12/30/2013

Gott Nytt år!


Jag har ju fortfarande några julkort kvar att visa, så med detta säger jag Gott Nytt År till er alla! :)

12/28/2013

Värmekuddar


Varje år brukar jag göra något litet extra till alla i släkten. Jag tycker det är lite roligt att ge bort handgjorda grejer och det får alla andra lida för. Redan förra året hade jag bestämt mig för att göra värmekuddar till folket, men jag tyckte att det verkade som en jobbig process att få tag på bovete. Man var ju liksom tvungen att beställa typ 10 kg, och så gärna ville jag inte göra kuddarna... Men så fick jag tipset om körsbärskärnor! Fantastsiskt! Dessa kan man använda till att både värma i micro, ugn och lägga i frysen och är dessutom Ekologiska. Och det näst bästa var att man kan beställa det kilovis, så jag beställde 3 kg. Jag gjorde alltså 9 hjärtkuddar (18 x 18cm) och har ett kilo kvar. Jag ska göra mig en stor kudde själv.


Jag använde ett gammalt lakan (tvättat ordentligt naturligtvis) och sydde innerfodral. Jag trixade på lite innan jag hade färdigt hur ytterfodralet skulle se ut. Man måste ju kunna tvätta både det och själva kudden separat på ett lätt sätt. Körsbärskärnorna behöver mindre tid i micron än vanliga riskuddar. En kudde i den här storleken räcker det med 35 sekunder. Fantastiskt! Jag rekommenderar starkt ekologiska körsbärskärnor om någon vill göra egna kuddar. Själva kudden kan tvättas (för hand) i 40 grader. Jag gillar även att körsbärskärnorna är som spelkulor. Jag vill inbilla mig att det blir lite punktmassage om man lägger den i nacken eller på ryggen :)


Julen flög förbi i år oxå. Vi firade den hos mina föräldrar. Tomten kom på besök efter maten till Max stora glädje. Kusin Alfred var inte lika road. Max öppnade dörren så tomten kunde komma in, gå hem igen och hjälpte till att dela ut paket. Rödblossig och nöjd satt han uppe till kl 1 och lekte med alla julklappar. Han fick även en iPhone som han har önskat ett bra tag, så det var en nöjd pojke som somnade gott.

Go fortsättning till er alla!

12/24/2013

God Jul! Merry Christmas!



Idag är det juuuuuulafton!! Har en spänd liten kille här som springer runt och vet inte riktigt vad han ska göra av all tid fram tills paketöppningen ikväll. Han ska snart få öppna det obligatoriska "julmorgonspaketet". Känner på mig att han kommer att bli riktigt nöjd med det ;)

Så med detta korta inlägg vill jag önska alla en riktigt GOD JUL!!!


12/21/2013

Dan före dan...


Här är en av mina favoritstämplar till julkort. Går fort att färglägga, lätt att trycka upp och jag gillar den skarpt. Dock kommer jag inte ihåg vad det är för märke eller vart jag har köpt den...

Idag är det "Dan före dan före dopparedan". Julklapparna är inhandlade sedan en månad tillbaka, så jag kan luta mig tillbaka och slappna av. Och det är väl tur för jag har åkt på en riktigt härlig halsont deluxe med fräsig nackspärr på sidan. När jag sitter upp så får jag vila huvudet i handen och inte försöka mig på att svälja alls. En härlig bedrift som fungerar i ca 3 minuter. Sedan domnar handen bort. Jag har ett gäng julklappar kvar att slå in, men dom får vänta tills nackspärren har försvunnit.

Ha en fin dag!

12/17/2013

Muggvärmare - Cozy cups



 Jag har gjort ett par cozy cups till Max's fröknar. Det är virkat (som man kanske ser) och gick relativt fort (beroende på hur mycket tid man har). Den blå muggvärmaren gjorde jag igår och det tog väl ett par-tre timmar. Valde pastelliga färger eftersom minimarshmallowsen som jag hittade var i samma stuk ;)



Fyllde cellofanpåsar med marshmallows och knöt ihop med ett God Jul-band. Måste säga att det är rätt skönt att han bara har två fröknar i år! Annars hade jag fått virkat rumpan av mig. Förra året hade han 7 st på dagis.




