DIY

Tänkte att jag ska visa er hur man gör en hjärteask själv. Det tog mig ca 15 minuter att fumla ihop den. Det som behövs för att göra den är; Sax, papper (gärna lite hårdare men har ni inte det så går det ändå) lim/tejp, linjal (eller något annat rakt, penna och lite dekorationer (valfria naturligtvis =)

Börja med att klippa till en lång pappersrimpa. Jag använde en som är 7 cm bred och 28 cm lång. 2 cm från ena långkanten ska det vikas in hela vägen (rita eller dra en linje så ni ser vart det ska vikas).


Klipp jack/kilar i 2 cm's vikningen hela vägen.Forma till ett hjärta och tejpa fast så det håller sig i samma formNu behövs det ett lock och en botten så mät ut hur stort hjärtat är och rita en mall.Klipp sedan ut 2 hjärtan.Klistra fast hjärtat på bottenhjärtat...många hjärtan nu ;)När den sitter fast så kan du börja klä in askstommen med något fint papper/tapet eller måla den.Jag använde en spets som jag tyckte passade in.klipp till två "flärpar" som du viker på mitten och limmar fast på insidan av asken. Vikningen ska gå längst upp vid kanten på asken. Locket ska sitta fast på dessa så man kan öppna och stänga.Det ska sitta såhär, men limma inte fast än.Jag snyggar till locket innan jag sätter på det.
Nu sätter jag på locket. Enklast så om man vill ha det lite stabilare.Klart! Ett tips är att slakta någon gammal ljusmanschett som bara ligger och skräpar. Därifrån kan man ta både blommor och blad :)CONVERSATION

8 kommentarer:

 1. Jättejättefin!

  Du gör så fantastiskt fina kort/påsar mm med scrapbooking. Har sett mycket men dina är verkligen något extra. Superfina!

  Kram

  SvaraRadera
 2. Tack, söta du! Jag blir ju alldeles generad! =D

  SvaraRadera
 3. Men titta vilken fin blogg man hittade här då :P. Vilken fin ask du har gjort. Har du några fler askar som man kan göra lätt själv? Har hittat fina askar som jag skulle vilja köpa men det blir roligare och billigare om man gör själv :).

  SvaraRadera
 4. Hello Cindy! Kolla inne på http://stampartic.blogspot.com under etiketten Tutorials. Där ligger det en massa beskrivningar! Eller så googlar du Box tutorial+scrapbooking eller nåt. Finns en hel uppsjö! =)

  SvaraRadera
 5. Vilken supersöt ask! Tack för att du även visar hur man gör den. Kanske ska jag prova någon dag? Vi får väl se vad som händerna vill och orkar. Det ser lite pilligt ut!

  Välkommen tillbaka till "världen".. :D

  SvaraRadera
 6. Oj vad fint du gjort! Ska tipsa min pysslande dotter!

  SvaraRadera
 7. Jättefin,och bra beskrivning!!
  Ha det!

  SvaraRadera

Lämna en kommentar så blir jag glad!

Följ mig

Instagram

Majamelon_design