12/27/2012

Jul och grejer

Då var julen slut! Vi påbörjade ju ett vansinnesprojekt på torsdagskväll (4 dagar INNAN jul). Det gör jag aldrig om... Vi rev tapeter, spacklade och målade om vardagsrummet, matrummet och köket. Man kan ju tycka att det låter ganska "simpelt", men tro mig...det tog tid! Varenda list i huset är fastskruvad. Bara en sån sak tar ett tag att få bort. Sen ska det maskeras, läggas ut golvskydd och en massa annat. Och så ska ju färgen torka innan nästa varv ska på... Vi hade även en elektirker här som satte upp spot-lampor i vardagsrummet. På söndagen for Daniel iväg och köpte 5 skåp på ikea. Dessa satte jag ihop på kvällen. Luckorna satte jag fast på julaftonsmorgon... Stressen!! Allt vart iallafall klart i tid! Janssons frestelsen åkte in i ugnen 10 minuter innan släkten kom hit för att fira jul. 
På kvällen var jag så trött...jag somnade innan huvudet träffade kudden :)

 Max var störtnöjd över alla paket. Det var skidor, spel, trummor, leksaker, en overall, en jacka, tevespel och massa annat. Han har lekt non-stop sedan julafton :)

Jag och Daniel fick fina grejer oxå! En matberedare, en minikyl, en glassmaskin och en dammsugare som kör sitt eget race!! Fantastisk uppfinning. I gårkväll dammsög den halva våningen medans jag såg på Prirates of the Carribean. Rolig liten maskin som går tillbaka till dockningsstationen och laddar upp sig själv, när batterierna är på väg att ta slut. Sedan fortsätter den på det ställe den var sist. 

Jag fick även andra roliga saker!! Bland annat mobilfodral, en tröja, lykta, scarf, näsdukar och ett foto på finaste Alfred.

Min storebror var det lite synd om. Han fick magsjuka under kvällen och fick åka hem tidigt :-/ typiskt att få det på självaste julafton...


Snön har vräkt ner...har skottat i princip varendaste dag senaste veckan...Snart finns det ingenstans att kasta snön :-/ Det är snövallar som är flera meter. Livsfarligt vid korsningar. Man måste ut i vägen för att se om det kommer en bil. Har man tur så gör det inte det... Om det bara kunde töa lite nu, så snön kan sjunka lite. Vi har en gårdslyktstolpe (med tre lampor) på uppfarten. Snövallen täcker nästan den. Jag har fått skala bort snö rumtom så man ska kunna se lamporna iallafall. blääääh, jag ogillar verkligen snö...

Ha en fin torsdag!
Kram
Malin

12/14/2012

Mer julgrejer

 Visst är det väl mysigt med snö, men någon gång måste det ta slut tycker jag!! Första riktiga snön som kom förde med sig julkänsla. Det kom ca 50 cm den natten... Jag skottade hela uppfarten, ca 15 x 5 meter...med snöskyffel. Till saken hör att det även blåste storm så på en del ställen var det en meter tjockt. Tänkte i mitt stilla sinne "det kommer nog inte mer snö innan jul iallafall". Oj så fel jag hade... Två dagar efter kom det 10-15 cm igen och den här gången lämnade snöplogen en härlig vall en meter ut på gatan. Jag skottade rumpan av mig. Ska tilläggas att vi har en snöslunga nu, men den hade varken bensin eller olja, och inte fasen är man så smart så man far iväg och fixa det efter första snöfallet heller...nejnej. Dagen efter kom det 15 cm till. Skottaskotta... MEN efter det for jag iväg och köpte bensin.  Iförrgår kom det ytterligare 10 cm. Snöslungan gick varm kan jag lova! 

Nog med snö och tandläkargnäll (dit ska jag för övrigt på tisdag IGEN)

Här är en liten ask som jag har gjort. Jag stoppade valnötter i den eftersom jag åt upp godiset som låg där innan fototillfället...




Och ett enkelt kort med spillbitar.


Det var allt från mig denna fredagskväll! Nu ska jag och Max skrapa strukturtapet och äta ostskruvar!

Ha en fin fredag!
Kram
Malin

12/11/2012

Låda och gnäll!

