8/31/2012

Cooolt!

Riktigt häftig regnbåge! Den är tjockare än vad den ser ut att vara på bilden.


20120831-200053.jpg

Bildekoration

Jag gjorde en liten bildekoration av Marianne Designs bil-dies. Istället för en wunderbaum typ. Nu kommer det inte in en doftgran i min bil. Nooo way! Lukten är fruktansvärd och granarna är ju galet fula. Sådana granar känns väldigt epa-traktor/80-tal. Bättre att spraya lite go parfym på en sånhär och hänga i bilen (om man nödvändigtvis måste ha något i bilen). Jag gillar min bil som den är, så den här blir nog liggandes eller så får någon annan stackare den! ;)


Den är ca 8x6 cm.



Höstrusk

Jag älskar hösten! Den bästa årstiden då luften är lite kall och krispig, löven sprakar av färger och kvällarna blir mörka. Jag gillar även regnet som kommer med hösten. Allt blir kravlöst på något sätt. Man hinner att ta itu med saker som måste göras inomhus.


Idag står packning på schemat. Jag ska börja med alla garderober, och den här gången ska jag skriva ingående på kartongerna, vad som är däri. Jag tänker inte stå och slita upp varenda kartong när vi flyttar till nya huset, utan lådor med sånt som inte kommer att användas på ett tag ska arkiveras. Vi har nog en hel del som ska slängas oxå. Tur att vi har slängt det mesta, men hela huset är ju fullproppat med grejer som aldrig mer kommer att användas. Kanske man ska samla ihop allt och ringa erikshjälpen eller röda korset...Om dom ens vill ha grejerna...


Sen ska jag och Max baka var det tänkt, men det ösregnar ute och vi måste i sådana fall på affären. Det tar emot lite... Kanske det bara blir cupcakes?

8/30/2012

Kvällsläsning

Idag köpte jag nya numret av Inzpira! En fantastisk tidning, men jag tycker att den är lite för dyr. 79kr känns lite extremt, men ändå köper jag den...Man är ju rädd att man ska gå miste om något, och det gör man ju med all säkerhet om man inte köper den! Det är inte bara papperspyssel, utan inredningstips, alltid cupcakes-recept och en massa annat skoj.


Det blir iallafall kvällens läsning! :)


20120829-151155.jpg

 

Minitavlor - musikaliskt tema

Fick hem ett jättefint stämpelkit från Marianne Design. Jag hade två minitavlor -med stativ, liggandes härhemma, så jag var ju tvungen att göra något av dessa.
Stämpelkittet gick i musikaliskt tema och passade perfekt.


Tavlorna är i storleken 8x6 cm så de passar nog bäst i något litet fönster eller på en hylla, jämte en av mina ljuspåsar kanske.
Stativen ska nog målas vita...men först måste jag veta vart dom ska få plats ;)




8/29/2012

Välkommen hem

Min nya fina elvisp! OBH Nordicas serie chilli. Vi har en blender  ur samma serie och det är ju bra kvalité på grejerna. Den här var mycket prisvärd med tanke på styrkan, hastigheterna och sånt.


Min förra elvisp (som var 14 år gammal)  gick sönder på min födelsedag, precis när jag skulle till och vispa 7dl grädde till tårtorna. Med mina karpalhänder så gick det sakta och jag tappade handvispen flertalet gånger. Jag har en stor assistent (Kenwood från 70 talet...bra grejer det där oxå ;) ) men då jag i min lathet inte orkade ta fram den för grädden (blir ju så mycket extra disk) så vispade jag för hand...vansinne, men ibland (läs nästan jämt) så vinner latheten över smidigheten, även fast det blir 18 ggr jobbigare. Så egentligen vinner inte latheten?


Ikväll blir det köttsoppa med klimp. Inget som ska vispas...lite tråkigt när man har köpt nya grejer och vill pröva dem så snabbt som möjligt ;)


20120829-151120.jpg


Tröttast av dem alla

Maja kan konsten att sova länge. Hon har sovit med mig på soffan sedan i fredags och tycker att det är så mysigt! Jag tycker inte att det är lika mysigt. Varenda gång som hon rör på sig så måste jag parera, annars klättrar hon över mig, för att komma så nära huvudet som hon bara kan. Vet inte hur många gånger som jag har vaknat av att hon har försökt att sätta sig på mig...Och hon väger ju en del så det är svårt att lyfta bort henne. Jag ser iallafall fram emot att flytta tillbaka till sängen, men vågar inte göra det än då såren inte är läkta ännu. Just att dom sitter på magen gör det hela svårt då det är lätt hänt att det kommer ett ben eller en arm flygandes, just i maghöjd. Jag vågar inte riskera att några stygn går upp.


