11/28/2016

Köttfärslimpa i Crock-Pot

Idag gjorde jag köttfärslimpa med potatis och morötter i pottan. Galet gott! Och helt fantastiskt när man inte har ett kök eller kokplattor. Allt måste tillagas i samma gryta. Och vad passar väl bättre än varje kökslös människas drömredskap? Jajjemensan! Le potta! Tänkte iallafall dela med mig av receptet jag använde. Jag körde på den jag alltid gör i vanliga fall också :)




1 kg nötfärs
4 msk ströbröd
1 dl vatten
1 ägg
färskost med valfri smak (jag använde gräslök och örter)
paprikapulver (en skvätt)
1 msk soja
vitlökspulver
en skvätt fond
salt
peppar
ett paket bacon

7-8 potatisar
3-4 morötter
1 gul lök
1 dl buljong

1. Låt ströbrödet svälla med vattnet i några minuter. Blanda ihop färsen med ägg, kryddor, fondskvätten, soja och ströbrödsblandningen.

2. Platta utfärsen och klicka på färskosten. Baka in till en limpa.


3. Smörj pottan och linda in limpan i bacon.


4. Klyfta upp potatisen, löken och morötterna och lägg runtom limpan. Spill över buljongen och sätt pottan på 5,5-6 timmar på låg värme.




Det blev otroligt gott!! Sås är nästan överflödigt när skyn blev så god. Och har man ingen spis så är det svårt att koka sås på själva skyn ;P

- Malin

11/27/2016

Renovering del 3

Snälla låt oss bli klar innan jul...Golvvärmegrejer överallt. Rörmokare som dyker upp någon timme här och där ibland...Det är ju ett enormt projekt, men jag är less nu! Jag vill ja mitt jävla kök! NU! Men jag har ju en crock-pot så jag klarar mig ett tag till.



Här är baksidan av huset. Det står en massa bråte på altanen som ska slängas. Hela fönster och dörrpartiet ska bort och ersättas med två stora fönster. Eller ja, ett fönster och en skjutdörr. Kommer att bli bra det där :)



Det blev rätt bra. Dom satt in bakpartiet igår. Nu ska det bara slängas "lite" renoveringsbråte ute på altanen. Gamla möbler och sånt.





Från hallen sett.


Hoppas jag kan komma med lite nya bilder snart :D



- Malin


11/25/2016

Chilirecept vanlig gryta och crock-pot

Idag slog jag igång en chiligryta på morgonen. Den har stått och puttrat på i 9 timmar i min crock-pot. Min chili är ganska "snäll" i styrkan då jag inte är så överförtjust i mat som bränner bort skinnet på tungan. Även att sonen ska kunna äta det och han är i "allt-är-fel-och-smakar-konstigt"-åldern (9 år). Den har styrka, men inte så man svettas när man äter den. Det får man lägga till extra själv, som 0,5 dl chilipulver eller ett par extra chilifrukter. Det här receptet har jag modifierat själv över några år, så nu är den perfekt enligt min smak.

Det här receptet kan man köra på spisen i en vanlig gryta också naturligtvis, och då tar det kanske 4-5 timmar på medelvärme. Det kan behövas en extra flaska öl också (det kan man späda ut med om man ser att det börjar bli lite vätska kvar.

Den här tar ca 9 timmar på låg värme i pottan.

1-1,5 kg högrev, tärnat och brynt i stekpanna (eller strunta i det och släng ner i pottan)
1 pkt bacon
1 flaska mörk öl, typ porter
4-5 klyftor grovt hackad vitlök - fräs mjuk i stekpanna
2 oxbuljongtärningar upplöst i lite vatten vatten
3-4 chilifrukter
1 habanero
3 msk tomatpuré
1 msk spiskummin
2 msk mjöl
1 msk oregano
en nypa socker
salt

Släng ner allt i pottan, strö över mjölet och kör på.