Man behöver egentligen ingen beskrivning (om man kan virka basic), men om ni vill ha en så har Rimna en jättebra beskrivning!

Ha en fin dag! NU ska jag fortsätta med pepparkakshuset jag påbörjade för ett par timmar sedan. Efter 18 tappra försök med smält socker, och en bränd tumme så gav jag upp och limmade ihop skiten med vanligt lim!

12/15/2013

Julkort/Christmas card




Idag gjorde jag klart alla julkort! Det gäller att vara ute i sista sekund, som vanligt... Tänkte börja med att visa det första -som var det enda jag hann att knäppa på under de typ 20 minuters dagsljus vi har här. 
Jag valde en av Gorjuss stämplar som jag tycker är så söt och den är färglagd med distresser. Jag har använt lite snöpenna (de vita prickarna). En fantastisk uppfinning! Man bara duttar lite och värmer med embossingfönen och vips så sväller prickarna och blir vitare så det ser lite ut som snöflingor.

I fredags var det luciafirande på skolan för Max. Jättemysigt! Och för första gången i mitt liv försov jag mig naturligtvis... Men till mitt försvar så hade jag sovit en timme under natten. Vi hade stormen Ivar här på besök. Det började blåsa ordentligt vid 20 och höll på tills långt in på natten. Fönsterrutorna bångnade, altantaket lät som att det skulle lossna och jag var tvungen att ge mig ut och surra fast saker som jag var rädd om (paranoid). Det var mindre trevligt att försöka ta sig fram i orkanvindarna. Man tog tre steg framåt och ett tillbaka. Tur att det inte var långt att gå (typ 3 meter), men det räckte och blev över! Eftersom jag är hysterisk så kunde jag inte slappna av utan sprang i vartenda fönster minst en gång i kvarten...man måste ju kolla så takpannor och sånt sitter kvar? Till slut  så fick jag stoppa in hörlurar i öronen och försöka sova, men vinden överröstade allt. Max sov som en stock...
Iallafall så stängde jag av min väckarklocka kl 6.20. Sen ställde jag av snoozningarna efter som... Vid 07.30 ringde Daniels väckarklocka. Kl. 8 skulle Max vara på skolan... Behöver jag nämna att jag for upp som ett skott?  Upp för trappen i ljusets hastighet, röck upp pojkstackarn, ner för trappen, borstade tänder och hår till höger och vänster. Ett tag var det nära att jag borstade truten på Max med hårborsten... Plockade ihop alla kläder, kastade in pojkstackarn i bilen och gasade iväg till skolan. Vi var där 7.50! Från sovande till påklädd, kammad och klar till skolan på 20 minuter! Och jag hann att få med mig kameran! Jag kan erkänna att när jag stod där i dörröppningen i skolan så var jag tvungen att snegla ner på benen och under jackan. Jag hade inte den blekaste på om jag hade fått på mig kläder eller om de var långkalsonger och nattlinne under. Men tydligen så gjorde jag något rätt, för allt satt där det skulle. En av föräldrarna tyckte att jag såg nyvaken ut...No shit...
Luciatåget var väldigt fint med en massa lucior, tomtar, stjärngossar och pepparkaksgubbar. Efter tåget var det FIKA i klassrummet. Tur att en av föräldrarna hade bakat underbart goda och STORA lussebullar. Det blev ju min och Max frukost ;)

Sen har jag ju kört LCHF i ca två månader. Sen bakade jag lussebullar (se förra inlägget). Jag har ätit en miljard bullar, deg, varit på julbord och ätit ännu mer där. Så varför inte avrunda helgen med lite chips, dipp och chokladbollar? Min mage mår inte bra idag...Jag har ooooont! Det straffar sig... borde finnas en HCHF metod istället...äta vad man vill när man vill! Det vore roligt...


Ha en fin kväll!

12/11/2013

Lussebullsbak


 Igår bakade jag och Max lussebullar. Det allra värsta är att jag alltid måste ha handskar på mig när jag bakar...eller ja, det är ju hygieniskt och så, men väääldigt jobbigt att försöka knåda degar och sånt med desssa. Har jag inte handskar så får jag utslag hela händerna som kliar något så in i nordens! Det kan hålla på hela kvällen om jag har riktig otur. Huden sväller och det går knappt att böja fingrarna efter ett tag. Men är man sugen på lussebullar så är ju handskar ett bra alternativ :)





Efter en hel hög med lussekatter så blev jag och Max less. Vi åt lite deg och gjorde annorlunda bullar. Max gjorde pizzor, snögubbar och dragkedjor(?).


