Vad passar bättre på sommaren än en svalkande cheese cake när man får främmande?
Just den här är en stor favorit här hemma. Speciellt för mig som är chokladholist. Den är fantastiskt god, och vill man så kan man ju göra glass av den istället!
Cirka 12 bitar
Botten:
250 g double chocolate chip cookies
75 g rumsvarmt smör
Fyllning:
400 g cream cheese (Philadelphia eller liknande färskost)
1 burk créme fraiche, 34 % fett
0,5 dl starkt, ljummet kaffe
200 g mörk choklad
2 ägg
0,75 dl strösocker
Botten: Klä botten av en form med löstagbar kant, cirka 22 cm i diameter, med bakplåtspapper. Smörj formens kant.
Kör kakorna till smulor i en matberedare. Tillsätt smöret och kör snabbt ihop till en deg. Tryck ut smulorna tunt i formen och ordentligt upp på kanterna. Låt stå kallt i kylen medan du förbereder fyllningen.
Fyllning: Rör cream cheese och créme fraiche smidigt tillsammans. Rör ner kaffet lite i taget i färskostblandningen.
Bryt chokladen i mindre bitar, smält den försiktigt i mikron eller över vattenbad och rör ner i färskostblandningen.
Vispa upp äggen lätt tillsammans med sockret och blanda ner lite i taget i smeten. Rör ihop till en jämn smet och häll den i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen i 175°C i cirka 35 minuter. Cheesecaken ska fortfarande vara lite lös i mitten, men stelnar i kylen. LÃ¥t svalna och förvara den sedan inplastad i kylen.
0 kommentarer:
Skicka en kommentar
Lämna en kommentar så blir jag glad!