11/20/2015

Jultändsticks-skak-ask

Mitt lilla julprojekt hos En liten butik blev ännu en tändsticksask, fast denna kan man skaka :D Jag gillar att ge bort smågrejer i julklapp, på sidan av "riktiga" julklappar.. Den här kanske inte ska ges till någon som har barn eftersom det är tändstickor...som är rolig att skaka? Eller så häller man bara ut alla tändstickor och lägger ner roliga grejer istället, som barn kan leka med :)


En av mina nya favorit-tändsticksaskar köper jag på Ikea. Det är såna där långa tändstickor i och asken är ca 10 cm lång.


Så vad behövs för att göra en sådan här skak-grej kanske ni undrar. Jo, det behövs:
 3D-kuddar en hel hög 
Tändsticksask
Ett fint mönstrar papper - I shoppen finns massor och beställer ni 10 st, får ni 3 gratis! Fraktfritt!
En plastbit (lite hårdare att sätta över som fönster. Förslagsvis ett sådant där hårt plastfodral till baksidan av clearstamps som man ändå inte använder)


Börja med att mäta ut hur stor ytan är och skär till papper. Det kan bli knöligt att limma fast allt från början, så det är det sista jag gör.


Välj motiv och måla det.


Sätt fast 3D-kuddarna runtom hela motivet. Det ska sitta tätt så inga små pärlor slipper igenom.


Häll i alla pärlor, paljetter och annat du valt ut till skak-grejer. Limma på plastbiten på den mönstrade pappersbiten innan du lägger över och sätter fast i kuddarna. Jag lägger även en smal sträng med lim så det håller extra bra.



Klart :)


Ha en fin dag!
/Majamelon

11/09/2015

Kort

Som en del kanske har märkt så är jag smått förtjust i färgen lila. Och MajaDesigns mönstrade papper. Kan liksom inte bli bättre! Så det blev ännu ett kort...i lila ;D





Ha en fin dag!
Malin/Majamelon

10/22/2015

Juligt

Om ni har missat dessa ursöta stämplar från Lawn Fawn så föreslår jag att ni håller ordentligt med utkik hos En liten butik tills de kommer in i butiken nästa gång :) Ljuuuvliga!

Jag gjorde ett par tändsticksaskar inför kommande juletider. Askarna köpte jag på IKEA. Perfekta att klistra massa dekorationer och sådant på då dessa är "kartongfärgade" och med långa stickor (ca 10 cm).





Ha en fin dag!
Kram
Malin

9/18/2015

Just a note

Jag tänkte visa ett litet kort idag :)


Har använt mig av papper från Becky Higgins Southern wedding edition och Pink Pink Pad
och lite rosa självhäftande halvpärlor

Ha en fin dag!
Kram
Malin

9/04/2015

Utmanad av Lotta

Som Susny skrev igår så har vi blivit utmanade av Lotta. Jag fick utmaningen att lifta något alster av AJ's design (behövde inte vara bara från henne utan även alster som hon har lagt upp på pinterest tex).
Med facit i hand så inser jag att jag undermedvetet har fegat ur och valt ett alster som inte innebär så mycket kladdande (jag gillar inte att kladda och att bli kladdig på händerna...det är något fel på mig). Jag valde ett alster som jag fastnade för på en gång. Det var raka linjer, precis som jag gillar ;P

Nästa gång får du se till så det bara är en massa kladd Lotta! Inga "undermedvetna" kryphål för min del ;D

Här är iallfall LO'n som jag valde att lifta till ett kort (där fegade jag ur igen och valde kort istället för LO!)



Och här kommer min lift...ning(?) :)

Jag älskar pappersstripporna! Det var en rolig idé som jag inte har tänkt på. Ääälskar även färgerna. Turkost, lila och rosa är så sött! Jag valde rosa och turkost.
 

Kika in i butiken för inspiration och lite shopping! :)

Kram
Malin

8/30/2015

Bara MajaDesigns papper :)

Jag älskar Majadesigns papper! Jag har varit en trogen användare av dessa papper ända sedan första kollektionen kom ut. Vintage Spring Basics kollektionen måste vara en av de finaste som släppts. Det känns liksom fel att "gömma" dessa guldkorn bakom ett stort motiv, så jag valde helt enkelt att skippa motiv och bara använda mig av papper :)


Alla grejer är klippta på fri hand så det enda som jag har använt är faktiskt MajaDesigns Vintage Spring Basic kollektion! Nu finns just dessa inte inne i butiken, men Prima har nästan lika fina ;)
Kika in i butiken! :D

8/21/2015

Inspiratörsalster

Idag ska jag visa ett kort med Tim Holtz tvärsöta fåglar! Dom tar slut väldigt fort, så det gäller att vara snabb :) Passar både gamla som unga, killar som tjejer. Det här kortet kan även ses i En liten butiks blogg :)


Kika in hos En liten butik!