Tänkte börja med att visa vad jag har gjort till Stampartics Day of fun :)

Vi blev sponsrade av Maja Design och deras nya kollektion med julpapper. Det är lycka på hög nivå!

Jag gjorde en låda som man kan ha nötter i (eller godis).


 


 Imotgon tänkte jag visa några andra grejer från samma kollektion. Det var meningen att göras idag, men internet är sååååå segt här hemma. Det tar 10 minuter att ladda upp EN bild!!Jag blir galen...

NU över till lite gnäll! =D

Idag har jag varit hos tandläkaren och rengjort halva truten. Andra halvan ska tas imorgon. Jag fick bedövning och sen satte dom igång och skrapade ren alla tandfickor. Kan ju berätta hur ont det gör nu när bedövningen har släppt...Det gör rätt så ont! Jag som var så nervös tänkte att jag skulle äta frukost efter besöket. Nu sitter jag här och vågar inte äta alls :-/ Det här var inte så igenomtänkt känner jag...
Jaja, bara ca 9 besökt kvar där nu...huvvaligen. Jag kan looova er att har man tandläkarskräck så är den nog fasen botad efter det. Jag som har dragit på det i 9-10 år (och det har jag grav ångest över idag kan jag lova) känner inte alls lika stort obehag nu =) Grejen är nog bara att man måste ta sig mod och åka dit bara.

Jag hade iallafall inflammation i tandköttet längst bak. Det är det som åtgärdas nu. Konstigt att man inte känner av det? Jag som är noga med både tandborstning och tandtråd...men, men.
NÅgra småhål som ska åtgärdas och sen en stor jäkla rotfyllning på det. Kan ju säga att det blir INTE billigt!! Även om f-kassan har gått in med en hel del så slutar det på fjortonjäklatusen för mig!!
Så här kommer en uppmaning till alla som inte har varit hos tandläkaren på 5-20 år. GÅ NU!!!! Jag har lovat mig själv bättring. Jag ska gå minst en gång om året. försöka iallafall ;)

Ha en fin tisdag!
Kram
Malin









12/05/2012

Baka

Jag och Max bakar lussebullar med vit choklad i! Fantastiskt påhitt måste jag säga :) godare bullar går inte att få tag på! Googla så får ni fram massor med recept. Jag kör alltid kesella i mina degar.




Kram
Malin

11/23/2012

Vi lever ;)

Fredagkväll i dårhuset. Jag och Maja sitter i soffan och myser. Tänkte passa på medans jag har en gnutta täckning på telefonen, att skriva ett litet inlägg.

Vi har ju fortfarande inte internet, så det enda jag har att surfa på är mobilen (när det väl går att surfa).

Först vill jag tacka så hjärtligt för alla söts kommentarer!! Ni som undrar vart jag har tagit vägen; jag är fortfarande kvar!! Jag kikar in på era bloggar med jämna mellanrum, men det tar ett år att kommentera, och ibland går det inte alls :(. Jag lovar att hoppa in och visa ett livstecken så fort datorn har blivit uppkopplad!! :)

Vi trivs kanon i det nya huset!! Det är så stort och fint :) enda minuset är att vi inte har hunnit måla matrummet, köket och vardagsrummet än. Det går ju inte att möblera förrän det är klart. Men, men...snart ska det väl vara klart tycker jag ;)

Max trivs fantastiskt på sitt nya dagis! Så skönt för ett mammahjärta.

Maja löper för fullt, vilket även medför löpbyxor med blöjor, slöaste hunden i kommunen, motorbåtspruppar och lite humörsvägningar (från glad till surtant/tröttant). Men det har gått halvvägs nu så hon är väl klar om någon vecka :)

Igår tog jag mod till mig och ringde tandläkaren. Har inte varit där på 7-10 år pga tandläkarskräck...men nu kände jag att det var nödvändigt. Två sönderbitna tänder och några småhål i gamla lagningar. En trasig tand måste rotfyllas :-/ *ångest*. Jag fick en akuttid idag för den andra tanden och hade sådan tur att den endast behövde lagas. 1700 kr gick det på... Rotfyllningen kommer att landa på 3-5000 kr... Blährg... Men nu är iallafall "bollen i rullning" så jag ska fixa till hela truten! Sen ska jag försöka gå minst en gång per år. Det säger jag varje gång... Men ångesten som sköljer över mig när det år dags, tar ca 2 år att bearbeta. Känner mig själv alltför väl ;)

Ja, det var en liten uppdatering från mig!

