Gran Canaria

Lite utlovade bilder från semestern på Gran Canaria :)

Ett hett tips för er som har funderingar eller ska åka dit -gå mot strömmen. Hyr bil, åk på dagsutflykter, upp i bergen och ät på restauranger dit många turister inte tänker på att åka. Åk iväg på badstränder, ta med er solskyddsfaktor 100 och mys :) Jag tänkte någonstans att Gran Canaria skulle vara lite mainstream liksom, men hyr man en bil och far iväg själv - ja, då får man bästa upplevelsen. Och att köra bil (eller i mitt fall, sitta på sidan och hålla för ögonen eftersom jag är så hyseriskt åkrädd) är enkelt. Dom är trevligare i sverige, har samma skyltar och visar hänsyn. Vill man inte hyra bil så går det bussar hela tiden, överallt. Men att hyra en bil kostar ca 550 kr för en heldag (plus bensin) så det är lätt värt det. Jag menar vi betalade 220 kr för tre bussbiljetter när vi skulle till en djurpark, så det är inte helt gratis.

Vi bodde i Bahia Feliz (strax innan Playa Ingles) på ett fantastiskt och barnvänligt hotell som heter Orquidea. All Inclusive...nästan ett måste om man åker med barn, och jag ångrar det inte för maten var super! Och då är vi en familj som gillar bra mat ;) Varje kväll var det olika rätter vid "grillstationen". Det fanns allt man kan önska sig. Kött, vegetariskt, sushi, fisk, färsk frukt i mängder, chokladfontän (jorå, där var man nära att doppa hela armen ett par gånger), barnbuffé osv. Gratis dricka, tillgång till fantastisk snackbar, glass och andra onyttigheter dygnet runt. Max var i sockerhimlen. Nu går vi på matavvänjning här hemma ;)

Ett litet minut med det här stället är att det blåser mycket där. MYCKET! Tror det bara var en dag som var lugn och då brände jag sönder armar, ansikte och mittbena! Kör man längre väster ut eller inåt så avtar vinden nästan omedelbart. Men det var varmt så man kunde ha shorts, klänning och sånt på sig :)

  Utsikten från balkongen! Vi bodde på våning 6. Internet sög där, men satt man ute i hallen så fanns det små chanser till att koppla upp sig på wifi och kolla igenom mail, facebook och andra livsnödvändiga grejer ;D


Här är nere vid stranden, utanför hotellet. Det går en strandpromenad ända bort till Playa Ingles :)


Max fick lära sig något nytt. Att bygga ett sandslott utan att använda datorn ;D Haha, närå...men nästan...


Ett måste när man åker till Gran Canaria! Palmitos Park! En djurpark med delfin-, papegoj- och rovfågelshow. Fantastiskt!! Dom var väldigt noga med att berätta att djuren hade det bra där. De flesta hade blivit räddade undan tråkigheter på ett eller annat vis. Speciellt delfinerna, även om jag bara hörde hälften så lyckades jag snappa upp det ;) Dom är fasen inte bra på engelska där nere alltså...


Underbara bilden på Max som brände hela sin resepeng på Palmitos :D Han skulle promt knäppa kort tillsammans med en delfin. Han ser kanske förskräckt ut på bilden, men om ni kollar närmare så ser ni varför. Han doppade hela rumpan i bassängen med byxor kalsonger och allt :D
Här hade vi hyrt bil och drog upp i bergen. Ni ser vägen om ni tittar ordentligt. Det var rätt fina vägar, men smala och krokiga. Man var kallsvettig att det skulle komma bussar eller stora bilar bakom varje krök eller stenbumling. Och det var höööööögt över havet. Tittade man ner från passagerarsidan så var det hundratals meter ner till botten.  Nästan varenda bil vi mötte hade plåt och lackskador, men vi klarade oss utan en enda närkontakt :)


Rekommenderar Gran Canaria varmt till alla. Hotellet får toppbetyg (hade fått vansinnigt toppbetyg om det inte vore för wifi som knappt fungerade).

CONVERSATION

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna en kommentar så blir jag glad!

Följ mig

Instagram

Majamelon_design