11/23/2016

Recept på kycklinggryta i Crock-Pot

Idag blev det pottan igen! Varför har jag inte köpt den här tidigare? Imorse förberedde jag kycklinggrytan,for iväg på babysång, hämtade Max från skolan och kom hem till ett väldoftande renoveringshus. Det luktade ända ut på gatan :)

Två timmar kvar innan vi kan äta gottet. Idag slängde jag ihop en dragonkycklinggryta med sötpotatis och kokosmjölk. Får se hur det blir. Luktar iallafall mumma :D



Kycklinggryta med sötpotatis

Nu har jag höftat ganska ordentligt då jag vill ha massa smak på maten (Massa). Jag hittade ett par-tre recept på internet som jag knölade ihop till ett eget :)

5-6 kycklingfilèer
5-6 msk dijonsenap
1 tsk honung
2 tsk salt
1 tsk peppar
3 msk dragon
2 dl vatten + en tärning kycklingbuljong
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
en burk kokosmjölk
5 potatisar
2 sötpotatisar
3 morötter

Blanda senap, honunt, salt, peppar och dragon. Smörj in filéerna med röran och lägg ner i pottan. Släng över lök, vitlök, morötter, potatis, sötpotatis. Spill i vatten, lägg ner buljongtärningen och häll över kokosmjölken. Krydda lite extra med salt, peppar och dragon.
Låg värme i 4,5-5 timmar. I vanlig gryta skulle jag tippa på 1 timme kanske?



- Malin

Renovering del 2

Renoveringen går framåt! Snickaren kommer tidigt på morgonen och far hem sent. Nu är tak och gipsväggar på plats. Spackling och målning kvar där. Golvvärmen är förberedd så snart är det dags att lägga slingorna...tror jag. Är det något jag har lärt mig så är det att ser det nästan färdigt ut, så är det inte klart än på en eller fem veckor. Nästa vecka kommer köket, så tills dess hoppas jag att det mesta är klart. Hoppas...inte tror. Hoppas... Man börjar iallafall se ljuset islutet av tunneln! :D












Snart ska jag och Penny bege oss till babysången, men först ska jag förbereda min Crock pot. Varför köpte vi inte denna maskin för flera veckor sedan?! Tänkte tillaga kyckling med lök och sötpotatis i kokosmjölk.



11/22/2016

Renovering

Vi håller ju på att renovera nästan hela mellanvåningen på huset. Väggar har tagits bort, allt har slitits ur och nu är jag på vippen att grina lite då allt tar sån jäkla tid.  Vi började i slutet av september...Nu har det väl gått 7 veckor och det är halvfärdigt. Köket beräknas komma någon gång nästa vecka så jag hoppas det mesta är klart tills dess. Jag är dödsless på micron. Riktigt riiiiktigt less!! Så idag drog jag iväg och köpte en crock pot. Får återkomma med recension av den sen ;)

Här är lite bilder på samma dag som vansinnet började, vs nu...och lite bilder efter vägen.

Matrummet



Matrum och kök sett från v-rum



Köksingången och hallen



Köket i nedmontering






Halvdaskiga bilder, men man får ju en lite uppfattning om hur set såg ut innan (observera att det är nerpackning på gång. Mindre bombnedslag ;)

Två dagar senare

Matrummet (bärande vägg som revs)



Köket


Hallen



Från matrummet mot köket (väggen delvis borta)






Taket försvann

V-rummet mot matrummet


Köket



Kommer fler bilder framöver :)

11/21/2016

Decoupage

Ja, då tänkte jag försöka mig på decoupage ;) Köpte gips för ett tag sedan och nu har jag hunnit gjuta två adventsljusstakar...och så tog gipset slut! For iväg och skulle handla lite nytt, men det var slut på affären också...så vi får väl se slutresultatet nästa vecka i bästa fall ;P

Här hemma renoveras det för fulla muggar. Vi är väl inne på 7e veckan nu...säkert 3-4 veckor kvar. Jag längtar efter hemmalagad mat!!!




- Malin