Igår hade vi finfrämmande i vårt nya kök! Min bror, brorson och brorsdotter med pojkvän. Jag gjorde en kreolsk gryta. Till den ville jag gärna ha bröd, så det blev ett brytbröd späckat med vitlöks- och oreganosmör, parmesan och vanlig riven ost. Blev riktigt gott!

Brytbröd 30bitar
50g (ett paket) jäst
4 dl kall mjölk
1dl olivolja
100g riven parmesan
12 dl mjöl
2 tsk salt
Fyllning
50g smör
2 vitlöksklyftor
Färsk oregano (eller valfri ört)
100g parmesan
100g riven ost
Sätt ugnen på 175 grader.
Lös upp jäst med mjölk (ska alltså kalljäsa). Blanda i resten av ingredienserna och låt allt jäsa under bakduk i 1 timme.
Knåda degen och dela den i 30 bitar. Forma till runda bullar och lägg dessa med någon centimeters mellanrum i en smörad form (ca 30x40cm) med bakplåtspapper i botten. Låt jäsa i 40 minuter till och pensla sedan med ett uppvispat ägg.
In i ugnen (mitten) i ca 25 minuter.
Ta ut brödet och låt det svalna. Skär snitt i varje bulle.

Smält smöret och blanda ner pressad vitlök och ört. Ta en sked och spill i varje snitt.

Fyll med ost och grädda i ugnen (ca 200grader) tills osten har smält.

Toppa med havssalt när bullarna kommer ut ugnen.
Låt svalna lite och servera omgående. Luktar ljuvligt :)
- Malin
0 kommentarer:
Skicka en kommentar
Lämna en kommentar så blir jag glad!