Jag har använt mig av:

Fåglarna (som tyvärr är slut)
Southern Weddings edition (paper pad)
Make a wish (papper)


Ha en fin dag!
Kram
Malin

7/13/2015

Kort

Jag har gjort ett kort med den ursöta stämpeln från Stamping Bella - Uptown girls. "Always be your beautiful selfie" :)


Allt material kommer från En liten butik och ni kan läsa mer om kortet i deras blogg :)

6/29/2015

En liten butik

Roliga nyheter från mig! Jag har fått äran att bli inspiratör hos En liten butik :D Så nu hoppas jag att det blir lite fler inlägg i min stackars blogg framöver :)

en annan rolig grej var att jag vann första pris i en tävling med dom här gräsliga cup cakesen!! haha! Spritspåsen gick sönder så det blev bara blaj av frostingen. Jag hade så bråttom så blommorna blev inte heller så snygga! Men vann gjorde jag konstigt nog ändå ;P Och priset var en massa choklad, mandelmassa, marsipan och grejer från Odense! *lycka*


Ha en fin dag! =D

4/21/2015

Säljes/for sale

Ja, jag har lyckats få ytterligare ett infall och har ju börjat sy...till förbannelse, det går liksom inte att sluta! ;D Det resluterar ju i att folk jag känner får en massa grejer, och någonstans så måste dom besparas så jag slänger ut grejer till salu här :D Ni hittar det under kategorin "Säljes" längst upp på sidan :)

Här följer ett par bilder!

Och glöm inte min instagram Giveaway!!





4/18/2015

Giveaway

Jag har en Giveaway inne på mitt instagramkonto (majamelon) hoppa in dit och var med!! :D



Kram
Malin

4/08/2015

Värmekuddar elefanter

Och vansinnet fortsätter, denna gång med elefanter :D Fyllda med ekologiska körsbärskärnor, perfekt till att värma frusna kroppsdelar, eller kyla blessyrer.









Dessa går att köpa i min Etsy shop ;)

4/05/2015

Värmekuddar

Jag såg en sån söt elefant härom veckan. Det var ett gosedjur, vet ej storlek eller så då jag såg den på en bild, men jag blev sjukt sugen att göra värmekuddar i samma stuk. Men först ut blev ugglor...då jag hade dessa i tanken först..



Har öppnat upp en liten shop på etsy under Majamelon där man kan handla av mig. Har ett par andra grejer ute också :)

Ha en fin kväll!

3/03/2015

Kylskåpsmagneter

Jag köpte ju på mig ett gäng minipärlor med tillhörande platta, från Panduro. Fantastiskt roligt om det inte vore för mina stora fingrar och yttepyttesmå pärlor. Men jag fick till ett gäng söta ugglor som nu pryder kylskåpet. Köpte även självhäftande magneter från samma butik. Lite halvrisig bild, men man ser ju resultatet iallfall :)


Ha en fin kväll!

2/25/2015

Giveaway! Utlottning! :)

Jag har en liten utlottning på instagram :) gå in där, leta upp mig Majamelon och var med! Det är en utlottning av virkade mugg/glasunderlägg i form av äpplen i olika färger :)





Kram
Malin

2/22/2015

Knappkort

Idag har idéerna sprutat ur huvudet...klev upp kl 7 och satte igång med vansinnet ;P
Fram med alla knappar som jag har fått av mamma, och sen började jag klippa och klistra :D det första blev ett kort med knappfåglar efter ett liknande kort som jag såg för ett tag sedan.







Kram
Malin

2/14/2015

Alla Hjärtans Dag

Det är ju lite småmysigt med alla hjärtans dag, även om många tycker att man ska visa uppskattningen alla dagar om året. Mig spelar det ingen roll egentligen, men det är alltid trevligt med "dagar" när det händer något :D Jag har köpt ett paket till Max och ett till Daniel.
Gjorde söta små hjärtan av minipärlorna som jag köpte för ett tag sedan. Och så hittade jag söta klubbor på lagerhaus som jag var tvungen att köpa, endast 5 kr st :)





Ha en fin Alla hjärtans dag :)

2/03/2015

Gamla Klädnypor

Jag tog och piffade till gamla klädnypor av trä :) lite dålig bild eftersom jag har lagt upp inlägget med blogger-appen...vet inte hur jag ska få till det för att få normalstora bilder och inte bara thumbnails :-/




Kram
Malin

2/02/2015

Slö-klotter del 2.

När inspirationen tryter så brukar jag sätta mig och bara rita. Skönt och avkopplande. Här har jag använt Prisma Colors pennor till att färglägga vansinnet :)


Ha en fin dag!

1/31/2015

Färdigt!