Idag blir det en luuugn dag! Ska in på siba en sväng för att köpa en elvisp. Min gick ju sönder sist jag skulle vispa grädde...


20120829-110246.jpg

8/28/2012

Lite shopping

Idag var vi till birsta för att inhandla en ny höstjacka åt Max. Plus en halv garderob då han har växt ur allt under sommaren... Emelie och Alfred hakade på! Det blev lite lunchande och glassätande innan vi for hem igen. Max har provat alla kläder som vi köpte. Det var 5 långärmade tröjor, en hoodie, 4 par byxor, 12 par strumpor, lite boxershorts, en mössa och en snygg höstjacka. Han har även hunnit prova ett gäng strumpor. Jag tänkte kolla efter ett par byxor, men med såren på magen så struntade jag i det. Det ömmar som sjutton och jag är livrädd att tejpen ska fara upp! Dom har ju tydligen sytt inifrån så det är bara tejpat på utsidan.


Den här tror jag skulle passa bra i nya huset, i hallen! Halvtaskigt ljus, men man ser ju ungefär hur den ser ut.


20120828-171110.jpg


Och så blev det lite lunch på McDonalds...


20120828-171125.jpg


Alfred är ju lite liten för att äta så han tuggade på Emelies händer istället.



20120828-171141.jpg


20120828-171151.jpg

8/27/2012

Upprörande

Är det något som gör mig upprörd så är det folk i bilar. Folk som inte kan använda blinkers, gör onödiga omkörningar, ligger 2 cm bakom mig när jag kör osv. Med andra ord -Folk som utsätter andra för fara i trafiken. Som stressar andra bilister. Jag blir så less. Vad värre är att varje dag möter vi förare som sätter sig bakom ratten med alkohol eller annat skit i kroppen. Enligt statistiska undersökningar från Motorförarnas Helnykterhetsförbund görs 525 rattfyllekörningar VARJE TIMME dygnet runt! Hur sjukt är inte det? Sen har vi folk med narkotika i kroppen, starka mediciner osv...


Tänk på detta nästa gång som du varnar bilister för kommande poliskontroller...

8/26/2012

När går det över?

Det värsta med att ha stygn fulla magen, är att man hela tiden går och väntar på att det ska läka ordentligt. Jag äter fortfarande lite smärtstillande då "fysisk aktivitet rekommenderas". Igår fysiskt aktivitetade jag mig så det blödde från magen. Ok, det störtblödde inte men nog för att förbandet blev lite rött) Jag gick runt på City gross i ca 15 minuter. Det kan väl inte vara så bra? Folk måste ha trott att jag var gravid eller magsjuk. Jag gick med handen på magen (som för att hålla upp det största såret) hela tiden i saaaakta mak....det kändes bättre så, och det kanske var tur för annars hade det kanske blött mer? Jag trodde att jag skulle halvdö när jag satte mig i bilen (både dit och hem...en resa på 4 minuter). Det högg som att nyckelbenet hade gått av. Antar att det var lite koldioxid kvar i mellangärdet...De var värst när jag andades, så den höll jag större delen av resan.


Inatt kunde jag sova någorlunda normalt. Jag sover på soffan för att undvika ben som slängs över mig, eller en 30kg's trampande bulldoggsdam som inte har styrsel på varken ben eller vart hon slår ner sin rumpa. Hela magen är som ett blåmärke, men det går bra att sitta nu iallafall. Igår högg det överallt, nu är det mer en molande värk.
Måste säga att jag är livrädd för mat...Jag är galet rädd att det ska komma en attack (för det kan det göra även om gallan är bortopererad) nu när det är så pass färskt. Jag tänker inte utmana ödet genom att äta något "våghalsigt" som äpple eller gurka på minst några veckor (tills jag är säker på att allt har läkt ihop). Men tänk om alla bekymmer bara försvinner!! Då kan jag äta min älskade äppelpaj innan vintern kommer! =D Den har jag väntat på hela sommaren! Visst, det är gott med blåbärspajer och sånt oxå, men INGET slår en riktigt smarrig äppelpaj!


Ha en fin dag!