Riktigt så här gick det inte till när vi åt lite deg... ;)


Jag gjorde en riktig lussebulle! En bulldogg :) Nu nämns jag inte äta upp den... Max snögubbe ligger till vänster om "bullen".
Idag kom jag även på att jag inte har börjat med julkorten...så ni kan ju gissa vad jag gör fram tills på måndag ;)

Glöm inte att följa mig på instagram :) Majamelon heter jag även där.

12/05/2013

LO nr.12


Här kommer den sista LOn på ett bra tag! Jag gör ju inte sådana här i vanliga fall, men gjorde ju ett undantag eftersom Alfred fyllde ett år :)


Ha en fin daaaag! :D

12/02/2013

LO nr.11

Lo nr 11 i ordningen :) Lite knappar och mönstrade papper från Maja Design.



Ha en fin dag :)

12/01/2013

Första advent



Tidsoptimisten (ibland iallafall) har skjutit upp lite allt möjligt här hemma... Idag gjorde jag klart adventsbrickan. Jag köpte blockljus på affären och tog fram ett loppisfynd sedan i somras, en bricka som jag målade om till vit. 



Tog även fram stämplar, servetter och bakplåtspapper :)

Om man vill göra egna motiv på ljus så är detta ett snabbt och enkelt sätt. Man stämplar alltså på en servett (tunnaste lagret), sätter fast på ljuset -lägger bakplåtspapper ovanpå och smälter fast motivet i ljuset. En värmepistol är väldigt bra i sådana lägen, men jag har hört talas om dom som använder brödrosten och liksom grillar sitt ljus över :)





Nu måste jag fortsätta med Max adventskalender! Alla små julklappar är inslagna och klara, kalendern är oxå klar och hänger fint på väggen, men tror ni att jag har satt fast  öglor i paketen? Nej...

Ha en fin kväll!

11/30/2013

Halloween -pumpakarvning

Jag karvade en pumpa till Halloween. Blev väldigt pilligt då allt jag hade var en stor kökskniv i princip. Men ett par timmar senare -och en nackspärr rikare- så var den klar och jag blev ganska nöjd :)

Som vanligt slänger jag ut en liten påminnelse om mitt instagram där ni hittar mig under användarnamnet Majamelon ;)


Ha en fin dag!

11/27/2013

LO nr.10

Här kommer Lo nr 10 på sötaste lille Alfred :)



Ha en fin dag!

11/25/2013

Födelsedagskort

Här är kortet jag slängde ihop till min syster. Blev lite höstigt tema, och jag hade inte tid till att färglägga ett motiv ;)


Ha en fin dag!

11/22/2013

Tillbaka :)

Ja då var jag tillbaka igen efter en månads torka! Nu har jag fixat i ordning pysselrummet i vårt nya hus så jag hoppas jag hittar lite inspiration av att sitta här. Det har varit en lång period nu som jag bara har gjort "nödvändigt" pyssel. Känner att det börjar komma tillbaka lite smått så jag ska försöka att inte låta det gå så gräsligt långt mellan inläggen... *skäms*
Det är liksom lättare att bara lägga upp allt på instagram *skäms ännu mer*. Ni hittar mig under användarnamnet Majamelon :)

Min lillasyster fyllde 30 i oktober så jag målade en stor tavla åt henne, föreställande Alice (hennes hund). Den är målad med distresser. Nu sphär i efterhand borde jag ha valt akryl eller någon annan mer lättarbetad färg ;)


Ha en riktigt fin dag :)

10/13/2013

LO nr.9

Oj, nu var det längesedan som jag gjorde ett inlägg här...det blir liksom mer aktivitet på Instagram :-/
Det är lättare att bara slänga upp en bild där när andan faller på.

