8/29/2014

Måla muggar

Igår var jag på Birsta och handlade lite. Lagerhaus har fina muggar för 10kr st, så jag köpte tre stycken. En åt oss var här hemma. Sedan hoppade jag i. På panduro och införskaffade hobbylack (till framtida projekt...det var köp tre för priset av två) och två porslin/glaspennor, svart och röd.
Max ville ha hus på sin mugg.







Kram
Malin


8/20/2014

Sjömansgryta

Nu börjar det dra ihop sig mot hösten! Jag är en såndär som styr maten lite efter årstiderna. När det blir kallare ute så vill jag gärna äta grytor, soppor och sånt som liksom hör till :)

Sjömansgryta är enkelt att göra. Bara man får ner allt i grytan så sköter det sig självt.






Jag använder (räcker till ett helt kompani) en stor gryta till detta.

900g fransyska
5-6 morötter
3 palsternackor
15 potatisar
3 gula lökar
2 flaskor porteröl (2x33cl)
3-4 dl vatten
Färsk timjan (efter eget tycke..jag har i flera kvistar, minst 5-6 st)
5 msk Kalvbuljong (pulver eller vad man ska kalla det)
2 Lagerblad
Salt och peppar

Dela upp köttet (jag brukar köra på mindre bitar) och bryn i olja, salta och peppra.
Klyfta upp och bryn löken lite.
Skala rotsakerna, skiva upp dessa och släng ner i pannan tillsammans med köttet och löken.
Strö över buljongen, häll på ölen och vattnet, i med timjan och lagerblad och låt det puttra på i en timme ungefär.

Jag är hungrig...

Kram
Malin


8/19/2014

Ettakladdare

Imorgon börjar min lilla kille i ettan!! Jag kommer ihåg när jag började i skolan. Jag var nervös, det pirrade i magen och jag sov dåligt natten innan. Max har fått sin pappas lugn...han är inte det minsta nervös eller uppspelt inför imorgon. Visst medger han att det ska bli roligt, men mer än så är det inte :) jag däremot är som ett barn i en godisbutik. Jag tror att jag tycker det är roligare än Max...

Idag for vi till Birsta för lite skolstarts-shopping. Max fick sig en hårklippning, nu ryggsäck (minecraftmotiv...vad annars), en gymnastikpåse, pennfodral fullstoppad med grejer, nya kläder och en väst (uteväst). Den sistnämnda hittade Max på H&M. Han föll pladask för den...jag hittad minst tre andra som jag tyckte var snyggare, men Max vek sig inte en tum. Han skulle ha den mörkblåa med gult foder. Så han fick den naturligtvis. det är ju han som ska ha på sig kläderna så han får välja :) sen att just den var 200kr billigare än de som jag hittade gjorde inte saken sämre. ;)






Kram
Malin

8/15/2014

Kort

Jag har helt glömt bort kortet som jag gjorde till Niklas! han fick ju en tavla på The Punisher, och jag gjorde naturligtvis ett matchande kort till ;)








Kram
Malin

8/11/2014

Kräftskiva

Nu kommer jag inte ihåg vad stället heter, men det ligger kära hudik, fast rakt in i skogen och ut åt vattnet. Där var vi min sista semestelg! Ett litet paradis (efter att ha kört vansinnigt länge på en väldigt smal och krokig väg...och när jag säger smal, så menar jag bokstavligt talat en bilsbredd och inget mer. Får man möte där så är det bra att ta fram ett tält och vänta ut den första som ger sig och försöker backa hela vägen tillbaka) hos Andreas, Pauline och deras små flickor. En mycket mysig kvällsmiddag kräftor och alla tillbehör man kan tänka sig. Jag körde bil i vanlig ordning så pepsi max blev min dricka för kvällen ;)

Max var överlycklig för han lärde sig att ro båt, så han satt mestadels ute i den och rodde runt :) han fick även följa efter i den lilla båten när Andreas skulle lägga nät (med stora ekan). Han rodde som värsta proffset men det blev lite jobbigt i armarna på tillbakavägen så Andreas bogserade honom hela vägen in :)

P bilden så är den stora ekan alldeles utanför bild, så ni inte tror att jag släpper honom vind för våg ;)
Det ser vansinnig lång bort ut, men jag står en bit uppe på land och fotar. Det gick att prata med honom om jag stod på stenarna :)