8/25/2012

Bröllopstavla

Jag har gjort ännu en bröllopstavla, den här gången till min lillasysters vän som har gift sig.


Den är gjord på canvas med gesso, modeling paste, fimolera, stämplar, färger, skelettlöv och en massa stenciler.


Men innan jag visar den vill jag tacka alla för era uppmuntrande ord under dagarna här! Än så länge har jag inte upplevt komplikationer (och hoppas verkligen att jag slipper!). Visst, idag känner jag mig överkörd av en ångvält. Axlarna värker och magen!!...MAGEN är som en ballong!!! Jag ser gravid ut! Grejen är att när dom gör en sånhär operation så blåser dom upp magen med koldioxid. Det kan ligga kvar i mellangärdet och trycka på nerver mot axlarna. Jag vill gärna intala mig att det är lite gas kvar i magen...(banta senare), men med tanke på hur dom har kört runt instrument därinne så lär den vara lite svullen oxå ;) Jag är dock mycket bitter över att vi missar söta Isabellas namngivningsfest! Men hon får sin present senare istället. Den som spar, den har!


Nog tjatat om den där operationen! Här kommer tavlan:


8/24/2012

Nej, det gick fort!

Efter att jag hade skrivit inlägget nedan, så kon doktorn och sa att jag var nästa på tur. Jag hann att läsa ca 10 rader i boken.
Sövningen gick fooort. "nu säger vi Gonatt", sa narkosläkaren, och så blev det svart. Jag drömde en massa och blev förvånad när dom väckte mig. "vad gör alla dessa människor hemma hos mig?" var min första tanke.
Jag fick stanna kvar i 4-5 timmar, men doktorn tyckte att allt var så bra så jag kunde lika gärna få åka hem! Det är lycka det :)
Fruktansvärt törstig var jag, och drack förmodligen ett par liter under timmarna på uppvaket. Min goa lillasyster kom och hämtade mig. Vi for hem till mina föräldrar, där Max var. Max blev lite storögd över alla plåster :) jag har tre mindre omläggningar på höger sida, samt ett stort under naveln, där blåsan plockades ut.
Nu blir det till att ta det lite lugnt i ett par dagar. Det värker i ena axeln och det känns som att jag har sprungit och fått håll i sidan.
Trött som bara den, men det är lite bängligt att ligga ner, så jag tjursitter i soffan.

Det här kommer att ta tid...

Tur jag har George R.R Martin med mig. 900 sidor borde jag väl i te hinna läsa hoppas jag ;)
Har precis fått på mig fräsiga landstingetkläder och blivit tilldelad en säng. Blir kvar över natten så jag är inbokad på patienthotellet. Har redan fått smärtlindring inför kommande operation. Håll i hatten!



20120824-095856.jpg

Operationsdags...

Nu ska jag snart fara iväg och operera gallan...usch vad nervöst! Just det där att inte ha kontroll eller veta vad som händer och sånt. Samtidigt ska det bli skönt att få sova lite! Känner mig lite yr och ur balans. Jag var alldeles vinglig när jag vaknade...kan vara en analkandes förkyldning.


Har precis försökt borsta ut håret efter duschen med descutan, inte det lättaste kan jag garantera. Mitt hår behöver balsam! Men det är ett big nono, så jag har stått och rett ut varenda tova nu i 10 minuter.


Wish me luck!

8/23/2012

Bullar och huvudvärk

Igår var vi hos min lillasyster en sväng. Hon bakade bullar så det blev riktigt gofika, även att jag fick mysa med lillAlfred oxå!
Har haft huvudvärk sedan i tisdags och den har inte gett med sig än. Snälla Niklas masserade upp ett gäng knutar i nacken och det blev faktiskt bättre! Tack Niklas! :)
Det kan bero på att jag ska opereras imorgon...jag vet inte, kanske någon spänningsvärk då jag är smått nervös inför sövning och sånt :S


Jag kommer att visa ännu en bröllopstavla lite senare! Måste bara få fram kameran först.


Ha en fin dag!!


20120823-122407.jpg

20120823-122415.jpg

20120823-122429.jpg

8/21/2012

Klart att pojken ska ha en spotifylista!