Hoppas att alla har en mysig fredag!! Själv ska jag jobba hela helgen.

Tröttaste hunden som sov med ögonen öppna tidigare idag ;) ser lite knöligt ut, eller hur!


Kram
Malin

11/12/2012

Flytt och elände

Ja, nu har vi flyttat in i vårt nya, fina hus! Tre vändor till sopstationen med fullpackad skåpbil...att man har så mycket skräp! Vart kommer allt ifrån?

Jag har åkt på en dunderförkyldning... Bihålorna dunkar och halsen ömmar. Snoret rinner och febern ligger på stadiga 39 grader ungefär. Life is peachy! Men vi har det iallafall stort och fint nu. Bara man får lite ordning i flyttkaoset, men det får jag ta när orken finns.

Internet lyset med sin frånvaro. Det är skitdålig täckning, så det går knappt att surfa. Galet frustrerande!!

Det var en liten uppdatering från vansinnet :) nu ska jag vila ett par timmar!


Kram
Malin

10/26/2012

Meeeen!!!

Vi har ju inte flyttat än!! Snön kunde väl ha lugnat sig ett par veckor åtminstonde!! Gaaah!! Vi börjar flytta om 8 dagar.




Kram
Malin

10/22/2012

Glöm inte!

- Mamma, jag har satt en lapp på dörren så att inte du eller pappa glömmer bilen när ni ska till jobbet.

- Tack Max! Det behövdes verkligen!





10/21/2012

Trött!

Igår hade vi en jättetrevlig kväll hos Jennie och Jonas. Vi åt tapas och fick en underbart god efterrätt. Alla tog med sig några sorters tapas var. Jag gjorde pizzasnurror, marinerad getost med seranoskinka och fyllda champinjonhattar.








Kram
Malin

10/16/2012

Snö...

Uscha, idag kom första snöfallet. Det snöade lapphandskar ett tag. Det är fortfarande plusgrader så inget fastnade på backen, men jag vill inte ge mig ut utan vinterdäck känns det som. Det kan ju vara halt, och snön på bilrutan ligger kvar...nä det blir en innedag idag! Har hunnit rensat och släng en massa rat från olika lådor. Helt sanslöst hur mycket skräp det samlas på!





Ha en fin dag!

Kram
Malin

10/14/2012

Projekt dagisfröknar

Eller förskolepedagoger kanske man ska skriva ;)
Eftersom Max ska sluta snart, så håller jag på med lite grejer till fröknarna. Det blir mindre tavlor i storleken 20x20cm. Alla får varsin färg (färger som jag tycker passa den enskilde) och på tavlorna ska det stå lite olika beroende på vem som ska få vilken. Det ska på lite mer grejer oxå, men jag vet inte riktigt vad än. Dom känns ofärdiga...men vi får se hur det ser ut med text! Ni får se slutresultatet om ett par dagar (eller veckor).





Ha en fin dag!

Kram
Malin

10/11/2012

Drakborgen

Idag är jag och Max på drakborgen! Sundsvalla roligaste plats för barn från 0-7 år skulle jag tippa på. Max har varit exalterad i tre dagar (sedan jag nämnde att vi skulle hit).





10/07/2012

Rosa bandet





Igår köpte jag årets rosa bandet. Gör det du oxå :)







10/05/2012

Bullar

Igår så hade vi främmande av Carro, Cornelia och Isabella. Dagen till ära så bakades bullar efter leilas recept (leila bakar). Dom blev enorma! Jag åt en del bulldeg oxå :-/
Max och Cornelia hade jätteroligt hela dagen. Jag och Carro har alltid roligt vad vi än gör :)





10/04/2012

Kanelbullens dag!