Ni hittar mig där (på instagram alltså) som Majamelon :)

Här kommer Lo nr.9 i ordningen! Glada Alfred i pulkan ;P


Ha en fin kväll!
Kram
Malin

9/12/2013

Blåbärspaj


You can follow me on Instagram. My username is Majamelon and I update almost every day. My latest project is a mail box out of cartons ;)

Nu postas det inlägg för glatta livet!...om man jämför med tidigare i år alltså ;)

Jag postar ganska mycket på Instagram så ni som vill kan följa mig där. Majamelon är användarnamnet :) Mitt senaste projekt är att göra en postlåda av kartonger ;)

Härom sistens så gjorde jag blåbärspaj av alla blåbär som plockades. Eller ja, jag gjorde ju blåbärssylt och frös in en hel del...men kan kan ju inte göra en massa sådant utan att göra en paj väl?!




Igår kom lekstugan på plats. Jag var ett nervöst vrak! Jag såg hela tiden framför mig hur allt bara skulle rasa ihop till en prydlig majbrasa...Men det gick bra! Min "svägerska"(fd) och hennes sambo kom med en stor lastbil med kran och lyfte hela lekstugan. Som tur är så stod den på grannens tomt så den förföyttades bara 15 meter ungefär :) Mer bilder på det kommer inom kort!

Ha en härlig torsdagskväll!

Kram
Malin

9/10/2013

LO nr.8

Här kommer LO nr.8.



Idag har vi köpt grannens fina lekstuga! Nu kommer moment 2, att flytta den till vår tomt. Som tur är så ligger den bara ca 15 meter från där vi har tänkt att ha den så det blir inte så fasligt långt. Ev. kan den flyttas med kran imorgon så jag håller tummarna och hoppas på det :D

Bilder kommer så fort den är på plats :)

Kram
Malin

9/04/2013

Saft och mos

För ett tag sedan så plockade jag nästan 18 kg äpplen hos min bror. Det blev en massa god äppelsaft och cirka en miljard liter äppelmos...men nu har vi så det räcker över vintern iallafall, och gott blev det! :) Lite halvtaskig bild då det är upplöst från Instagram (där ni kan hitta mig under Majamelon).


Kram
Malin

9/02/2013

LO nr.7

Ojoj, nu var det ett tag sdan jag visade upp något här! Jag postar rätt mycket på instagram faktiskt! Ni som vill kan följa mig där! Bara söka efter Majamelon så hittar ni min vansinneshörna ;) Här är en direktlänk: http://instagram.com/majamelon#

For english readers

You can follow me on instagram where I post almost daily. Just search for Majamelon or use the direct link: http://instagram.com/majamelon#

the whole blog can be translated to english (or any other language) if you choose it up in the right corner :)

Jag lovar att jag ska bli bättre på att uppdatera här oxå! Nu är ju sommaren förbi och jag har lite mer tid att spendera inomhus.

Här kommer iallafall en LO till :)
Det är på mitt söta systers son Alfred. Jag knäppte bilderna på honom i julas. Fick över 130 bilder med underbart söta motiv!



Det märks att Max har börjat skolan igen (förut var det ju dagis) och i helgen kom en ordentligt förkyldning som ett brev på posten. Stackarn somnade som en stock vid 20.30 igårkväll och sover än.
Han klagade på halsont, hade feber och man vet att det är allvarligt när han ber om nässpray! ;)
Själv har jag en ordentlig nackspärr... Det blir roligt för idag tänkte jag försöka lappa ihop alla Max´s byxor. Helt otroligt, han har väl 10 par byxor och ALLA har hål på vänster knä! ALLA!! Även jeansen... Så jag har köpt textillim och ska försöka få till snygga lappar att klistra över. Det är ju ohållbart att köpa nya byxor hela tiden :-/

Ha en fin dag!
Kram
Malin

8/13/2013

LO nr.6


Här kommer LO nr.6 :)


Semestern är över sedan en och en halv vecka tillbaka... Jag skulle nog kunna ha semester 10 månader om året minst! Det är ju så skönt att ta allt i sin egen takt. Sova länge på mornarna, sitta uppe och nattuggla till 2-3, åka runt på loppisar och bara mysa på i sakta mak. Men det fungerar ju sällan i praktiken OM man inte är miljonär eller något sånt ;)
Men jag trivs med att jobba oxå...fast jag skulle vilja pröva att vara miljonär tror jag iallafall ;P


Ha en fin tisdag!
Kram
Malin

8/04/2013

Kort

Det blir lite dåligt bloggat under sommarhalvåret. Man har ju så mycket för sig. 
Semestern har precis tagit slut...vardagsångesten har attackerat mig som en kanonkula! Jag vill ju vara hemma resten av livet känns det som just nu, men å andra sidan blir det rätt skönt att komma in i vardagsrutinerna igen...eller nej, det blir det inte! Vardagsångest 2.0
Daniel och Max har några veckor kvar...bläh!