Så tänkte jag idag... Sagt och gjort, jag och Max satte oss ner och började välja låtar till Max egna spotifylista.
Han var alldeles exalterad och valde hejvilt bland barnhits och annat. När listan var klar fanns det artister som Sean Banan, Crazy Frog, Markoolio i en blandad skräckkompott (för min del), men han hade även kastat in ett par låtar med Slipknot och introlåten till Game of thrones. Och nej, han har aldrig fått se serien (vi är inte spritt språngande) men han har hört låten och den gillar han skarpt!


Idag var en regnig dag så det blev städdag och på full volym spelades Max's spotifylista, till min stora förskräckelse...men vad gör man inte för att barnen ska bli nöjda? Nu har jag en femåring som springer runt och sjunger på diverse Sean Bananmeningar. Poppis är "skaka rumpa"...

8/20/2012

Matkassen!

Äntligen är det måndag igen! Idag kom linas matkasse. Nu slipper jag tänka på mat en hel vecka framåt (eller åtminstone tills operationen på fredag). Idag står inkokt lax på menyn! Gott värre :)


20120820-180135.jpg

Jag somnade!

Det är vansinne att somna efter man har kommit hem från jobbet! Iallafall om man ska upp samma tid imorgon. Jag var inte trött när jag for hem, men så fort rumpan nuddade vår sköna soffa, så blev ögonlocken tunga och förnuftet försvinner. Jag ställde larmet på en timme. Visst... När en timme hade gått så slog jag av larmet of fortsatte sova ett par timmar till...nu är jag pigg, och klockan ringer 05.30 imorgon *suck*
Kanske man skulle ta fram A Feast For Crows (5e boken i serien A Game of Thrones). Det brukar hjälpa till lite :)

8/18/2012

Slut på semestern

Då har jag avverkat den första dagen efter semestern! Det är härligt att få vara ledig, men det är bra skönt att komma tillbaka till jobbet oxå. Förutom den intensiva värmen som varit idag...trodde jag skulle kvamna ett tag! Det var 30 grader när jag for hem! Hoppas att det blir lite svalare tills imorgon. Jag jobbar fram tills operationen nästa fredag. Skönt att få lägga tankarna på jobbet istället för sövning och annat som väntar.



20120818-173723.jpg

8/16/2012

Hamnstugan

Nu är semestern officiellt över...börjar jobba på lördag. Torsdag och fredag är mina lediga dagar så det räknas inte som semester...

Först och främst- vad är det här för larv? Hittade den hemma hos min mamma och pappa.


20120816-100935.jpg

Igår bjöd mina föräldrar på mat. Vi for till hamnstugan i spikarna, på alnö.
Det var jag och Max, lillasyster Emelie och Alfred, storebror Daniel, mamma och pappa. Mycket mysigt! Mammpapp beställde strömming medans vi "barn" beställde räksmörgåsar och våfflor.
Alfred var inte alls road över att sitta stilla...han vill helst bli buren hela tiden :) Mamma och Emelie fick varva varandra.


LillAlfred


20120816-100949.jpg

Pappmorfar och Max


20120816-101025.jpg


Mammormor och Alfred


20120816-101036.jpg

20120816-101057.jpg


Mina syskon kom oxå med på en del bilder, men i och med att ingen av dom kan se normala ut på kort så vågar jag inte lägga ut bilder på dom...lite rädd för repressalier och vedergällningar.

Huset!

Jag har ju inte fotat huset än, så det enda jag kan visa är en bild från mäklarhusets beskrivning. Det är två våningar och gillestuga med bastu, dusch, tvättstuga, hobbyrum, matkällare och förråd. Med andra ord är det ett rätt så stort hus med en boyta på ca 240 kvm. Baksidan är helt fantastisk. En tomt som angränsar med en stooor grön allmänning med lekpark och fotbollsplan. Ingen insyn alls. Den 1a november är senaste tillträdesdagen.


8/15/2012

Egengjort kort

Det var ett litet tag sedan jag gjorde ett kort med motiv. Just det här kortet är till en utmaning där man ska använda en massa dies (stansverktyg), så jag har stansat i det mesta. Använt dies från Cherry Lynn, spellbinders, Tim Holtz, Magnolia och en till som jag inte kommer ihåg namnet på.



8/14/2012

Hallonpaj

Idag har jag haft besök av min storasyster. Det var mycket trevligt! Vi ses inte så ofta så det blev en hel del prat.


Jag bakade en hallonpaj på morgonen. Det blev en klassisk smulpajsdeg med vaniljsås. Gott, snabbt och enkelt.


svampolycka...

