Man behöver faktiskt ingen saftmaja, det går alldeles utmärkt med en såndär ställning med silduk som man kan köpa på ex Ica för en hundring. Jag har använt min flitigt.
Jag plockade in ca 3 liter rödvinbär.
2 liter vinbär
8-9 dl vatten
5-7 dl socker (en smakfråga)
1 krm natriumbensoat
1 msk vaniljextrakt (det kan man skippa men jag gillar smaken)
Låt vinbären och sjuda i vattnet i ca 10 minuter. Mosa bären med en slev efter kanterna. Sila bären i silduken (förslagsvis i en stor kastrull) tills allt runnit igenom.
Koka upp saften med sockret och skumma av väl. Ta av lite het saft där du blandar ut natriumbensoat och vaniljextraktet. Slå tillbaka i saften och rör om väl. Spill upp på varma välrengjorda flaskor.
Kram
Malin
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Lämna en kommentar så blir jag glad!