Bananpinnar

Idag gjorde jag den godaste "helglunchen" på länge. Friterade bananer med bananbröd på glasspinnar! Ljuvligt goda och fina att titta på.


Recept:

4-5 bananer (mogna)

Skär bort ändarna på bananerna så det är ca 10 cm kvar i mitten. Lägg snuttarna i en bunke och trä mittbananen på en glasspinne.

Lägg bananerna i frysen i en timme.


När det är 5 minuter kvar så kan man blanda ihop bananbrödet och slå på fritösen på ca 180 grader.

Blanda ihop:

Mosa banansnuttarna och blanda dessa med 1/2 dl socker (vill man inte ha socker så går det att välja bort. Jag tycker att bananen är söt i sig), 1 msk vaniljsocker, 1/2 dl olja och ett ägg.

Blanda ihop 3,5 dl mjöl, 1 tsk bakpulver, 1 tsk kanel och 1/4 tsk salt. Häll ner detta i bananmoset och vispa till en slät smet (det gör inget om det är bananklumpar i).


Spill upp smeten i ett högt glas.


Doppa bananerna i smeten och lägg ner en eller två i taget i fritösen.



När dom har fått en gyllenbrun och fin yta så är det dags att ta upp dom och lägga på ett papper (för att överflödig olja ska få rinna av ordentligt).


Rekommenderar att äta dessa ljumma. Otroligt goda :)


Ha en fin dag :)

CONVERSATION

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna en kommentar så blir jag glad!

Följ mig

Instagram

Majamelon_design