Idag gjorde jag den godaste "helglunchen" på länge. Friterade bananer med bananbröd på glasspinnar! Ljuvligt goda och fina att titta på.
Recept:
4-5 bananer (mogna)
Skär bort ändarna på bananerna så det är ca 10 cm kvar i mitten. Lägg snuttarna i en bunke och trä mittbananen på en glasspinne.
Lägg bananerna i frysen i en timme.
När det är 5 minuter kvar så kan man blanda ihop bananbrödet och slå på fritösen på ca 180 grader.
Blanda ihop:
Mosa banansnuttarna och blanda dessa med 1/2 dl socker (vill man inte ha socker så går det att välja bort. Jag tycker att bananen är söt i sig), 1 msk vaniljsocker, 1/2 dl olja och ett ägg.
Blanda ihop 3,5 dl mjöl, 1 tsk bakpulver, 1 tsk kanel och 1/4 tsk salt. Häll ner detta i bananmoset och vispa till en slät smet (det gör inget om det är bananklumpar i).
Spill upp smeten i ett högt glas.
Doppa bananerna i smeten och lägg ner en eller två i taget i fritösen.
När dom har fått en gyllenbrun och fin yta så är det dags att ta upp dom och lägga på ett papper (för att överflödig olja ska få rinna av ordentligt).
Rekommenderar att äta dessa ljumma. Otroligt goda :)
Ha en fin dag :)
Besökare
Populära inlägg
-
Jag har bestämt mig för att ha en blogcandy för att fira alla mina goa besökare =D Det är ett dekorationspaket med bland annat blommor, band...
-
Idag gjorde jag köttfärslimpa med potatis och morötter i pottan. Galet gott! Och helt fantastiskt när man inte har ett kök eller kokplattor....
-
Jag gillar dessa skorpor skarpt! Receptet hittade jag hos Leila (Bakar) men jag struntade i att ha i mandel. Är inte så överförtjust i det.....
-
Ja, jag skrev ju tidigare att jag har påbörjat virkning av mormorsrutor. Jag har nu upptagit det för tillfället. Filten är tänkt till vardag...
-
Här är rutorna till filten som jag håller på att virka ihop :) brunt, blått och vitt blir nog bra till vår mörkbruna soffa. Nu ska jag bara ...
-
Idag blev det pottan igen! Varför har jag inte köpt den här tidigare? Imorse förberedde jag kycklinggrytan,for iväg på babysång, hämtade Max...
-
Iallafall ibland är livet persika. Efter en vår av föräldraledighet, sorg och vansinne så är man väl tillbaka på en något ostadig bana framå...
-
Idag gjorde jag den godaste "helglunchen" på länge. Friterade bananer med bananbröd på glasspinnar! Ljuvligt goda och fina att tit...
-
Igår bakade jag och Max lussebullar. Det allra värsta är att jag alltid måste ha handskar på mig när jag bakar...eller ja, det är ju hyg...
-
Today it's my turn to host Magnolias inspiration blog's christmas calender! =D You have a chance to win a christmas gift from Magno...

0 kommentarer:
Skicka en kommentar
Lämna en kommentar så blir jag glad!