8/13/2012

Godaste potatisrätten

Igår grillade vi kött och till det gjorde jag chevrépotatisar. Underbart goda!


4 bakpotatisar
1,5 dl creme fraiche
250g chevréost
salt (efter behov)


Baka potatisarna i ugnen tills en potatissticka lätt går igenom. Dela pot. på hälften (långsidorna). Gröp ur potatisen, lägg tillbaka skalen på plåten och vrid upp värmen till 225°.
Blanda ihop potatis, ost, creme fraiche och salt i en bunke. Kör med elvispen tills moset är slätt. Ta en sked och klicka tillbaka moset i skalen.
Sätt in potatisarna i ugnen i ca 8 minuter, eller tills potatismoset fått lite gyllenbrun yta.


20120813-083912.jpg

Idag står svampplockning på schemat! Ska leta efter blåbär oxå, så wish us luck ;)

6 kommentarer:

  1. Festligt och gott men för mig som inte gillar chevré skulle det få bli Västerbottenost istället!

    Kram

    SvaraRadera
  2. Så enkelt men ser underbart gott ut och jag älskar chévre ;-) - kram och hej

    SvaraRadera
  3. Gud så gott det ser ut! :))

    SvaraRadera
  4. Mmmm, ser och låter smaskigt.

    SvaraRadera
  5. Oj det lät gott!
    Ser fram emot bilder på svamparna sen med :)

    SvaraRadera

Lämna en kommentar så blir jag glad!