Idag är det kanelbullens dag! Kanske den bästa dagen förutom julafton ;)
Vi får främmande av Carro, Cornelia och Isabella snart, så jag har precis förberett en bulldeg. Jag har gjort efter ett helt nytt recept så jag hoppas att det blir bra! :)

Sen måste jag bara rekommendera yankee candle grejen som jag köpte häromdagen. Huset luktar gudomligt gott!! Vilken grej...


10/02/2012

Yankee candle electric grej

Som ni såg i tidigare inlägg så är jag tillbaka i denna blogg igen! 

Idag är vi lediga så det har blivit en hel del ärenden uträttade. Först for vi in på Annas butik Åkrokens hem och present. En mysig liten inredningsbutik som har allt möjligt och ligger bortanför polishuset i stan. Hon har bland annat Yankee candles! Jag knarkar ju Clean Cotton så när Anna berättade att dom har fått in elektriska doftspridare i samma doft så var jag tvungen att köpa en!
Man sätter den i uttaget och så puffar den ut lite doft då och då. Den håller i 6 veckor, kostar 169 kr. När den tar slut så köper man refillers, 2 st för hundringen drygt. Betydligt billigare och sparar ju lite pengar jämfört med att tända ett ljus! Jag var tvungen att köpa ett par vaxkakor till mina aromalampor oxå. Jag kommer att stinka clean cotton. När hon dessutom berättade att det finns samma doft till bilen oxå så dog jag en smula. Tyvärr var dessa slut men jag kommer att vara den första in när hon har fått påfyllt ;) 

20121002-133501.jpg

I'm baaack!

Då var jag tillbaka på min gamla blogg igen! Anledningen? Jo amelia har beslutat sig för att lägga ner all bloggverksamhet, så istället för att köra en ny blogg så kör jag på den här bloggen igen. Det kommer att bli en del vardagstjat, så det blir lite ändring på denna blogg. Jag ska försöka få över alla inlägg från ameliabloggen, men det lär ta ett litet tag. Tills dess så kör jag som vanligt här igen =)

Kram på er!

9/30/2012

Höst!

Så är hösten här på riktigt!! Fantastiskt!! Härligt krispig luft, röda löv och dimma var och varannan morgon. Favorit tjock-koftan är min ständiga följeslagare.
Nu är det bra precis en månad kvar tills vi får nycklarna till vårt nya fina hus oxå :D

Ha en härlig höstdag!



20120930-080800.jpg

20120930-080810.jpg

9/27/2012

Nytt projekt

Då har jag påbörjat ett nytt projekt. Eller egentligen är det 4 i 1, men det är ju samma så det får heta "ett" projekt. Jag började lite smått, men näsan rinner som en påskruvad kran, så det blev inte så mycket gjort. Jag har en månad på mig så jag kan ju påta på lite då och då.


Max är lite bättre i förkyldningen. Han nyser fortfarande en hel del, och näsan rinner. Dock är han inte lika varm idag så det går åt rätt håll! Jag tror att varannan människa som jag känner är hemma med sjuka barn just nu. Jäkla höstsnuvor... Det har varit så lugnt och skönt under sommaren, men så fort vädret slår om så börjas det...


20120927-160415.jpg

9/25/2012

Jaadå!

Sambon lyckades fixa telefonen igår!!! Tyvärr så försvann ju alla kort, schemat och sånt där övrigt "löst". Men kontakterna finns kvar! Och apparna kunde jag ju ta ner som vanligt då dom låg under "köpta appar" redan.  *lycka*


Annars är det fortfarande sjukstuga. Jag och Max tänkte försöka oss på att baka lite bullar idag, men det finns ingen ork till det. Vi ligger i varsin ände av soffan och tittar på teve, under täcket. Mysigt värre, men när man har ont i alla leder, feber och hosta, då blir det liksom inte samma mysfaktor. Skulle även ha behövt städa, men det får göras någon annan dag... Till och med Maja är småförkyld. Hon hostar lite då och då, och sover mest. Aptiten är det iallafall inget fel på. Hon äter som att hon vore utsvulten jämt.


Nu ska jag återgå till tv-tittadet. Ha en fin dag alla!


Och har ni tråkigt, tyg över och en symaskin så kan ni göra ljuspåsar inför kvällen. Det går snabbt och blir otroligt mysigt sken av dessa. Perfekt nu när det är höst!

