja höll sig i närheten av bordet där korven låg...ett tag försökte hon klättra upp på bordet...


20120716-103807.jpg

Max fiskade lite och fick två små abborrar på ett par minuter. Eftersom jag förmodligen var buddhist i mitt förra liv så kör vi Catch and release.


20120716-103843.jpg

20120716-103909.jpg

Två trötta hundar.


20120716-103958.jpg

7/15/2012

Fastklämd mellan bilar på resande fot

Etapp ett av färden mot lögdö vildmark. Vi stannade på birsta och där blev jag påbackad och fastklämd mellan bagaget (maja satt bak så jag skulle öppna luckan och låta henne få lite luft)på jeepen och en annan tok som backade rakt på mig. Låren klämdes alltså fast och jag bankade i bakrutan på bilen för att han skulle förstå att jag liksom satt fast. Tur vad så stannade bilen och körde åt andra hållet... Annars hade jag nog haft krossade lårben vid det här laget. Efter ett par timmars körande kom vi fram till Daniels föräldrar. Jag har massa fina bilder i systemkameran, så dom får ni se imorgon :)


20120715-190352.jpg