Värmekuddar


Varje år brukar jag göra något litet extra till alla i släkten. Jag tycker det är lite roligt att ge bort handgjorda grejer och det får alla andra lida för. Redan förra året hade jag bestämt mig för att göra värmekuddar till folket, men jag tyckte att det verkade som en jobbig process att få tag på bovete. Man var ju liksom tvungen att beställa typ 10 kg, och så gärna ville jag inte göra kuddarna... Men så fick jag tipset om körsbärskärnor! Fantastsiskt! Dessa kan man använda till att både värma i micro, ugn och lägga i frysen och är dessutom Ekologiska. Och det näst bästa var att man kan beställa det kilovis, så jag beställde 3 kg. Jag gjorde alltså 9 hjärtkuddar (18 x 18cm) och har ett kilo kvar. Jag ska göra mig en stor kudde själv.


Jag använde ett gammalt lakan (tvättat ordentligt naturligtvis) och sydde innerfodral. Jag trixade på lite innan jag hade färdigt hur ytterfodralet skulle se ut. Man måste ju kunna tvätta både det och själva kudden separat på ett lätt sätt. Körsbärskärnorna behöver mindre tid i micron än vanliga riskuddar. En kudde i den här storleken räcker det med 35 sekunder. Fantastiskt! Jag rekommenderar starkt ekologiska körsbärskärnor om någon vill göra egna kuddar. Själva kudden kan tvättas (för hand) i 40 grader. Jag gillar även att körsbärskärnorna är som spelkulor. Jag vill inbilla mig att det blir lite punktmassage om man lägger den i nacken eller på ryggen :)


Julen flög förbi i år oxå. Vi firade den hos mina föräldrar. Tomten kom på besök efter maten till Max stora glädje. Kusin Alfred var inte lika road. Max öppnade dörren så tomten kunde komma in, gå hem igen och hjälpte till att dela ut paket. Rödblossig och nöjd satt han uppe till kl 1 och lekte med alla julklappar. Han fick även en iPhone som han har önskat ett bra tag, så det var en nöjd pojke som somnade gott.

Go fortsättning till er alla!

CONVERSATION

3 kommentarer:

 1. Hej!
  Fint pyssel! Vart fick du tag på körsbärskärnorna? Är på jakt efter dem!
  Hälsningar Lisen

  SvaraRadera
 2. Hej och tack!
  Jag köpte dom på nätet. Kommer tyvärr inte ihåg vad butiken hette, men googla så kommer det nog upp :) nu när jag har använt körsbärskärnorna i ett år drygt, så måste jag nog säga att jag är lite besviken. Dom håller inte alls värmen som vete gör! Dom hör är varm i Max ett par minuter, sen börjar det bli kallt...fort. Vetebullar håller sig varma i 20-30 minuter iallafall.

  SvaraRadera
 3. Vetekuddar...inte bullar!! Jäkla autostavning ;)

  SvaraRadera

Lämna en kommentar så blir jag glad!

Följ mig

Instagram

Majamelon_design