Igår skulle vi ju plocka svamp...Det gick väl inte så bra. Vi var på 3 olika ställen och inte en svamp i sikte. Nu kunde vi ju inte gå så långt in i skogen då Max var med (plus att jag är vild, så vilse i en okänd skog är nog snarare obligatoriskt). Vi var på Alnö så går man vilse hittar man ut inom 3-6 timmar åt något håll.


Vi fikade och hade mysigt iallafall! I morse köpte jag lite kantareller på Ica, för jag ska banne mig ha svamp till middagen ikväll!


20120814-105610.jpg

20120814-105624.jpg


Här har ni killen som är hysteriskt rädd för spindelnät. Han gick mestadels med händerna för munnen och näsan. Enligt Daniel så gör jag det oxå, men det tror jag inte på...Jag är ju den som tar täten och får alla spindelnät och trådar tvärs över panna, näsa, haka, mun och hals. Fick även en stor spindel rakt i pannan, och då blev det lite, lite liv. Jag tror att det var efter det som Max började gå med händerna i ansiktet...


20120814-105637.jpg

8/13/2012

Godaste potatisrätten

Igår grillade vi kött och till det gjorde jag chevrépotatisar. Underbart goda!


4 bakpotatisar
1,5 dl creme fraiche
250g chevréost
salt (efter behov)


Baka potatisarna i ugnen tills en potatissticka lätt går igenom. Dela pot. på hälften (långsidorna). Gröp ur potatisen, lägg tillbaka skalen på plåten och vrid upp värmen till 225°.
Blanda ihop potatis, ost, creme fraiche och salt i en bunke. Kör med elvispen tills moset är slätt. Ta en sked och klicka tillbaka moset i skalen.
Sätt in potatisarna i ugnen i ca 8 minuter, eller tills potatismoset fått lite gyllenbrun yta.


20120813-083912.jpg

Idag står svampplockning på schemat! Ska leta efter blåbär oxå, så wish us luck ;)

8/11/2012

Pizza

Idag for vi en sväng till Ikea. Hittade lite inspiration till det nya köket och vardagsrummet. Köpte även en snygg lampa, men det är för mörkt för foto just nu.
Efter det gjorde jag pizzor till familjen. Max äter vesuvio, jag opera och Daniel vesuvio med ananas. Nu är alla mätta och belåtna! Får se om det finns något att kika på, på teven ikväll.



20120811-212014.jpg

8/10/2012

Kräftskivespecial

Nu har jag haft min kräftskivespecial. För er som missade den så lägger jag länkarna här:


Kräfthattar på pinne (istället för paraplydrinkspinnar)


Vinpåse i tyg


Enkla bordsplaceringskort


Eget motiv på blockljus


Ljuspåsar i tyg


Nu är det bara en vecka kvar på semestern. Ångest.
Igår fyllde jag i en massa papper. Byte av förskola, hälsodeklaration (inför op), kvitton till folksam (antibiotika för djur) och gjorde i ordning papperen inför operationen. Jag ska ner på vårdcentralen och lämna blodprov idag och då måste man ha ett papper redo, med en massa konstiga benämningar.
Inatt drömde jag att jag hade opererat mig (jag är så nojjig över denna jäkla operation så att det finns inte). Jag drömde att läkaren hade glömt att sy ihop såren och en massa annat vansinne. Det är alldeles för mycket i mitt huvud nu! Pappersarbete, semesterångest (över att den snart är slut) och det här. Huvvaligen!


Vi får nog se till att hitta på nå skoj idag så jag får tänka på andra saker ;)

8/08/2012

Då var det klart!

Idag besiktades huset och det fanns inte ett endaste fel! Helt fantastiskt!! Nu blir det inflyttning den 1a november!


När vi kom hem så låg det ett kuvert från landstinget -adresserat till mig, i postlådan. Jag har fått tid för att operera bort gallblåsan och alla jäkla stenar i den.
Måste ändå säga att jag är sjukt nervös...Har aldrig blivit sövd förut så det är med blandade känslor.
Den 24e augusti har jag fått tiden så jag hinner ju knappt förbereda mig!! Jag behöver minst ett par månader på mig att mentalt ställa in mig på något, speciellt om det är något "större" som en operation eller ett tandläkarbesök...Menmen, snart är jag fri gallstenarna och då kanske man kan börja leva lite normalare iallafall!