Kram
Malin

8/07/2014

Tavla

Min lillasysters sambo Niklas fyllde 30 år för ett tag sedan. Jag fick ett litet insidertips om att han ville ha en tavla målad på The Punisher (Marvel) från ett omslag på en tidning som han hade hemma. Jag knäppte ett kort och målade så gott det gick efter det :)

Jag skissade upp motivet på ett akvarellpapper storlek A3 och använde mig av mina distressink ink vattenfärger...den svarta gick åt kan jag lova ;) (klicka på bilderna för att se större...har inte lyckats komma underfund med hur man sätter in stora bilder utan att de blir suddiga än :-/)










Färdiga tavlan (utan inramning...jag försökte knäppa när den var inramad, men lyckades inge utan att få med hela mig själv mitt i smeten ;P )




Kram
Malin


8/05/2014

Rödvinbärssaft med recept

Häromdagen så rensade jag en av våra vinbärsbuskarna på tomten. Eftersom jag gillar att göra saft så fick det bli det den här gången oxå :) det största plusset med egengjord saft är ju att man vet precis vad den innehåller. Och det blir gott, vansinnigt gott!

Man behöver faktiskt ingen saftmaja, det går alldeles utmärkt med en såndär ställning med silduk som man kan köpa på ex Ica för en hundring. Jag har använt min flitigt.





Jag plockade in ca 3 liter rödvinbär.

2 liter vinbär
8-9 dl vatten
5-7 dl socker (en smakfråga)
1 krm natriumbensoat
1 msk vaniljextrakt (det kan man skippa men jag gillar smaken)

Låt vinbären och sjuda i vattnet i ca 10 minuter. Mosa bären med en slev efter kanterna. Sila bären i silduken (förslagsvis i en stor kastrull) tills allt runnit igenom.
Koka upp saften med sockret och skumma av väl. Ta av lite het saft där du blandar ut natriumbensoat och vaniljextraktet. Slå tillbaka i saften och rör om väl. Spill upp på varma välrengjorda flaskor.

Kram
Malin

8/03/2014

Ojoj, nu blir det bilder!

Pinsamt, men nu var det längesedan jag uppdateradebloggen...men under sommaren brukar det bli lite stiltje. Plus att det har varit mellan 30 och 40 grader på övervåningen där jag har min stationära dator med de flesta bilder. Förhoppningsvis kan jag ändra på det nu för jag har köpt en fiiiiin mini iPad!! Med ett rosa skal till <3
Blir det vansinnigt stora bilder så får ni ha överseende!! Jag fixar det såklart jag ser det ;)






Vi har även varit på semester i Danmark! Max fick välja mellan olika destinationer, bland annat Disneyland...men när han hörde ordet LEGOland så fanns tydligen inget annat alternativ...till min stora förskräckelse, jag hade hoppats på det förstnämnda ;P fast det var fantastiskt i Danmark oxå!

Lyckligaste killen som åkte tåg för första gången. Naturligtvis skulle han stå upp första fem milen...sen åkte datorn fram och var nästan okontaktbar fram tills ett barn kräktes i gången bredvid mig (jag stor-sov just då).







Legoland. Vi lyckades pricka in den enda dagen på hela min semester som det kom spöregn...Fast det regnade bara i ett par timmar...men naturligtvis började det när jag och Max stod i kön till spökhuset. Den längsta kön jag någonsin stått i! Det tog över en timme att komma in. Hela den turen avslutades med ett fritt fall (karusell) vilket jag lyckligt ovetandes trodde var en sånadär häftig biogrej som man liksom får sitta fastspänd i och se en berg och dalbana på låtsas, fast det känns lite riktigt. OJ vad fel jag hade... Tur att jag hade varit lite förutseende och tagit en åksjuketablett innan vi for dit. Inte hann jag och reflektera över att det var typ 15 meters takhöjd på skiten heller!! Men Max var galet nöjd över både åkattraktioner och allt annat där :)







Förstadagspriser vi gick förbi den här statygubben så vågade inte Max gå fram. Andra dagen var han lite kaxigare :)







Tivoli i Köpenhamn var häftig och stort!


















Vi bodde i närheten av Legoland i två dagar, och 4 dagar i Köpenhamn. jag lyckades hitta en ursnygg marimekkoväska på marimekkosaffär o Köpenhamn. Aj löööv it!!




Idag är min sista semesterdag...imorgon blir det åter till gamla rutiner igen. Max börjar snart i ettan så efteråt ska bli spännande för både honom och oss :)

Kram
Malin