Maja ( & Design)

Nu har det gått precis en vecka sedan lilla Maja fick somna in :(
Tyvärr så blev hon aldrig bra efter operationerna. Hon blev jättedålig kvällen innan stygntagningen och fick hög feber. Det höll i sig till morgonen då vi for in. När vi kom in var hon riktigt dålig och slö. Dom upptäckte vätska i magen, infektioner i både blodet (som dom sög ut med spruta från magen), i urinblåsan/runt urinblåsan och en knöl på mjälten. Veterinären ville öppna henne en tredje gång för att spola, sätta dränage och ta prov på vad som satt på mjälten. Maja var 8 år, riktigt dålig och sjuk så jag tog det tyngsta beslut en hundägare kan ta -att låta henne somna in. Hon hade trots allt ätit antibiotika i nästan en månad utan att få bort infektionerna så jag ville inte utsätta henne för en stor operation till som förmodligen inte hade hjälpt alls. 
Det är tungt och jag saknar henne enormt mycket. Eller ja, inte bara jag som gör det... Max pratar om henne varje dag.

Jag valde kremering så vi får hem henne i en urna. När vet jag inte, men det viktigaste för mig var att få tillbaka henne så vi kan göra någon fin liten plats åt henne i trädgården.

Någon sa "Men sprid ut askan på hennes favoritplats". Men eftersom jag kommer att sitta i soffan (hennes absoluta favoritplats i världen) så väljer jag att sätta ner henne på gården och göra något fint till ;)

Åter till verkligheten!


Vi på stampARTic fick underbara papper från Maja Design!! (om inte ni redan visste det så är det mina favoritpapper). Jag gjorde två kort. Det ena har tyvärr dålig bildkvalité då jag knäppte innan kvällen. Det andra blev jag riktigt nöjd med. Ett kort där allt liksom klaffar! Färgläggningen blev ok, papperna kanon och lagomt med dekorationer :)

Visar det jag är mest nöjd med först :)
 Och sen kommer det som ser oerhört "blaskigt ut" tack vare ljuset ute ;) Ha en fin torsdag! =)

Kram
Malin


CONVERSATION

12 kommentarer:

 1. Det är ett tungt beslut du ( ni ) har tagit. Maja slipper att få ont vilket måste kännas bra. Vad fint att ni kommer att ta hem henne igen så att hon kan vara nära er.

  Två mycket fina kort vännen. Och på Tilda en mycket fin f¨årgläggning.
  Kram Sinikka

  SvaraRadera
 2. Huga vilket jobbigt beslut att ta...men ett bra beslut helt klart, vovveskrutten hade fått det jobbigt med allt stök med operation och mer medicin. :( kramar om

  Korten är heeelt underbart fina. härliga färger och som alltid så fint färglagt. ♥

  Kraaam

  SvaraRadera
 3. Mina barn har varit med och begravt en av våra katter i sitt liv, de andra katterna jag mist var innan jag fått barnen. Först målade de urnan (som var i trä) fint tillsammans med sina kusiner. Sen grävde vi ner urnan där mina tidigare katter finns, hemma hos mina föräldrar och så sjöng barnen "Blinka lilla stjärna". Tilkl sist la vi en stor sten på platsen så vi lätt skulle hitta tillbaka till den. Det är nu snart 8 år sedan, men barnen kan fortfarande prata om den katten som om vi fortfarande hade henne hos oss. Hon är älskad än! Det är så svårt att ta beslutet, men det är ett ansvar man tar på sig när man skaffar sitt djur. Så starkt av dig att tänka på henne och inte på er!

  SvaraRadera
 4. Beklagar verkligen er förlust! Måste ha varit otroligt tungt!! Skickar en mängd kramar.

  Hoppas innerligt att ni har det bra annars.. Trots den kalla mars. Jättefina kort! Och du - jag gillade det blåa ;)

  Kram

  SvaraRadera
 5. Så ledsen för din skull! Jag valde också att kremera Cazall när vi tog bort honom 2007. Han ligger i ett lugnt hörn i Syrenbersån under en enkel sten. Och mitt i allt det tunga gjorde du det enda rätta och lät Maja somna och inte ha det jobbigt längre. Den finaste och jobbigaste gåvan men får ge sina älskade djur. STOR kram!

  SvaraRadera
 6. Uscha... Det är verkligen skit-jobbigt med sånna beslut.
  Oavsett om det är katt, hund eller marsvin så blir det verkligen ens vän.
  Men är dom sjuka så vill man heller inte plåga dem bara för sin egen skull, för att man själv vill att de ska finnas kvar.
  Vem vet hur ont hon hade...

  Jag minns när ni var här då Maja var liten valp och hon vaggade runt efter Eddie, som då var kattunge.
  Jag tänker på er. Kram!

  SvaraRadera
 7. Hej. jag har inte besökt din blogg tidigare men råkade se den när jag satt och ´bläddrade`. Jag fick tårar i ögonen när jag läste om din hund.Hos oss finns en fågelhund Man(Mannfred). Han är fem år och FULL av energi. Just nu står han och puttar på mig...snart kliver nästan hela han upp i famnen. det blir litet trångt (han väger 35 kg).Hela has kroppsspråk säger "Dags att röra på sig,upp av stolen, vi ska ut"

  SvaraRadera
 8. Hej, jag vill bara skriva och berätta att jag just nu söker efter kreativa själar till den nya kategorin på Scrap och Ting-bloggen. I kategorin kommer jag att samla alla bloggar inom pyssel & inredningskategorin, som vill vara med. Detta för att skapa ett litet "pysselforum". Det kommer i denna kategori finnas ett samlingsinlägg med alla bloggar men varje person/blogg får också ett eget inlägg där man skriver om sig själv och sin blogg.

  Låter det intressant för dig eller vet du en riktigt bra blogg inom pyssel & inredningskategorin ?
  Skriv till blogg@scrapochting.se

  SvaraRadera
 9. Vad tråkigt att höra Malin! *kramar om*

  SvaraRadera
 10. Var ett tag sedan jag besökte dig, så jag har missat lite om Majas sjukhus turer.
  Beklagar sorgen och er förlust!
  Skänker en tanker till dig och de dina.

  SvaraRadera
 11. En voksen beslutning du tok med Maja, Malin, og jeg forstår at det må være tøft hos dere nå.. Varme tanker til dere, men kortet du har laget - wow ! Så fantastisk flott, ja, begge to ! Super fargelegging og flott dekorert. Imponerende at du har inspirasjon til å lage så fine kort, midt oppi sorgen, men kanskje de hjelper på ?
  Håper det :-)
  Klem
  Turid

  SvaraRadera

Lämna en kommentar så blir jag glad!

Följ mig

Instagram

Majamelon_design