Baka LCHF



Idag har jag bakat fröknäcke. Rätt så gott faktiskt, och väldigt enkelt att göra. Jag ersatte dock pumpafrön med lite mer solros- och sesamfrön. Men först lite skryt från en stolt mamma! Max hade gymnastik idag och hade överraskat alla med att vara riiiktigt duktig i fri(heter det så?)idrott! Han hade gjort armhävningar, sit-ups och en massa mer som värsta proffset. Han var även den mest uthålliga och en av lärarna sa att han hade nog kunnat fortsätta ett tag till oxå ;) Så med mig hem i bilen hade jag en uppspelt och jättestolt 6-åring. Han pratade öronen av mig hela vägen hem och fortsatt med det när vi kom in i huset. Underbart! Jag uppmuntrar honom ofta till att göra saker, men det här var ju en annan grej för honom. Han fick visa alla andra - skolkamrater och lärare - på något som han är riktigt bra på, och det var viktigt för honom. Viktigt just för att han i vanliga fall är en tyst och väldigt snäll kille som håller sig i bakgrunden och inte gör så mycket väsen av sig. När han väl tar ton eller (i detta fall) får visa vad han kan, då lyfter människor på ögonbrynen ordentligt. Jag anser att det är mycket viktigt för hans självkänsla.

Så! Över till fröknäcket ;)



Man blandar samman alla torra ingridienser (lätt att hitta på google). Häller på kokande vatten och en skvätt smält smör.


Efter det breder man ut det i långpannan (ganska tunnt).


Efter 45 minuter i ugnen var det klart! Jag gjorde en liten röra av salami och philadelphiaost.


Perfekt att ha framme när man får en attack av att gnaga på något ;)

Ha en fin kväll!

CONVERSATION

2 kommentarer:

  1. Roligt för både Max och mamma & pappa!
    Brödet ser as-gott ut! Måste testa!

    Kram
    Marie

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är riktigt gott!! Det är samma recept överallt i princip så det är bara att googla på fröknäcke lchf ;)

      Kram påre!

      Radera

Lämna en kommentar så blir jag glad!

Följ mig

Instagram

Majamelon_design