Max börjar snart på 6års! Spännande och lite nervöst. Daniel ska ta inskolningen med honom eftersom jag JOBBAR! Bläh! Det blir första gången som jag inte har kunnat närvara vid en inskolning... Eftersom jag är ett kontrollfreak så är jag smått nervös över det med! Bläääh!

För att få tankarna på annat så tänkte jag visa ett kort som jag gjorde för ett bra tag sedan ;)

En stämpel som jag inte har använt på länge och den är målad med "osynliga linjer"


...med distresser såklart ;)


Nu ska jag nog gå och våldsbada i någon grannpool...våran lilla pool har så mycket insekter i sig så jag vågar knappt titta ner i den! Vi har 26 grader i skuggan just nu och då är klockan snart 18. BLÄH!

Ha en fin söndag!
Kram
Malin

7/22/2013

LO nr.5

Och så har vi LO nr.5 :)


Nu har jag äntligen semester! Vi har varit hemma hittills men ska nog iväg ett par svängar innan semestern är slut. 

Kram
Malin

7/11/2013

LO nr.4




Här kommer nr.4 i ordningen på söta lille Alfred :)




En arbetsdag kvar och sen har jag semester!! Underbart med ledighet och sommar <3 p="">

Ha en mysig torsdag!
Kram
Malin

6/26/2013

Kort

Här är ett kort som jag gjorde åt Max farmor på hennes födelsedag.
Första gången som jag använde den här stämpeln. Jag har haft den länge men aldrig riktigt fått tillfälle att använda den tidigare, men jag hoppas jag får mer användning för den :)


Kram
Malin

6/22/2013

LO nr.3

LO nr.3 i ordningen, Augusti.

SötAlfred 3 månader :)

 Ha en fin dag :)

Kram
Malin




6/19/2013

LO nr.2

Här kommer LO nr.2 Juli i ordningen på Alfred (systersonen)


Ha en fin dag!

Kram
Malin

6/15/2013

Mer Loppis

Här kommer lite mer loppisgrejer som jag piffade till. Den här brickan gjorde jag till Max's farmor som fyllde 60 år.


Jag hade lackfärg sedan förut så jag målade brickan med det.



Ha en fin dag!

Kram
Malin

6/13/2013

LO nr.1

Här kommer den första i ordningen av Lo's, som jag har gjort till Alfred. Tror det är min 6e eller 7e "riktiga", så ni får ha överseende ;)


Här var han inte ens en månad gammal så det fick bli juni (när han är född) 2012. Jag gjorde alltså ett helt album med en LO för varje månad. Imponerad av mig själv att jag hade tålamodet ;)

Kram
Malin

6/10/2013

Loppis

Jag och Max var på loppis för ett tag sedan. Jag hittade några små brickor som jag målade om.
Max Farmor fyllde 60 år på nationaldagen så jag gjorde lite grejer till henne.

Först ut ett kort som jag knäppte på Max och Alfred. Fantastiskt fina barn! :) Alfred fyllde år dagen efter Max farmor så det blev en massa firande.


Loppisfynd

Fotoramen var brun så jag målade den och Majas urna vit.


Stämplade med vattenfast färg på ramen och tröck in ett kort på Max :) 

 

Jag fräschade upp en kruka, målade den vit och stämplade svärmors födelsedatum på den.



Det var allt för idag :)

Ni som följt mig ett tag vet att jag säääällan gör LO's (alltså stora albumblad med dekorationer). Ni kommer att svimma när ni ser albumet jag har gjort till Alfred. Jag har gjort hela 12(!) LO's. 12!! Trodde jag aldrig i min vildaste fantasi var möjligt! Haha :D Men det var rätt roligt faktiskt, och jag blev ganska nöjd. Men dessa blad kommer jag att visa framöver.

Ha en fin kväll!

Kram
Malin