9/24/2012

Sjuk och telefonlös=nervsammanbrott

Ja...jag tog ju och uppdaterade telefonen igår. Mer om det kan ni läsa i inlägget nedanför. Det gick inte så bra! Telefonen står fortfarande och harvar på i recovery loop, med Appels jävla äpple som enda ljuskälla på skärmen. Jag har försökt att återställa telefonen 18(mer eller mindre) gånger och varenda gång så slutar det med "Något gick fel". NO SHIT SHERLOCK! Även att jag har provat att återställa den från 3 olika datorer. Åkte till Teliablahrg och kollade om dom kunde skicka in den. Jag köpte den från telia så det borde väl inte vara något problem...tycker man...men det var det minsann. Eftersom jag inte har köpt den i just den butiken så behöver dom ett nummer - SOM FINNS I TELEFONEN!!! Hur fasen ska jag komma in i telefonen om det inte går då? Och kvittot hittar jag inte igen...det var två år sedan jag köpte eländet, så det är nog borta för alltid kanske. Roligt med en annars felfri telefon *suck* Nu ligger den på sambons jobb och är felande. Hoppas att dom kan göra något åt den där...
Det känns som att jag har tappat en arm! Har inte ett endaste nummer i huvudet (förutom familjens...halva iallafall). Hela mitt jobbschema ligger där i kalendern tillsammans med en massa inplanerade grejer. Rooooligt värre!


Annars är det sjukstuga här hemma. Max har feber och hosta så det gnisslar i lungorna på honom. Stackars liten fick trycka i sig lite alvedon och följa med till Telia, men det var ju snabbt gjort så vi var hemma på 15 minuter igen. Nu ligger han i soffan och softar ikapp med en snarkande hund. Jag börjar själv att känna mig risig. Näsan är täppt och halsen känns sådär konstig. Som ett litet rivjärn ungefär...Hoppas att jag klarar mig iallafall!

Så tröttsamt...

Dagens (eller nattens) I-landsproblem...


Jag fick för mig att uppdatera min iPhone kl 23.50. Det brukar ta 10-20 minuter, men just den här gången hände något fräsigt... Den uppdaterade på och sedan fastnade den i en recovery loop. Det betyder att den bara står och harvar i startläge med äpplet som enda symbol. Jag försökte sätta i den och återställa med iTunes, men eftersom det står och jäklas så synkar den inte. Jag fick uppdatera iTunes. Det tog 30 minuter... Sedan fick jag börja googla. Det var första gången som jag fick se ordet "recovery loop". Sagt och gjort så gjorde jag en recovery på den och nu har den återkopplats med iTunes och håller på att återställa telefonen. MEN för att göra en sån så måste man först fixa en DFU på själva telefonen, dvs hålla ner och släppa knapparna i olika omgångar...Vad i hela helvetet är en DFU!? *googla googla*. Tack google!... Klockan är 2.30 snart! Jäkla tur att jag har kvällspass imorgon! Det är första gången som telefonen har jäklats med mig (och förhoppningsvis sista)... Guuud vad trött jag är!! Försvinner alla kontakter så blir jag handikappad! Trött och nervös...en härlig kombination! 24 minuter kvar på uppdateringen...Blääährg!! Jag måste ju ha telefonen imorgon. Larmet är ställt, då det ska uträttas lite ärenden och sånt, men i den här takten så lär jag vara vaken lagomt till det ringer ändå! BAH!

9/23/2012

Årets första julkort

Då har jag äntligen kommit igång med julkorten. Det blir en del kort så egentligen är jag ganska sent ute, men det hår året har jag bestämt mig för att göra enkla, stilrena kort. Det bästa av allt år nog att jag använder spillbitar. Ekonomiskt och bra!


20120923-135122.jpg

9/22/2012

Lycka

Max är i himmelriket. Motorcyklar, mopeder och fyrhjulingar överallt.



20120922-140032.jpg

9/21/2012

Snygg stil?

Nu är det helg! Vissa softar lite mer än andra. Maja har hittat en ny plats att sitta på med lillrumpan. Hon vill poängtera att valkarna inte har något att göra med varken godis eller mat!



