12/27/2012

Jul och grejer

Då var julen slut! Vi påbörjade ju ett vansinnesprojekt på torsdagskväll (4 dagar INNAN jul). Det gör jag aldrig om... Vi rev tapeter, spacklade och målade om vardagsrummet, matrummet och köket. Man kan ju tycka att det låter ganska "simpelt", men tro mig...det tog tid! Varenda list i huset är fastskruvad. Bara en sån sak tar ett tag att få bort. Sen ska det maskeras, läggas ut golvskydd och en massa annat. Och så ska ju färgen torka innan nästa varv ska på... Vi hade även en elektirker här som satte upp spot-lampor i vardagsrummet. På söndagen for Daniel iväg och köpte 5 skåp på ikea. Dessa satte jag ihop på kvällen. Luckorna satte jag fast på julaftonsmorgon... Stressen!! Allt vart iallafall klart i tid! Janssons frestelsen åkte in i ugnen 10 minuter innan släkten kom hit för att fira jul. 
På kvällen var jag så trött...jag somnade innan huvudet träffade kudden :)

 Max var störtnöjd över alla paket. Det var skidor, spel, trummor, leksaker, en overall, en jacka, tevespel och massa annat. Han har lekt non-stop sedan julafton :)

Jag och Daniel fick fina grejer oxå! En matberedare, en minikyl, en glassmaskin och en dammsugare som kör sitt eget race!! Fantastisk uppfinning. I gårkväll dammsög den halva våningen medans jag såg på Prirates of the Carribean. Rolig liten maskin som går tillbaka till dockningsstationen och laddar upp sig själv, när batterierna är på väg att ta slut. Sedan fortsätter den på det ställe den var sist. 

Jag fick även andra roliga saker!! Bland annat mobilfodral, en tröja, lykta, scarf, näsdukar och ett foto på finaste Alfred.

Min storebror var det lite synd om. Han fick magsjuka under kvällen och fick åka hem tidigt :-/ typiskt att få det på självaste julafton...


Snön har vräkt ner...har skottat i princip varendaste dag senaste veckan...Snart finns det ingenstans att kasta snön :-/ Det är snövallar som är flera meter. Livsfarligt vid korsningar. Man måste ut i vägen för att se om det kommer en bil. Har man tur så gör det inte det... Om det bara kunde töa lite nu, så snön kan sjunka lite. Vi har en gårdslyktstolpe (med tre lampor) på uppfarten. Snövallen täcker nästan den. Jag har fått skala bort snö rumtom så man ska kunna se lamporna iallafall. blääääh, jag ogillar verkligen snö...

Ha en fin torsdag!
Kram
Malin

12/14/2012

Mer julgrejer

 Visst är det väl mysigt med snö, men någon gång måste det ta slut tycker jag!! Första riktiga snön som kom förde med sig julkänsla. Det kom ca 50 cm den natten... Jag skottade hela uppfarten, ca 15 x 5 meter...med snöskyffel. Till saken hör att det även blåste storm så på en del ställen var det en meter tjockt. Tänkte i mitt stilla sinne "det kommer nog inte mer snö innan jul iallafall". Oj så fel jag hade... Två dagar efter kom det 10-15 cm igen och den här gången lämnade snöplogen en härlig vall en meter ut på gatan. Jag skottade rumpan av mig. Ska tilläggas att vi har en snöslunga nu, men den hade varken bensin eller olja, och inte fasen är man så smart så man far iväg och fixa det efter första snöfallet heller...nejnej. Dagen efter kom det 15 cm till. Skottaskotta... MEN efter det for jag iväg och köpte bensin.  Iförrgår kom det ytterligare 10 cm. Snöslungan gick varm kan jag lova! 

Nog med snö och tandläkargnäll (dit ska jag för övrigt på tisdag IGEN)

Här är en liten ask som jag har gjort. Jag stoppade valnötter i den eftersom jag åt upp godiset som låg där innan fototillfället...




Och ett enkelt kort med spillbitar.


Det var allt från mig denna fredagskväll! Nu ska jag och Max skrapa strukturtapet och äta ostskruvar!

Ha en fin fredag!
Kram
Malin

12/11/2012

Låda och gnäll!

Tänkte börja med att visa vad jag har gjort till Stampartics Day of fun :)

Vi blev sponsrade av Maja Design och deras nya kollektion med julpapper. Det är lycka på hög nivå!

Jag gjorde en låda som man kan ha nötter i (eller godis).


 


 Imotgon tänkte jag visa några andra grejer från samma kollektion. Det var meningen att göras idag, men internet är sååååå segt här hemma. Det tar 10 minuter att ladda upp EN bild!!Jag blir galen...

NU över till lite gnäll! =D

Idag har jag varit hos tandläkaren och rengjort halva truten. Andra halvan ska tas imorgon. Jag fick bedövning och sen satte dom igång och skrapade ren alla tandfickor. Kan ju berätta hur ont det gör nu när bedövningen har släppt...Det gör rätt så ont! Jag som var så nervös tänkte att jag skulle äta frukost efter besöket. Nu sitter jag här och vågar inte äta alls :-/ Det här var inte så igenomtänkt känner jag...
Jaja, bara ca 9 besökt kvar där nu...huvvaligen. Jag kan looova er att har man tandläkarskräck så är den nog fasen botad efter det. Jag som har dragit på det i 9-10 år (och det har jag grav ångest över idag kan jag lova) känner inte alls lika stort obehag nu =) Grejen är nog bara att man måste ta sig mod och åka dit bara.

Jag hade iallafall inflammation i tandköttet längst bak. Det är det som åtgärdas nu. Konstigt att man inte känner av det? Jag som är noga med både tandborstning och tandtråd...men, men.
NÅgra småhål som ska åtgärdas och sen en stor jäkla rotfyllning på det. Kan ju säga att det blir INTE billigt!! Även om f-kassan har gått in med en hel del så slutar det på fjortonjäklatusen för mig!!
Så här kommer en uppmaning till alla som inte har varit hos tandläkaren på 5-20 år. GÅ NU!!!! Jag har lovat mig själv bättring. Jag ska gå minst en gång om året. försöka iallafall ;)

Ha en fin tisdag!
Kram
Malin









12/05/2012

Baka

Jag och Max bakar lussebullar med vit choklad i! Fantastiskt påhitt måste jag säga :) godare bullar går inte att få tag på! Googla så får ni fram massor med recept. Jag kör alltid kesella i mina degar.




Kram
Malin