Album av godispåsar- steg för steg

Jag har gjort ett album av en massa godispåsar i papper. Sådana där som man fick på kiosken förr, när man plockade ihop lösgodisar. Jag har knäppt en massa foton, steg för steg, då det är lite krångligt att förklara enbart i text. Albumet har inte fått någon riktig framsida och det ska skrivas grejer i den, men då det ska bli en överraskning till någon så kan jag inte visa det här än! Så får den "rena" varianten idag. Jag visar det andra när personen i fråga har fått albumet.


Det här behövs:
godispåsar i papp, bruna eller vita
en bit kartong
Tjockare papper
Mönstrade papper el. tapet
ev. dekorationer
Lim, saxMät ut hur stor albumsidorna ska vara. Markera där påsen ska vikas (ca 5 cm från kanten)Klipp från kanten ner till markeringen på båda sidor.vik ner tll påsens markeringen (på båda sidor).Limma fast vikningen. OBS! Limma inte själva "taggiga" delen av påsen. Det ska vara som en ficka:
Vik till påsen så den blir platt.Nu ska det göras  pappersbitar (av hårdare papper) som pås-sidorna ska fästas vid. Jag gjorde tre st. Den ena är 7x5 cm, andra 7x4cm och den sista 7x3cm.Vik in 1 cm från varje långsida.Klistra fast dessa i varandra. Den tjockaste i botten.Påsens nederdel ska limmas på "flärparnas" båda sidor på det här viset:
Fortsätt med alla påsar som ska på.Efter påsarna sitter på plats så mäter jag ut hur stor albumets fram och baksidan ska vara i hård kartong.Det behöhvs en framsida, en baksida och en rygg.Jag klistrar på mönstrade papper och klistrar ett brunt papper över skarvarna så det det lite snyggare ut. Mitt på den bruna pappersbiten ska påsarna sättas fast.Såhär ser själva albumomslaget ut när jag är klar.Efter det sätter jag fast insidan som består av papperspåsarna:När det är klart så limmar jag fast mönstrade papper på påsarna (inget som är nödvändigt men jag ville snygga till det lite)
Dessa små lappar ska sitta i varje påse. Man stoppar liksom in dom från sidan i själva påsen.
Här har jag satt på dekorationerna och en liten papperbit där det ska skrivas lite text.Där jag har satt in figuren ska det egentligen sitta ett foto, men jag hade inget tillgängligt så vi får låtsas istället ;)Hoppas att ni förstod en del av inlägget iallafall! Och om ni har frågor eller sånt så är det bara att hojta till!


Det här blev förmodligen världens längsta inlägg, men det är, som sagt, svårt att förklara utan bilder. Jag återkommer med det färdiga resultatet när personen har fått albumet.
Man kan även göra minialbum och istället för foton sätter man in små fina ord, dikter eller annat.

CONVERSATION

6 kommentarer:

 1. Såååå himla fiffigt och galet sött!!! Mästaren av pyssel...OJ OJ!! =)

  SvaraRadera
 2. Tack för beskrivningen!
  kram Annika

  SvaraRadera
 3. Oj vad du är pysslig då åh fint är det oxå :) ha en skön kväll kram

  SvaraRadera
 4. Så fantastiskt duktig du är på att pyssla! Vilket gediget hantverk och vilken häftig present!

  SvaraRadera
 5. önskar dig en härlig dag kram

  SvaraRadera
 6. Alltså Malin - jag sitter här stum av beundran!! Du är fantastiskt duktig!!!

  Hoppas du har en finfin början på veckan! Kram

  SvaraRadera

Lämna en kommentar så blir jag glad!

Följ mig

Instagram

Majamelon_design