Vinpåse i tyg

När man äter kräftor så brukar man sitta ute tills det är becksvart. Jag tycker att det är fantastiskt mysigt med papplampor med ljus i.
Dom brukar finnas att köpa lite överallt. För att göra det lite extra mysigt så har jag gjort ljuspåsar, som man ställer på kräftbordet, och en matchande vinpåse till.


Tyget har jag tagit från ett gammalt påslakan.


I detta inlägg visar jag vinpåsen. Det blir alldeles för långt och för många bilder om jag visar både vinpåsen och ljuspåsarna på en gång.

Ett tips är att göra en vinpåse till värdinnan/värden för kräftkalaset. Man kan sy in spets och annat tyg om man har tid och lust, för att göra den snyggare.Jag mäter ut hur stor påsen ska vara, stryker den och fållar in kanterna medan strykjärnet är varmt.

Jag satt fast ett band längst upp, i fållen, så jag kan knyta åt vid karaffhalsen. Annars har jag en känsla av att hela påsen är röd innan kvällen är slut.
Mer kräftskivepyssel:


Ljuspåsar


Kräfthattspinnar


Blockljus med eget tryck


Enkla bordsplaceringskort

CONVERSATION

2 kommentarer:

  1. Hej Malin! Skrev till dig tidigare ang en "tavla" som du gav bort till ett brudpar. Och visst har jag "tålamod" å kan vänta tills du har tid/lust å kan göra en liknande tavla mot beställning... ;). Har inte funderat på färger å motiv, men den du gjorde var vädigt fin...Jag kan maila dig mina kontaktuppgifter, så kan du när tid finns återkomma vad du hade tänkt dig för pris, och om du har några förslag på motiv os v. Tack för en fin & inspirerande blogg. Mvh Tess

    SvaraRadera
  2. Absolut! Min mailadress står bredvid i högerspalten, så det är bara att maila =)

    SvaraRadera

Lämna en kommentar så blir jag glad!

Följ mig

Instagram

Majamelon_design