1/30/2014

Makeover Loppisfynd





I somras så var jag runt på en massa loppisar. Jag hittade träbrickor, brödgömmor, isbehållare och en hel hög med andra grejer. En av sakerna var en liten träbricka. 



Jag målade den vit och sen har den bara legat i mitt pysselrum, lite undangömd sådär. Jag hittade igen den igår och tänkte att den borde ju passa perfekt som en liten fikabricka. Fram med clearstampsalfabetet och svart vattenfaststämpeldyna så var den klar :)


För övrigt så är det här en av mina favoritkoppar. Jag har 5 st, men en är lagad sedan länge tillbaka och en annan har det gått en spricka i! *panik* Dessa zebrakoppar fick jag efter mormor och morfar. Jag drack alltid te ur dom när jag var liten. Hade morföräldrarna vetat hur mycket kopparna skulle bli värda så vette fasen om jag hade fått göra det haha :)

Jag har hoppat på en utmaning på Instagram. Ett kort om dagen under hela februari. Det kommer nog att bli svårt, men jag ska göra mitt bästa. Ni hittar mig där under Majamelon (eller följ länken i den högra spalten här i bloggen) :)

Ha en fin dag!

1/29/2014

Tulpaner


I förrgår köpte jag tulpaner. Det är inte så ofta vi har blommor i vas hemma här, så det kändes lite fint att ställa upp dom på köksön. Blomsterlandet hade ett erbjudande om att köpa 20-p tulpaner och en vas för 99 kr. Eftersom vi har riktigt dåligt med vaser så var jag tvungen att köpa ;) Gillade utformningen på den skarpt! Så nu står den där -med blommor- och ser fin ut :)

Ha en fin dag!


1/28/2014

Sista Alla hjärtans dag-kortet


Jag lovar...det här är det sista Alla hjärtans dag-kortet på ett bra tag. ;)

1/24/2014

Baka LCHF



Idag har jag bakat fröknäcke. Rätt så gott faktiskt, och väldigt enkelt att göra. Jag ersatte dock pumpafrön med lite mer solros- och sesamfrön. Men först lite skryt från en stolt mamma! Max hade gymnastik idag och hade överraskat alla med att vara riiiktigt duktig i fri(heter det så?)idrott! Han hade gjort armhävningar, sit-ups och en massa mer som värsta proffset. Han var även den mest uthålliga och en av lärarna sa att han hade nog kunnat fortsätta ett tag till oxå ;) Så med mig hem i bilen hade jag en uppspelt och jättestolt 6-åring. Han pratade öronen av mig hela vägen hem och fortsatt med det när vi kom in i huset. Underbart! Jag uppmuntrar honom ofta till att göra saker, men det här var ju en annan grej för honom. Han fick visa alla andra - skolkamrater och lärare - på något som han är riktigt bra på, och det var viktigt för honom. Viktigt just för att han i vanliga fall är en tyst och väldigt snäll kille som håller sig i bakgrunden och inte gör så mycket väsen av sig. När han väl tar ton eller (i detta fall) får visa vad han kan, då lyfter människor på ögonbrynen ordentligt. Jag anser att det är mycket viktigt för hans självkänsla.

Så! Över till fröknäcket ;)



Man blandar samman alla torra ingridienser (lätt att hitta på google). Häller på kokande vatten och en skvätt smält smör.


Efter det breder man ut det i långpannan (ganska tunnt).


Efter 45 minuter i ugnen var det klart! Jag gjorde en liten röra av salami och philadelphiaost.


Perfekt att ha framme när man får en attack av att gnaga på något ;)

Ha en fin kväll!

1/22/2014

Ännu ett kort


Ja, eftersom Alla hjärtans dag närmar sig så har jag gjort lite kort i samma tema. Har jag nämnt att jag har fastnat för washi tape? Så roligt med dessa tyg- och papptejper! Här har jag skurit ut ett par små hjärtan med tejpen på. Stämplarna är Magnolias :)

Ha en fin kväll!