20120921-170435.jpg

20120921-170445.jpg

9/19/2012

Dekoration i repris

Eftersom jag har haft så lite tid till pyssel så får ni stå ut med en repris idag! En liten DIY såhär på onsdagseftermiddag :)


Det är en gammal juldekoration som har fått uppfräschning och sitter numera i en av mina blomkrukor året runt. (följ länken för att komma direkt till inlägget)



9/18/2012

Myskväll

Dagen och kvällen spenderas med min lillasyster och Alfred. Vi myser på och har blivit bjuden på hemmagjord pizza. Vilken lyx!

Jag sov till 10.30 imorse! Max vaknade vid 11... Märks att det ligger förkyldning i kroppen. Jag är iallafall bra i benet idag, så jag antar att det var ischias (-aktigt). Nu ska jag ta över lillAlfred mesans syster plockar undan!



20120918-184335.jpg

9/17/2012

Mat!

Idag kom linas matkasse igen! Massor med god mat kan jag garantera. Det är med sorg i hjärtat som jag konstaterar att det är näst sista kassen... Linas levererar tyvärr inte dit vi ska flytta. Tråkigt men så kan det vara. Jag har iallafall lyckats skrapa ihop 200 poäng så nu ska jag snart klicka hem ett mixer-set från Philips! Jag saknar en bra mixerstav.

Idag har jag haft ont i det vänstra benet. Från rumpan och neråt. Det var bra imorse, när jag klev upp. Men när jag klev ut bilen, utanför jobbet, så gjorde det jätteont helt plötsligt. Halva benet domnar av till och från, så jag antar att det är en nerv som har kommit i kläm. Ja, jag vet inte men ont gör det iallafall. Men man ska väl få lite andra krämpor nu når gallblåsan inte finns längre ;)



20120917-191751.jpg

9/16/2012

Ojoj

Jag har jobbat hela helgen så det har blivit dåligt med både pyssel och bloggande. Jag jobbar imorgon oxå, men sedan är jag ledig i två dagar! Förhoppningsvis hinner jag med lite pyssel! Men nu blir det sängen och läsa 5e boken i A game of thrones-serien. Jag är så trött så det blir nog inte många sidor innan boken ramlar i ansiktet...

9/14/2012

Donutsörhängen

Dessa örhängen, i lera, fick min brorsdotter i födelsedagspresent.


Converse i lera

Här är ännu ett par converseörhängen i lera. Dessa var till min brorsdotter, så dom fick bli knallrosa, på gränsen till lila.


9/13/2012

Ledig

Idag har vi varit lediga från både jobb och förskola (jag och Max alltså). Vi for ut till mina föräldrar en sväng och myste lite med lillkusinen, Alfred. Lovely!


Nu sitter Max framför något tvspel och jag sitter och nördar på Pinterest, min nya inspirationskälla. Fantastiskt mycket idéer och matrecept, bland annat. Så har ni missat det, kolla genast in det!


Ha en fin kväll!

9/12/2012

Kort med matchande ask

Min brorsdotter, Emma, fyllde år förra veckan. Jag gjorde ett kort med en matchande ask till henne. I asken låg två par örhängen. Ett par donuts och ett par converse, i fimolera. Tyvärr ligger dessa bilder (på örhängena) i kameran, så jag visar dessa så fort jag får över bilderna.



9/10/2012

Kort med knappar

Jag har en massa knappar och papper som ligger härhemma. En massa! Så jag skar ut en trädstam och klistrade på en massa knappar, som löv.


Den här fick pappa på sin födelsedag.


9/09/2012

Firande

Det blev firande i två dagar! På fredagen så firade vi att pappa fyllde 70. Jag bakade äppelpajer i mina nya portionsformar.


Vi hade även planerat aktiviteter hela lördagen åt honom. Började med frukost, for och bowlade i en timme, hem till mamma och pappa för lite tårtfikande, iväg på resurang och åt god mat. Hela lördagen proppfull med andra ord.

Idag har jag en grym träningsvärk i ena låret, armen och nacken! Så går det när man är otränad och spelar bowling! ;)


Idag blir nog en stillsam dag. Jag är helt knäckt efter alla aktiviteter!