Som sagt, jag är världens sämsta "projektledare". Jag påbörjar ett rolitgt pysselprojekt men avslutar det sällan innan jag börjar på ett nytt -ännu roligare- projekt. Vet inte om det är universellt för just allpysslare, men jag är nog president över oss. MEN nu har jag iallafall lyckats göra klart mina torgvantar! Hurra hurra...trodde inte det skulle hända, men jag har till och med på mig dom ibland! :D


Ha en fin dag!

1/29/2015

Pärlor

Pärlor, pärlor, pärlor till förbannelse... Jag och Max hade högt flygande planer om att göra kylskåpsmagneter härom kvällen. Först sorterade vi pärlor i en timme, sen tittade vi på film -helt utslagna av allt sorterande. Efter filmen så skull vi ta upp pysslandet igen, men insåg att för ugglemönster så måste vi ha en rund platta...vilket vi inte har, så vi såg en till film istället. Men någon dag framöver så ska vi ta upp det igen! Nu är ju iallafall pärlorna sorterade ;P


Ha en fin dag!

1/27/2015

Gran Canaria

Lite utlovade bilder från semestern på Gran Canaria :)

Ett hett tips för er som har funderingar eller ska åka dit -gå mot strömmen. Hyr bil, åk på dagsutflykter, upp i bergen och ät på restauranger dit många turister inte tänker på att åka. Åk iväg på badstränder, ta med er solskyddsfaktor 100 och mys :) Jag tänkte någonstans att Gran Canaria skulle vara lite mainstream liksom, men hyr man en bil och far iväg själv - ja, då får man bästa upplevelsen. Och att köra bil (eller i mitt fall, sitta på sidan och hålla för ögonen eftersom jag är så hyseriskt åkrädd) är enkelt. Dom är trevligare i sverige, har samma skyltar och visar hänsyn. Vill man inte hyra bil så går det bussar hela tiden, överallt. Men att hyra en bil kostar ca 550 kr för en heldag (plus bensin) så det är lätt värt det. Jag menar vi betalade 220 kr för tre bussbiljetter när vi skulle till en djurpark, så det är inte helt gratis.

Vi bodde i Bahia Feliz (strax innan Playa Ingles) på ett fantastiskt och barnvänligt hotell som heter Orquidea. All Inclusive...nästan ett måste om man åker med barn, och jag ångrar det inte för maten var super! Och då är vi en familj som gillar bra mat ;) Varje kväll var det olika rätter vid "grillstationen". Det fanns allt man kan önska sig. Kött, vegetariskt, sushi, fisk, färsk frukt i mängder, chokladfontän (jorå, där var man nära att doppa hela armen ett par gånger), barnbuffé osv. Gratis dricka, tillgång till fantastisk snackbar, glass och andra onyttigheter dygnet runt. Max var i sockerhimlen. Nu går vi på matavvänjning här hemma ;)

Ett litet minut med det här stället är att det blåser mycket där. MYCKET! Tror det bara var en dag som var lugn och då brände jag sönder armar, ansikte och mittbena! Kör man längre väster ut eller inåt så avtar vinden nästan omedelbart. Men det var varmt så man kunde ha shorts, klänning och sånt på sig :)

  Utsikten från balkongen! Vi bodde på våning 6. Internet sög där, men satt man ute i hallen så fanns det små chanser till att koppla upp sig på wifi och kolla igenom mail, facebook och andra livsnödvändiga grejer ;D


Här är nere vid stranden, utanför hotellet. Det går en strandpromenad ända bort till Playa Ingles :)


Max fick lära sig något nytt. Att bygga ett sandslott utan att använda datorn ;D Haha, närå...men nästan...


Ett måste när man åker till Gran Canaria! Palmitos Park! En djurpark med delfin-, papegoj- och rovfågelshow. Fantastiskt!! Dom var väldigt noga med att berätta att djuren hade det bra där. De flesta hade blivit räddade undan tråkigheter på ett eller annat vis. Speciellt delfinerna, även om jag bara hörde hälften så lyckades jag snappa upp det ;) Dom är fasen inte bra på engelska där nere alltså...


Underbara bilden på Max som brände hela sin resepeng på Palmitos :D Han skulle promt knäppa kort tillsammans med en delfin. Han ser kanske förskräckt ut på bilden, men om ni kollar närmare så ser ni varför. Han doppade hela rumpan i bassängen med byxor kalsonger och allt :D




Här hade vi hyrt bil och drog upp i bergen. Ni ser vägen om ni tittar ordentligt. Det var rätt fina vägar, men smala och krokiga. Man var kallsvettig att det skulle komma bussar eller stora bilar bakom varje krök eller stenbumling. Och det var höööööögt över havet. Tittade man ner från passagerarsidan så var det hundratals meter ner till botten.  Nästan varenda bil vi mötte hade plåt och lackskador, men vi klarade oss utan en enda närkontakt :)


Rekommenderar Gran Canaria varmt till alla. Hotellet får toppbetyg (hade fått vansinnigt toppbetyg om det inte vore för wifi som knappt fungerade).