Det här receptet kan man köra på spisen i en vanlig gryta också naturligtvis, och då tar det kanske 4-5 timmar på medelvärme. Det kan behövas en extra flaska öl också (det kan man späda ut med om man ser att det börjar bli lite vätska kvar.
Den här tar ca 9 timmar på låg värme i pottan.
1-1,5 kg högrev, tärnat och brynt i stekpanna (eller strunta i det och släng ner i pottan)
1 pkt bacon
1 flaska mörk öl, typ porter
4-5 klyftor grovt hackad vitlök - fräs mjuk i stekpanna
2 oxbuljongtärningar upplöst i lite vatten vatten
3-4 chilifrukter
1 habanero
3 msk tomatpuré
1 msk spiskummin
2 msk mjöl
1 msk oregano
en nypa socker
salt
Släng ner allt i pottan, strö över mjölet och kör på.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Lämna en kommentar så blir jag glad!