9/07/2012

Hipphipp

Hurra! För min pappa som fyller 70 idag!

Jag ska baka äppelpajer i mina små formar och ta med mig, förutom alla presenter och sånt då. Så idag kommer hela dagen att tillägnas förberedelser inför kalaset.
Återkommer imorgon med lite bilder :)


Ha en fin fredag!

9/05/2012

Pajformar och doktorer

Idag har jag varit på återbesök hos doktorn. Efter en titt på mina ärr så konstaterade han att det var vila som gällde för mig, även om kirurgen har sagt annorlunda (innan op). Det största ärret vill liksom inte läka och hade fått lite infektion. Ett av dom små har inte heller läkt som dem ska. Med andra ord, inga tunga lyft den här veckan ut. Han kunde inte förstå varför det största ärret inte är sytt utifrån. Dom har ju bara tejpat ihop det (ca 5 cm långt). Och eftersom det har blivit tejpat så har den "nedre halvan" lagt sig över den övre, så det kommer att bli ett fult ärr, sa han... Men det är ju inget som man ifrågasätter kirurgen om när det är gjort liksom. Jaja, hur som helst så mår jag ju bra i övrigt! Äppelpajen är intagen och jag klarar ju av att äta äpplen (åtminstone tillagade) igen!


Idag kom pajformarna från Leila ( Leila bakar). Uuuunderbara små pajformer i portionsformat med löstagbar botten. Hur fina kommer inte dom att bli på ett serveringsbord!
Köpte även en stor i samma stöpning (20x29cm). Nu blir det pajer i alla former framöver!


9/04/2012

Nackspärren från helsicke...

Jag har än en gång sovit på soffan (nej vi har inte bråkat, det är för såren på magen efter op;) ). Jag drömde riktigt läskiga drömmar inatt. Ett tag funderade jag starkt på att gå och lägga mig i sängen igen. Jag hade sånadär konstiga "mellan dröm och vaken" grejer hela tiden. Kunde inte skilja vad som var vad. Till slut så klev jag upp och gick omkring lite, men jag var så trött så jag somnade ganska snabbt igen. Den här gången drömde jag att jag hade ramlat och skadade en massa rygg- och nackkotor. Jag blev förlamad och fick mindre panik, eftersom vi snart ska flytta och så. Drömmen tog aldrig slut! När jag vaknade i morse så låg jag som en korv! Nackspärren gav sig till känna omgående... Nu sitter jag här som en kruka med gamnacke. Kan inte röra huvudet åt något håll alls! Hoppas att det går över snabbt...sist hade jag spärr i flera dagar, men även betydligt med ont då oxå. Det gör inte saken bättre att Max sitter och spelar Sean Banan på repeat.


Jomen igår åt jag ÄPPELPAJ!!!! Och fick inte ont!! Så nu blir det äppelpaj till frukost, lunch och middag framöver! eller nej, men nästan ;)


Hoppas att jag får Leilas fina pajformar idag!! Då ska jag trotsa både nackspärr och elände!

9/03/2012

Tags

Hos Stampartic har vi en utmaning, där man ska skapa något med en tag i. Jag valde att göra ett enkelt kort till en tjej som fyller år snart. Om inte annat kan man använda den som bokmärke ;)



9/02/2012

Pajbakning!

Nu jäklarns ska det bli pajbakning i huset. Idag beställde jag formar från Leila Lindholm (Leila bakar). Jag beställde 8 små portionsformar och en stor. Perfekt vid middagsbjudningar eller vanlig fikabjudning. Jag blev alldeles förälskad i hennes bilder på facebook, där hon hade gjort underbara små äppelpajer. När jag får hem dessa godingar så ska jag oxå göra äppelpaj!! Då borde ju galloperationen ha verkat ordentligt så jag förhoppningsvis kan äta äpplen. Annars får jag väl göra något annat smaskigt i dem.


Tänk vad häftigt att servera gästerna fina pajer, rykande varma!