1/17/2014

Valentines day card


Ja, det kommer nog ett par liknande kort farmöver. Jag har nyss upptäckt det fantastiska fenomenet Washi tejp! Eller nyss upptäckt är väl att ta i, jag har inhandlat den iallafall... Och vilka möjligheter den öppnade för mig. Jag älskar den! Man kan ju dekorera allt med washi. ALLT! Bli inte förvånad om ni ser en pimpad volvo som åker omkring i stan ;)

Här är iallafall ett Alla hjärtans dag-kort. Ett av många som jag har gjort/håller på att tillverka för tillfället :)

Annars så är vi insnöade idag. Jäklar vad det vräker ner! Igår skottade jag tre gånger. IDag har jag inte ens kommit utanför dörren...tur vi är lediga :) Det är ju ingen idé att skotta så länge det snöar på den här viset...Bläh! Jag avskyr snö...

Ha en fin dag, med eller utan snö ;)

1/15/2014

Blåbärspannkakor - Blueberry pancakes


Igår hämtade jag Max från förskolan innan lunchen. Jag frågade vad han ville ha att äta och svaret kom direkt - Pannkaka. Eftersom jag var lite hungrig själv så gjorde jag lchf-pannkakor till mig själv och vanliga till Max. Inspirerad av ByDiadonna (som inte bara lägger ut urfina foton, hon äter även lchf) så gjorde jag Amerikanska blåbärspannkakor. Det slank med lite hallonbitar oxå, men det gör ju inte saken värre. Lägger man dessutom en klick grädde på så blir det gudomligt!


Max smaskade i sig sina pannkakor och jag mina. Mätta och belåtna satte vi oss i soffan och myste ett tag. Livsfarligt att göra så by the way! Sätter man sig ner efter mat så är det svårt att ta sig upp sen! Jag var så nära att somna, och ska man kliva upp kl 6 morgonen därefter så är det inte att rekommendera...men det är ju så mysigt...

Nu har jag lagt in en direktlänk till mitt Instagram i höger menyrad (under etiketter och bloggarkiv). Trycker man där kommer man direkt till min sida där det läggs upp lite mer bilder än här. Det är ju så lätt att bara fota en grej och skicka iväg. Alla borde ha instagram! Det är verkligen jätteroligt för inspiration och få fart på skaparlusten. Bara på ett par dagar har jag fått 10 nya följare. Vilket utbyte man har av det alltså. Om ni går in så skriv gärna en liten hälsning så jag kan hitta till ert Instagram! :)




1/05/2014

Skolfoto


Förra årets skolfoto på Max. Han var så noga med frisyren...Dom skulle knäppa rätt tidigt på morgonen och det var jag glad för. Frisyrer håller inte särskilt länge på barn. Efter ett par timmar så brukar allt ligga platt eller stå åt andra håll. Max fick vänta på sin tur och satt tålmodigt (har fröknarna berättat) i nästan 1,5 timmar. Han var en av dom som blev fotad allra sist i sin klass (han går på 6-års). När det nästan var dags för honom så hade han suckat tungt och sagt "Men NÄR är det MIN tur egentligen?" haha, stackarn. Till Max (och min) lättnad så fick vi hem korten och såg att frisyren hade hållit ordentligt. Det här var även sist som Max klippte håret. Han har bestämt sig för att spara ut det långt, så just nu ser han ut som ett mellanting av Björn Borg och Liam Gallagher... Men vill han bestämma frisyr själv så får han göra det, precis som här på bilden.

Ha en fin dag!

1/03/2014

Cozy Cups igen


Dessa plåtmuggar köpte jag till Max farmor och farfar. Dom är ganska små så det gick snabbt att virka värmare. Fyllde muggarna med marshmallows i cellofanpåsar. Det blir lite festligare så :)




Ha en fin dag!

1/01/2014

Top Ten 2013

Här kommer 2013 års top tio. Eftersom jag inte var så kreativ förra året, så får jag även plocka med lite allmänt pyssel, så i år blir det inte en helt igenom kort-lista :)

Nr.1
Konstigt nog så är ett av de senaste korten den klara favoriten för i år. Jag gillar färgerna och stämplarna skarpt.


Nr.2

Här är ännu ett kort som jag gillar färgerna på. Dessutom ett av de första jag provade att göra med "osynliga linjer".


Nr.3



Nr.4


Nr.5

 Jag gör sääällan LO's, men den här bliv jag riktigt nöjd med.


Nr.6


Nr.7

Så enkelt kort, men jag tyckte inte att det behövdes mer. Tyvärr så glömde jag knäppa ett kort efter jag hade använt snöpennan. Det blev mycket bättre med den :)


Nr.8


Nr.9

Mitt första försök med Prisma Colors och utskrivet motiv.


Nr.10



God fortsättning på er alla!