Enkla bordsplaceringskort

Till kräftskivan tycker jag att det kan vara lite festligt med bordsplaceringskort.
Dessa går jättesnabbt att göra!


Ta ett tjockare papper, skär till i måtten 10x8cm. Vik på längden och sätt fast några dekorationer (ex. ta blommor och blad från en gammal ljusmanschett).


Mer kräftskivepyssel:


Ljuspåsar


Vinpåse


Eget tryck på blockljus


Kräfthattspinnar



8/07/2012

Eget tryck på blockljus

Jag gillar teman, och nu närmar sig kräftsäsongen. Det är de små detaljerna som gör det, tycker jag iallafall ;)


Här har jag använt mig av ett helt vanligt blockljus, en servett och en stämpel i två olika färger.



Är man duktig på att rita så går det lika bra att rita motiven med en penna!


Först delar man servetten till det tunnaste lagret. Klipper ut den storlek som passar och stämplar, eller ritar, på servetten.



Mät ut vart servetten ska sitta och lägg bakplåtspapper runt hela ljuset. Tejpa fast papperet på baksidan!




När bakplåtspapperet sitter på så ska man värma det tills servetten sitter fast i ljuset. Man ser när stearinet börjar smälta, och när motiven skiner igenom starkt, är det dags att ta bort papperet.


Jag har en embossingfön, så det går rätt snabbt. Men man kan även ta en värmepistol men AKTA fingrar och håll till på en bra plats!!!
En del håller till ovanför brödrosten för att smälta stearinet, andra värmer en stekspade och stryker över papperet.


Ljuset ser lite halvtråkigt ut (eller, det är jag som är jag är lite pysselskadad) så jag satt fast ett snöre och en blomma längst ner.



Klart för kräftbordet



Och som alltid så ska man aldrig lämna ett ljus utan uppsikt! :)


Mer kräftskivepyssel:


Ljuspåsar


Vinpåse


Kräfthattspinnar


Enkla bordsplaceringskort

Ljuspåsar i tyg

Här är fortsättningen på Vinpåsen i föregående inlägg.


Jag köpte mindre glas på IKEA för 5 kr st. Perfekt att ha värmeljus i, och rätt tjocka.


På påsarna har jag satt fast ett speciellt papper som heter T-shirt transfer paper. Det är till tyg och man skriver ut bilder, motiv eller texter med hjälp av ett bildredigeringsprogram och en skrivare. Dessa papper finns att köpa på Clas Olsson bland annat. Man måste dock tänka på att motivet ska spegelvändas i programmet innan det skrivs ut!!


Jag tog två stämplar, stämplade upp på ett papper, scannade in i photoshop och spegelvände. Lite krångligt, men jag gillar ju dessa! ;)


Man klipper till motivet, sätter på strykjärnet och stryker på motivet.





Stryk på högsta värmen och dra bort papperet. Vips så har man motivet på påsen. Mycket fiffigt, men just därför måste motivet spegelvändas i ett program först.




Blir jättefint på kräftskivan när solen går ner.  HÄR kan ni se en liten bild på hur dom lyser.



Här är vinpåsen och ljuspåsarna tillsammans.



Mer kräftskivepyssel:


Vinpåse


Kräfthattspinnar


Blockljus med eget tryck


Enkla bordsplaceringskort

Vinpåse i tyg

När man äter kräftor så brukar man sitta ute tills det är becksvart. Jag tycker att det är fantastiskt mysigt med papplampor med ljus i.
Dom brukar finnas att köpa lite överallt. För att göra det lite extra mysigt så har jag gjort ljuspåsar, som man ställer på kräftbordet, och en matchande vinpåse till.


Tyget har jag tagit från ett gammalt påslakan.


I detta inlägg visar jag vinpåsen. Det blir alldeles för långt och för många bilder om jag visar både vinpåsen och ljuspåsarna på en gång.

Ett tips är att göra en vinpåse till värdinnan/värden för kräftkalaset. Man kan sy in spets och annat tyg om man har tid och lust, för att göra den snyggare.



Jag mäter ut hur stor påsen ska vara, stryker den och fållar in kanterna medan strykjärnet är varmt.





Jag satt fast ett band längst upp, i fållen, så jag kan knyta åt vid karaffhalsen. Annars har jag en känsla av att hela påsen är röd innan kvällen är slut.




Mer kräftskivepyssel:


Ljuspåsar


Kräfthattspinnar


Blockljus med eget tryck


Enkla bordsplaceringskort