Sjömansgryta är enkelt att göra. Bara man får ner allt i grytan så sköter det sig självt.
Jag använder (räcker till ett helt kompani) en stor gryta till detta.
900g fransyska
5-6 morötter
3 palsternackor
15 potatisar
3 gula lökar
2 flaskor porteröl (2x33cl)
3-4 dl vatten
Färsk timjan (efter eget tycke..jag har i flera kvistar, minst 5-6 st)
5 msk Kalvbuljong (pulver eller vad man ska kalla det)
2 Lagerblad
Salt och peppar
Dela upp köttet (jag brukar köra på mindre bitar) och bryn i olja, salta och peppra.
Klyfta upp och bryn löken lite.
Skala rotsakerna, skiva upp dessa och släng ner i pannan tillsammans med köttet och löken.
Strö över buljongen, häll på ölen och vattnet, i med timjan och lagerblad och låt det puttra på i en timme ungefär.
Jag är hungrig...
Kram
Malin
Men du.....den ska jag skriva upp. När mina döttrar med svärsöner kommer på middag behövs fasen mat till ett helt kompani. Perfekt :)
SvaraRaderayummie ser godt ud
SvaraRadera