(bilden är lånad från Leilas webshop)


Valpsjuk

Igår var vi och hälsade på Max's kusiner som har köpt en valp. En berner sennen! Underbar liten kille med en massa personlighet i. Vi låg på golvet större delen av vistelsen (förutom när det var fikadags..då gick det undan). Eftersom det var en valp så kan ni kanske förstå varför bilderna är suddiga. Han satt inte stilla en endaste minut. Tror jag fick ett kort bakifrån som inte var suddigt! Så jag kan tyvärr bara visa det här, men man ser ju hur sjukt söt han är iallfall! Värsta lurven!



20120901-171601.jpg

9/01/2012

Handgjort julkort

Jag har gjort ett halvplottrigt julkort. Inte alls min stil egentligen, men ibland får man gå lite utanför ramarna.


Merry christmas diesen är från Marianne Design, även stämpeln.




Glossybox igen!

I förrgår kom glossybox för augusti månad! Jag fick grejer som jag använder dagligen, så det ska bli spännande att prova nya märken.


Denna gång var det 4 full size på 4 av 5 produkter!


Jag fick:


Ögonskugga från Mschic (159 kr)


Hårspray från Viverie (499 kr!)


Lip frosting från Jelly Pong Pong (129 kr)


Body lotion från Weleda


Glossybox egna läppstift


Så produkter till ett värde av 800 kr, för enbart 139 kr!
Jag använder allt som är i boxen, varenda gång (förutom en gång när det va en knallröd/rosa läppenna med).


Någon som är sugen så har ni en länk här:


Glossybox


20120831-192319.jpg

 

8/31/2012

Cooolt!

Riktigt häftig regnbåge! Den är tjockare än vad den ser ut att vara på bilden.


20120831-200053.jpg

Bildekoration

Jag gjorde en liten bildekoration av Marianne Designs bil-dies. Istället för en wunderbaum typ. Nu kommer det inte in en doftgran i min bil. Nooo way! Lukten är fruktansvärd och granarna är ju galet fula. Sådana granar känns väldigt epa-traktor/80-tal. Bättre att spraya lite go parfym på en sånhär och hänga i bilen (om man nödvändigtvis måste ha något i bilen). Jag gillar min bil som den är, så den här blir nog liggandes eller så får någon annan stackare den! ;)


Den är ca 8x6 cm.



Höstrusk

Jag älskar hösten! Den bästa årstiden då luften är lite kall och krispig, löven sprakar av färger och kvällarna blir mörka. Jag gillar även regnet som kommer med hösten. Allt blir kravlöst på något sätt. Man hinner att ta itu med saker som måste göras inomhus.


Idag står packning på schemat. Jag ska börja med alla garderober, och den här gången ska jag skriva ingående på kartongerna, vad som är däri. Jag tänker inte stå och slita upp varenda kartong när vi flyttar till nya huset, utan lådor med sånt som inte kommer att användas på ett tag ska arkiveras. Vi har nog en hel del som ska slängas oxå. Tur att vi har slängt det mesta, men hela huset är ju fullproppat med grejer som aldrig mer kommer att användas. Kanske man ska samla ihop allt och ringa erikshjälpen eller röda korset...Om dom ens vill ha grejerna...


Sen ska jag och Max baka var det tänkt, men det ösregnar ute och vi måste i sådana fall på affären. Det tar emot lite... Kanske det bara blir cupcakes?

8/30/2012

Kvällsläsning

Idag köpte jag nya numret av Inzpira! En fantastisk tidning, men jag tycker att den är lite för dyr. 79kr känns lite extremt, men ändå köper jag den...Man är ju rädd att man ska gå miste om något, och det gör man ju med all säkerhet om man inte köper den! Det är inte bara papperspyssel, utan inredningstips, alltid cupcakes-recept och en massa annat skoj.


Det blir iallafall kvällens läsning! :)


20120829-151155.jpg

 

Minitavlor - musikaliskt tema

Fick hem ett jättefint stämpelkit från Marianne Design. Jag hade två minitavlor -med stativ, liggandes härhemma, så jag var ju tvungen att göra något av dessa.
Stämpelkittet gick i musikaliskt tema och passade perfekt.


Tavlorna är i storleken 8x6 cm så de passar nog bäst i något litet fönster eller på en hylla, jämte en av mina ljuspåsar kanske.
Stativen ska nog målas vita...men först måste jag veta vart dom ska få plats ;)